zondag 16 september 2012

Kiezers bedankt!

De kiezer heeft gesproken. In de nacht van woensdag op donderdag werd de voorlopige uitslag bekend, met tien zetels winst voor de VVD in de Tweede Kamer. Morgenmiddag stelt de Kiesraad officieel de uitslag vast maar dat is meestal een formaliteit. De meeste aandacht zal waarschijnlijk uitgaan naar de uitgebrachte voorkeurstemmen op diverse kandidaten en de definitieve toewijzing van de restzetels.

Nederland kleurde qua uitslag voor een belangrijk deel blauw en de gemeente Katwijk verschoot eveneens van kleur (van groen naar blauw). Met een percentage van 28,5% (9948 stemmen) werd de VVD ook in Katwijk de grootste! Een historische uitslag en dat voelt natuurlijk goed. Dat geldt overigen ook voor het opkomstpercentage van 75,2%.

Met een snelle plakactie van de 'Kiezers bedankt-stroken' kon de verkiezingscampagne worden afgesloten. Die klus was sneller geklaard dan gedacht want zowel in Katwijk aan Zee als Katwijk a/d Rijn (m.u.v. het bord t.o. molen De Gerechtigheid) waren de verkiezingsborden donderdagavond al verwijderd! Dat was denk ik iets overhaast want het lijkt me dat politieke partijen de mogelijkheid moet worden geboden om kiezers te bedanken via diezelfde verkiezingsborden. Gelukkig waren de verkiezingsborden in Rijnsburg en Valkenburg nog niet weggehaald (zie foto's).

Afgewacht moet worden hoe het formatieproces zal verlopen qua tijdsverloop en samenstelling. Dit formatieproces voor een nieuw missionair kabinet zal nog lastig genoeg zijn. Het nieuws hieromtrent zullen we blijven volgen. Nu is het nog even nagenieten. Kiezers bedankt!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten