Doorgaan naar hoofdcontent

Een date op Valentijnsdag

Het was een winterse donderdag toen er een bijzondere ontmoeting plaatsvond. Vijf singles troffen elkaar voor een date. Geen blinddate want de vijf singles waren geen onbekenden van elkaar. Men kende elkaars 'profiel' door en door. Dat was alvast winst, zou je kunnen zeggen, maar zo eenvoudig lagen de zaken niet. Er was enige druk van 'buiten' voor nodig geweest om deze vijf 'vrijgezellen' bij elkaar te brengen. De gemiddelde single kent die vragen en opmerkingen wel: 'Wanneer ga je nu eens op zoek' of 'wordt het niet eens tijd', etc. etc. Die druk van 'buiten' werd door iedereen gevoeld. Het was verder wel gezellig, er was volop gespreksstof, maar toch was de bindingsangst duidelijk te merken.

Een andere single was getuige van deze interessante date. Deze single kent de vijf singles goed en onderhoudt afzonderlijke relaties met hen. Omgekeerd geldt precies hetzelfde, wat ertoe leidde dat er tijdens de date volop werd geknipoogd en geflirt naar deze toekijkende single. Sterker nog, één van de vijf singles drong aan op het sturen van een 'bericht' naar de toekijkende single. Echter, de kans dat de knipoog door de toekijkende single wordt beantwoord is vooralsnog niet heel erg groot. Maar met wie moet de toekijkende single dan wel daten? Met die andere single dan die niet aanwezig was op deze date. Maar de toekijkende single staat niet te trappelen voor een date met deze nu afwezige single. De toekijkende single heeft het profiel van de afwezige single goed bekeken. Als de toekijkende single iets leuks wil gaan doen met de afwezige single, zal het erop neerkomen dat de toekijkende single alles zal moeten betalen, want die andere single heeft geen geld. Dat lijkt dan op een date met een glas water en zonder wijn. Niet bepaald een basis voor 'love in the air', lijkt mij.

Dan maar single blijven en af en toe een flirt? Het is maar de vraag of dit reëel is, al klinkt het wel spannend. Er ontstaan overal nieuwe vriendengroepen en het zal steeds lastiger worden om als vrijgezel de rekening van het feestje zelf te betalen. Daarbij moeten de contacten tussen de vijf singles goed in de gaten worden gehouden. Goede kans dat zich hier een nieuwe vriendengroep vormt, die er vervolgens vol overtuiging voor kiest om een eigen feestje te bouwen. Je weet maar nooit, er zou zomaar 'chemie' kunnen ontstaan. Of er slaat een vonk over, waar de toekijkende single geen voordelen meer bij heeft en zichzelf dus geconfronteerd ziet met het betalen van een hogere rekening van een eenzaam feestje.

Hoe dan ook, naar aanleiding van deze date van de vijf Bollenstreek-gemeenten, want daar heb ik het natuurlijk over, zal er verder worden gepraat. Het besef van samenwerking is aanwezig en de toekijkende single - Katwijk - zal de ontwikkelingen rondom deze samenwerking blijven volgen. De druk van 'buiten' wordt natuurlijk gevormd door de financiële kortingen door de Rijksoverheid en de plannen van minister Plasterk voor de vorming van 100.000+ gemeenten. Afgaande op de laatste berichten neemt de druk behoorlijk toe. Het heen en weer geflirt zal mede daardoor snel overgaan in het sturen van onderlinge berichten (Update: de 'Bollenstreek' heeft het College van Katwijk op 25/2/2013 een brief gestuurd) en het plannen van een nieuwe date. Hoe de rollen tijdens de volgende date verdeeld zijn, zal blijken.  

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Cultuur met een kleine of grote 'C'?

Ongeveer anderhalve maand geleden bezocht ik, zoals wel vaker, op een zaterdagmiddag de bibliotheek aan de Schelpendam. Met het plan om even een aantal kranten door te nemen, viel ik daar middenin een akoestisch mini-concert van een artiest wiens naam ik helaas ben vergeten. Er hing een leuke sfeer met dit concert, letterlijk en figuurlijk tussen de boeken. De kleinschaligheid, ook wat betreft actieve toehoorders (ongeveer 8 m/v), was prettig en stoorde mij allerminst bij het doornemen van de kranten. Cultuur met een grote 'C', wat mij betreft, vanwege de passie van de artiest en het enthousiasme van het beperkt aanwezige publiek. Ik was dan ook verbaasd toen ik na afloop vernam dat dergelijke kleinschalige optredens niet meer zouden plaatsvinden. Er was geklaagd over geluidsoverlast; einde oefening... Omdat het merendeel van de bezoekers van de hoofdbibliotheek uit Katwijk aan Zee afkomstig zijn, zullen de bezwaren waarschijnlijk wel uit die hoek afkomstig zijn. Ik neem over

Gemeenteraadsverkiezingen

Landelijke politici tijdens een debat voor de GR-verkiezingen Afgelopen vrijdag vond in Amsterdam het inmiddels beruchte Balie-debat plaats. Een weinig verheffend debat met landelijke lijsttrekkers met veel geschreeuw en weinig concrete oplossingen voor de problemen van de stad Amsterdam. Het heeft weinig toegevoegde waarde om een debat te organiseren met landelijke lijsttrekkers als het gaat om lokale verkiezingen. Bovendien heeft het dan weinig zin om een politicus van vermeend racisme te beschuldigen. Wordt de woningnood daarmee opgelost? In de beperking toont zich de meester. Lokale verkiezingen vragen om een debat met lokale lijsttrekkers die met elkaar in debat gaan over oplossingen voor lokale problemen. Gespreksstof genoeg, lijkt me. Het is tamelijk ongeloofwaardig als politici, op wie men op 21 maart niet kan stemmen, zich gaan bemoeien met gemeenteraadsverkiezingen. Ik snap het wel, maar of de lokale afdelingen van landelijke partijen er blij mee zijn en/of er iets aan

Waak voor Ottomaanse reflexen

Afgelopen week heeft Turkije opnieuw een (voor hen) strategische zet gedaan. De grens met Syrië werd overgestoken om de stad Jarablus te bevrijden van IS. Althans, dat is wat de buitenwacht moet geloven. De werkelijkheid is dat Turkije in de eerste plaats de opmars van de Koerden in Syrië wil stoppen, een corridor met IS-gebied in stand wil houden en de door Turkije gesteunde Syrische rebellengroepen eveneens de Koerden laat bestrijden.  De oorlog in Syrië is hiermee een nieuwe fase ingegaan. Een fase waarin niet de belangrijkste vijand aldaar wordt bestreden zoals IS of een regime in stand wordt gehouden, maar waarin een buurland (grote) delen van het oorlogsgebied zelf in bezit neemt. Mijn inschatting is dat Turkije niet zal rusten voordat alle Koerden die zich in Syrië bevinden, zijn verjaagd. De agenda van Erdogan reikt verder. De Turkse eis voor ontruiming van het gebied ten westen van de rivier de Eufraat is dan ook slechts een begin. Als Turkije op z'n minst het noorden v

Kier Brul jr. overleden

Help Jelte

Een jongen van acht jaar wordt in september 2009 na een woordenwisseling in elkaar getrapt, raakt kort daarna in coma en loopt een hersenbeschadiging op. Het is het verhaal van Jelte Stronkhorst . Een aangrijpend verhaal wat inmiddels de nodige aandacht heeft gehad in de landelijke media. Er zijn therapieën en trainingen die zeker kans op herstel en meer kwaliteit van leven bieden. Deze therapieën zijn echter niet in Nederland voorhanden en hier zit een prijskaartje aan verbonden. Als u direct wilt doneren, klik dan hier . U kunt ook een bedrag overmaken: Rabobank Rekeningnummer 156567059 t.n.v. Stichting Jelte. Doneer voor het herstel van Jelte!