Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit april, 2010 tonen

VVD congres 24-25 april 2010

Afgelopen zaterdag en zondag vond het congres van de VVD plaats. Ik was het hele weekend aanwezig. De sfeer zat er goed in en in de deelsessies m.b.t. de behandeling van het verkiezingsprogramma lieten de VVD-leden zien dat ze bij een debatpartij zijn aangesloten. De speech van Mark Rutte en de presentatie van de kandidatenlijst vormden eveneens hoogtepunten. Al met al een leuk weekendje en ik ben zeer benieuwd naar de peiling op election day... Op naar 9 juni! Klik hier voor een impressie van dit congres. Het filmpje is gemaakt door VVDNext .

Kijk eens in de spiegel

Donderdagavond vond de installatie plaats van het nieuwe College. Tevens werd afscheid genomen van de vertrekkende collegeleden. Er werden mooie woorden gesproken, zowel door de twee 'nestors' van de raad als door de vertrekkende wethouders. Veel minder mooie woorden werden gesproken bij de installatie van het nieuwe College. Zowel het proces van de coalitievorming als de voorgedragen wethouders waren onderwerp van gesprek. Het was jammer van de manier waarop dit debat verliep. Het ontstane beeld van slechte verliezers was moeilijk weg te nemen en deed me af en toe denken aan het lijsttrekkersdebat in maart 2002 met een azijnzuur kijkende Ad Melkert en een vrolijke Pim Fortuyn die Melkert aanmoedigt om iets vrolijker te gaan kijken. Televisie kan soms meedogenloos zijn en eigenlijk hoop ik dat dat afgelopen donderdag ook het geval was. Hoewel de motie van GemeenteBelangen naar mijn mening riekte naar gelegenheidspolitiek werd de wenselijkheid van enkele spelregels rondom het vo

Geen experiment met leeftijdsgrens alcoholverkoop

Tijdens de behandeling van de wijziging van de Drank- en Horecawet heeft een Kamermeerderheid zich uitgesproken tégen een experiment dat gemeenten in staat stelt zelf te bepalen of de leeftijdsgrens voor alcoholverkoop wordt verhoogd van 16 naar 18 jaar. De minimumleeftijd voor alcoholverkoop blijft dus 16 jaar. Zoals jullie wellicht nog weten heb ik me tijdens de verkiezingscampagne al uitgesproken tégen dit experiment (zie mijn artikel en mijn persoonlijke flyer ). Gelukkig was de Kamer in meerderheid (VVD, PvdA, D66, GroenLinks en SGP) nuchter genoeg om dit experiment van de hand te wijzen. De argumenten tégen dit onderdeel van de Drank- en Horecawet komen bekend voor: - het experiment werkt 'alcoholtoerisme' in de hand; - zet eerst in op preventie en handhaaf eerst goed wat nu al niet mag, bijvoorbeeld pubers onder de zestien jaar met alcohol; - verschil in beleid en onduidelijkheid over de leeftijdsgrens dragen niet bij aan het bewustzijn omtrent de gevaren wat alcoholver

Nieuw College van B&W

De deal is rond, er is 'witte rook', de zaak is beklonken, de kaarten geschud, de 'poppetjes' ingevuld...Katwijk heeft een nieuw College van Burgemeester en Wethouders. Vrijdagmiddag 9 april om 16.00u. volgt een persmoment (in het raadhuis aan de Zeeweg). Ken uw wethouders: Wie is wie en wie doet wat? Thijs Udo ( VVD , Infrastructuur) Daan Binnendijk (CDA, Ruimte) Gerard Mostert (ChristenUnie, Welzijn) Wim van Duijn (CDA, Middelen)

Coalitieakkoord CDA, ChristenUnie, VVD

Er ligt een coalitieakkoord! Het nieuwe College van CDA , ChristenUnie en VVD kan op basis van dit akkoord volop aan de slag. Op dit moment wordt nog wel gewerkt aan de personele invulling van het College. De juiste man of vrouw op de juiste plek krijgen, dat vereist natuurlijk enige zorgvuldigheid. De inhoud van het coalitieakkoord staat vanzelfsprekend op de VVD-website . Ik ben benieuwd wat u ervan vindt.