Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit december, 2009 tonen

Kerstwandeling 2009

Gisteravond meegedaan met de Kerstwandeling. Deze Kerstwandeling is een initiatief van de stichting PIEK. De stichting PIEK wil de kracht van kerst onthullen aan de hand van een wandeling door de Zuidduinen van Katwijk waar er een aantal verhalen uit de Bijbel gespeeld en/of uitgebeeld worden. Dat is gelukt! De belangstelling was enorm en dankzij de inzet van ongetwijfeld vele vrijwilligers kwamen alle 'sketches' goed tot uiting. De sneeuw en de al ingevallen duisternis zorgde voor de rest: een passende sfeer. Iedereen prettige dagen toegewenst!

E-dienstverlening gemeente Katwijk ondermaats

Onze gemeente komt er niet best vanaf als we afgaan op de website Overheid.nl Monitor . Deze website geeft inzicht in de ontwikkelingen op het terrein van de elektronische overheid. De Overheid.nl Monitor vergelijkt websites van overheidsorganisaties (dus ook gemeenten) met elkaar op basis van een vragenlijst en maakt op basis van deze vergelijking een ranglijst op. Waar op de ranglijst vinden we de website van de gemeente Katwijk ? In de categorie gemeenten van 50.000 - 100.000 inwoners (Katwijk telt ruim 61.000 inwoners) staat de website van de gemeente Katwijk op de 35e plaats (van in totaal 43 gemeenten). Niet zo best dus. Als we kijken naar de ranglijst per provincie, los van gemeentegrootte, dan zien we dat Katwijk de 55e plek inneemt van de in totaal 76 gemeenten in Zuid-Holland. Buurgemeenten uit de regio zoals Leiden, Lisse, Teylingen, Oegstgeest en Noordwijk staan (veel) hoger genoteerd op de lijst. Opvallend is dat Teylingen als fusiegemeente - net als Katwijk sinds 1-1-2006

Wereld Aidsdag

Het is vandaag Wereld Aids Dag. Verschrikkelijke ziekte. Op 23 november 1991 maakte Freddie Mercury (zanger Queen) bekend dat hij aan Aids leed. De volgende dag overleed hij. Jammer genoeg raakte het grote publiek pas massaal bewust van deze ziekte toen het artiesten als Freddie Mercury, René Klijn en, in mindere mate, Rock Hudson trof. Om aan de bewustwording bij te dragen staan hieronder twee foto's van Freddy Mercury, de ene uit 1985 tijdens het fameuze Live Aid-optreden, de andere een paar jaar later. Stop Aids now!

Luchtfoto's RAF online gezet

De Britse Luchtmacht (RAF) is bezig met het online zetten van duizenden foto's die de luchtmacht in de Tweede Wereldoorlog maakte om de vijand te traceren. Het gaat opnamen uit The Aerial Reconnaissance Archives (TARA), onder meer van de Slag om Arnhem. De Nationale Collectie van Luchtfotografie (NCAP) in Edinburgh is bezig een pakket van vierduizend foto's te digitaliseren uit het kolossale archief, dat bijna tien miljoen opnames bevat. Slechts een beperkt aantal foto's staat al online. De luchtfoto's - ook foto's van Katwijk! - lagen decennia lang op de zolders van de Keele Universiteit, maar recentelijk werden ze afgestoft en uiteindelijk worden ze zichtbaar op deze internetsite . Op dit moment zijn vooral foto's van de grote steden en de kuststrook te zien. Hopelijk volgt binnenkort meer, zoals foto's van Rijnsburg en Valkenburg. I'll keep you posted!