Doorgaan naar hoofdcontent

Felicitaties

Vandaag, vrijdag 29 april, viel ook in onze gemeente weer een heel plaatselijke, feestelijke en figuurlijke regenbui, ook wel lintjesregen genoemd. Diverse inwoners vanuit alle kernen in onze gemeente kregen vandaag de versierselen opgespeld. Van harte gefeliciteerd!

Omdat ik het overzicht van gedecoreerden (inclusief de toelichting bij de toekenning) niet op de gemeentelijke website aantrof, heb ik maar even op Internet gezocht en met succes. Andere websites bleken op dit punt actueler dan de gemeentelijke website. Trouwens, op menig gemeentelijke website in onze regio zie ik vandaag berichten over de plaatselijke lintjesregen van 29 april, met foto en al. Van dit alles is op de website van de gemeente Katwijk geen sprake. Jammer. Gelukkig wordt er gewerkt aan vernieuwing van de website en ik mag aannemen dat daarbij ook aandacht wordt geschonken aan (het proces van) actuele nieuwsvoorziening. Ik zie uit naar het moment waarop we de gemeente Katwijk kunnen feliciteren met haar website waarbij actualiteit, inhoud en vormgeving wel voldoende punten scoren.

Verder, nu ik toch bezig ben, gaan mijn felicitaties naar de provincie Zuid Holland met haar nieuwe dagelijks bestuur, de Hertog en Hertogin van Cambridge met hun huwelijk en (alvast) Prof. mr. Pieter van Vollenhoven met zijn verjaardag.

Nu dan het overzicht van de gedecoreerden uit onze gemeente:

Mevrouw A.P. van Duijn e/v de Gunst (54) uit Katwijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Decoranda wordt onderscheiden vanwege haar bestuurlijke activiteiten op het gebied van de (zwem)sport en de zorg voor de minder draagkrachtigen. Het grote aantal jaren van verdiensten en de hoge intensiteit rechtvaardigen een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw J. ten Hove e/v Plokker (76) uit Katwijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Decoranda wordt onderscheiden vanwege haar inzet voor vrouwenemancipatie, de jeugd, gehandicapten, een woningbouwvereniging, de vakbond CNV, het Nederlandse Rode Kruis en de lokale politiek. Haar jarenlange inzet en de diversiteit van de vrijwilligerswerkzaamheden rechtvaardigen een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer D. de Jong (68) uit Katwijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Decorandus wordt onderscheiden vanwege zijn bijzondere inzet dan wel inzet vooral op het terrein van de muziek, maar ook voor een Oranjevereniging en een huurdersvereniging. Zijn grote en langdurige inzet voor het verenigingsleven in Katwijk en omstreken rechtvaardigen een Koninklijke Onderscheiding.

De heer P. Korbee (65) uit Rijnsburg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Decorandus wordt onderscheiden vanwege zijn bestuurlijke en overige activiteiten voor de Militaire Luchtvaartdienst (MLD) en de maritieme historie, die ten goede komen aan onze samenleving. Zijn jarenlange inzet voor de MLD, de hoge intensiteit en de brede uitstraling rechtvaardigen een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer H. Oosting (53) uit Katwijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Decorandus wordt onderscheiden vanwege zijn bestuurlijke activiteiten van het bedrijf Oostingh Staalbouw. Ook vanwege de vrijwilligersactiviteiten op het terrein van belangenbehartiging, kerkelijk leven, buurtcohesie evenals de ondernemersvereniging. Zijn langdurige en intensieve inzet voor de Hervormde Gemeente, de KOV, Stichting De Roskam en de vereniging Samenwerkende Nederlandse Staalbouw rechtvaardigen een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw A. Ouwehand e/v Goeree (72) uit Katwijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Decoranda wordt onderscheiden vanwege de bestuurlijke activiteiten op het terrein van het ouderenwelzijn, de geldinzameling voor goede doelen, het kerkelijk leven, de dierenbescherming, de vrouwenemancipatie, de mantelzorg en een onderdeel van het Nederlands Rode Kruis. Haar grote maatschappelijke betrokkenheid tot uiting komend in haar jarenlange inzet rechtvaardigt een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer J. van der Plas (73) uit Katwijk wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Decorandus wordt onderscheiden vanwege zijn bestuurlijke activiteiten op het gebied van het kerkelijk leven, het vakbondswerk, welzijn en de gehandicapten- en ouderenzorg. Het aantal jaren, de intensiteit en de diversiteit van de verdiensten rechtvaardigen een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer W. van der Plas (84) uit Katwijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Decorandus wordt onderscheiden vanwege zijn bijzondere inzet voor het kerkelijk leven (organist en zondagsschool), de ouderen en de zorg. Zijn langdurige inzet voor het verenigingsleven in Katwijk rechtvaardigt een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer L. Roosjen (60) uit Katwijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Decorandus wordt onderscheiden vanwege zijn bestuurlijke activiteiten op het gebied van kerkelijk leven, sport, openbare veiligheid en cultuur die ten goede komen aan de samenleving. Zijn langdurige inzet en de diversiteit van verdiensten voor het kerkelijk leven en het verenigingsleven in Katwijk rechtvaardigen een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer K.J. Smits (57) uit Valkenburg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Decorandus wordt onderscheiden vanwege zijn bestuurlijke activiteiten op het terrein van de Oranjevereniging, de paardenmarkt en de voetbalsport. Zijn langdurige inspanningen ten bate van de samenleving voor het verenigingsleven rechtvaardigen een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer M.J.J. Timmermans (66) uit Katwijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Decorandus wordt onderscheiden vanwege zijn bijzondere inzet voor de cultuurhistorie, een shantykoor, een vereniging van eigenaren, de tennissport en de scouting. Zijn jarenlange inzet voor het verenigingsleven in Katwijk, de diversiteit en de hoge intensiteit rechtvaardigen een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer D. de Vries (66) uit Valkenburg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Decorandus wordt onderscheiden vanwege zijn bijzondere inzet voor de Christelijk Historische Unie en voor zijn inzet voor het onderwijs, de Rabobank, zijn werk als raadslid en zijn betrokkenheid bij de PKN. Het groot aantal jaren, de intensiteit, de diversiteit en de uitstraling van de verdiensten rechtvaardigen een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer C. van der Zwart (58) uit Valkenburg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Decorandus wordt onderscheiden vanwege zijn verdienstelijkheid voor de EHBO. Zijn langdurige inspanningen, de intensiteit en de uitstraling van verdiensten rechtvaardigen een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer H.C. Minnee (62) uit Katwijk is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Decorandus wordt onderscheiden vanwege zijn bestuurlijke activiteiten op het terrein van jongerenwerk, de Oranjevereniging, de koorzang, het ouderenwelzijn, de watersport, de sportvisserij, de politiek en het kerkelijk leven. Zijn langdurige inzet voor de samenleving, de diversiteit en intensiteit van het vrijwilligerswerk en de plaatselijke en landelijke uitstraling van verdiensten rechtvaardigen een benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Bron: www.volnieuws.nl

Reacties

 1. Dag Edwin,
  Ook wij zien uit naar een nieuwe website. Die wens delen we, maar ik wil graag het een en ander toelichten over het ontbreken van een bericht op onze website over de koninklijke onderscheidingen...

  Gistermiddag (vrijdag) wilden we het persbericht dat al eerder onder embargo verstuurd was online zetten. Helaas was er een probleem met het cms-systeem waardoor dit niet mogelijk was. Dit probleem heeft de rest van de dag geduurd.

  Ik vind het wat overdreven om naar aanleiding van 1 incident te veronderstellen dat het proces van actuele niewsvoorziening niet functioneert. Zoals in het nieuwsarchief te zien is, plaatsen we wel degelijk actueel nieuws.

  Overigens is een trend onder gemeentelijke websites om geen nieuws meer op de eigen site te plaatsen, maar dat via social media te brengen bij diegenen die daar prijs op stellen. Wordt vervolgd dus!

  Met vriendelijke groet,
  Ansâr Ahmadali
  Team Communicatie
  Gemeente Katwijk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Ansâr,

  Bedankt voor je snelle reactie. Nieuws over de lintjesregen wordt - ook in onze gemeente - altijd met veel belangstelling gevolgd: Wie wordt onderscheiden en waarom. Een belangrijk nieuwsitem dus en dan is het jammer als dit om een of andere reden (technische problemen) niet op de gemeentelijke website wordt getoond. Ik zie overigens nog steeds geen leuke foto met de gedecoreerden. Onderschat de waarde van zo'n foto niet; dat straalt warmte uit. Anders gezegd, voor iemand die bijvoorbeeld wil solliciteren naar een functie bij de gemeente Katwijk kan het ontbreken ervan een kille indruk geven.

  Ten aanzien van het proces van actuele nieuwsvoorziening wil ik nog kwijt dat daarover in de laatste Raad van 20 april jl. nog mondelinge vragen zijn gesteld.

  groeten,
  Edwin

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Cultuur met een kleine of grote 'C'?

Ongeveer anderhalve maand geleden bezocht ik, zoals wel vaker, op een zaterdagmiddag de bibliotheek aan de Schelpendam. Met het plan om even een aantal kranten door te nemen, viel ik daar middenin een akoestisch mini-concert van een artiest wiens naam ik helaas ben vergeten. Er hing een leuke sfeer met dit concert, letterlijk en figuurlijk tussen de boeken. De kleinschaligheid, ook wat betreft actieve toehoorders (ongeveer 8 m/v), was prettig en stoorde mij allerminst bij het doornemen van de kranten. Cultuur met een grote 'C', wat mij betreft, vanwege de passie van de artiest en het enthousiasme van het beperkt aanwezige publiek. Ik was dan ook verbaasd toen ik na afloop vernam dat dergelijke kleinschalige optredens niet meer zouden plaatsvinden. Er was geklaagd over geluidsoverlast; einde oefening... Omdat het merendeel van de bezoekers van de hoofdbibliotheek uit Katwijk aan Zee afkomstig zijn, zullen de bezwaren waarschijnlijk wel uit die hoek afkomstig zijn. Ik neem over

Gemeenteraadsverkiezingen

Landelijke politici tijdens een debat voor de GR-verkiezingen Afgelopen vrijdag vond in Amsterdam het inmiddels beruchte Balie-debat plaats. Een weinig verheffend debat met landelijke lijsttrekkers met veel geschreeuw en weinig concrete oplossingen voor de problemen van de stad Amsterdam. Het heeft weinig toegevoegde waarde om een debat te organiseren met landelijke lijsttrekkers als het gaat om lokale verkiezingen. Bovendien heeft het dan weinig zin om een politicus van vermeend racisme te beschuldigen. Wordt de woningnood daarmee opgelost? In de beperking toont zich de meester. Lokale verkiezingen vragen om een debat met lokale lijsttrekkers die met elkaar in debat gaan over oplossingen voor lokale problemen. Gespreksstof genoeg, lijkt me. Het is tamelijk ongeloofwaardig als politici, op wie men op 21 maart niet kan stemmen, zich gaan bemoeien met gemeenteraadsverkiezingen. Ik snap het wel, maar of de lokale afdelingen van landelijke partijen er blij mee zijn en/of er iets aan

Waak voor Ottomaanse reflexen

Afgelopen week heeft Turkije opnieuw een (voor hen) strategische zet gedaan. De grens met Syrië werd overgestoken om de stad Jarablus te bevrijden van IS. Althans, dat is wat de buitenwacht moet geloven. De werkelijkheid is dat Turkije in de eerste plaats de opmars van de Koerden in Syrië wil stoppen, een corridor met IS-gebied in stand wil houden en de door Turkije gesteunde Syrische rebellengroepen eveneens de Koerden laat bestrijden.  De oorlog in Syrië is hiermee een nieuwe fase ingegaan. Een fase waarin niet de belangrijkste vijand aldaar wordt bestreden zoals IS of een regime in stand wordt gehouden, maar waarin een buurland (grote) delen van het oorlogsgebied zelf in bezit neemt. Mijn inschatting is dat Turkije niet zal rusten voordat alle Koerden die zich in Syrië bevinden, zijn verjaagd. De agenda van Erdogan reikt verder. De Turkse eis voor ontruiming van het gebied ten westen van de rivier de Eufraat is dan ook slechts een begin. Als Turkije op z'n minst het noorden v

Kier Brul jr. overleden

Help Jelte

Een jongen van acht jaar wordt in september 2009 na een woordenwisseling in elkaar getrapt, raakt kort daarna in coma en loopt een hersenbeschadiging op. Het is het verhaal van Jelte Stronkhorst . Een aangrijpend verhaal wat inmiddels de nodige aandacht heeft gehad in de landelijke media. Er zijn therapieën en trainingen die zeker kans op herstel en meer kwaliteit van leven bieden. Deze therapieën zijn echter niet in Nederland voorhanden en hier zit een prijskaartje aan verbonden. Als u direct wilt doneren, klik dan hier . U kunt ook een bedrag overmaken: Rabobank Rekeningnummer 156567059 t.n.v. Stichting Jelte. Doneer voor het herstel van Jelte!