Doorgaan naar hoofdcontent

Hoeve Lentevreugd: vijfsterrenbeleving voor paard en eigenaar

Passanten op de Wassenaarseweg nabij ’t Panbos moet het de afgelopen tijd zijn opgevallen. Ter hoogte van de grens met Wassenaar, naast de oude hoeve ‘Ons Genoegen’ is sprake van opvallende nieuwbouw. Een geheel nieuw complex is uit de grond gestampt, met daarbij de nodige grondbewerking. Kortom, reuring in het weiland, pal naast natuurgebied Lentevreugd. Reuring, met paarden in de hoofdrol, want onlangs heeft paardenpension ‘Hoeve Lentevreugd’ daar haar deuren geopend.

‘Een unieke plek voor paard en ruiter’, aldus een trotse Dick van Paridon en Kim Jongeneel, de eigenaren van Hoeve Lentevreugd. Een maand geleden werd aan de eerste paarden onderdak verschaft in het gloednieuwe complex.

Hoeve Lentevreugd
Rust, ruimte en een perfecte verzorging van uw paard, dat is waar Kim en Dick nu dagelijks mee bezig zijn. ‘We bieden op Hoeve Lentevreugd een all-in concept aan’, licht Dick van Paridon toe. Bij de prijs is inbegrepen het voeren, uitmesten, het buiten en binnen zetten van de paarden (wei/paddocks) en gebruik van alle faciliteiten. Het gloednieuwe paardenpension is voorzien van een dressuurbaan (20 x 60m) voorzien van een zogeheten Agterbergbodem, overdekte stapmolen, solarium, was/poetsplaatsen  met in totaal 32 luxe boxen. Niet alleen aan de afmetingen van zo’n box (per box meer dan 10m2 ruimte) kan worden afgeleid dat dierenwelzijn in dit pension in een hoog vaandel staat. Dagelijks wordt er hard gewerkt om de aanwezige paarden een zo prettig mogelijk verblijf te bieden. ‘Dat is iets waar paardeneigenaren terecht veel waarde aan hechten’, aldus Kim Jongeneel. ‘Daarbij biedt de unieke omgeving volop mogelijkheden om heerlijk buiten te rijden of te wandelen met je paard’.

Daarnaast biedt Hoeve Lentevreugd nog andere extra’s, niet alleen voor het paard maar vanzelfsprekend ook voor de ruiter. Zo is bijvoorbeeld aan praktische zaken als zadelkasten en lockers gedacht, maar ook wordt voorzien in een kantine, ruime parkeergelegenheid en twee bedrijfsruimtes. In juni zal een ruitersportzaak (www.paardenwinkel.nl) haar deuren openen, waarbij het aanbod vanzelfsprekend zal zijn afgestemd op alles waar paard en ruiter behoefte aan hebben. Voor de andere bedrijfsruimte wordt nog naar een passende huurder gezocht.

Aan het einde van het zomerseizoen zal Hoeve Lentevreugd officieel worden geopend. Via de website www.hoevelentevreugd.nl en Facebook wordt men op de hoogte gehouden van alle actualiteiten. Kortom, genoeg mogelijkheden voor paardeneigenaren om zich een beeld te vormen van dit nieuwe paardenpension. ‘Een vijfsterren-beleving voor paarden en hun eigenaren’, vatten Dick en Kim lachend samen.

 Dit artikel verscheen op 8 mei 2014 in De Katwijksche Post.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cultuur met een kleine of grote 'C'?

Ongeveer anderhalve maand geleden bezocht ik, zoals wel vaker, op een zaterdagmiddag de bibliotheek aan de Schelpendam. Met het plan om even een aantal kranten door te nemen, viel ik daar middenin een akoestisch mini-concert van een artiest wiens naam ik helaas ben vergeten. Er hing een leuke sfeer met dit concert, letterlijk en figuurlijk tussen de boeken. De kleinschaligheid, ook wat betreft actieve toehoorders (ongeveer 8 m/v), was prettig en stoorde mij allerminst bij het doornemen van de kranten. Cultuur met een grote 'C', wat mij betreft, vanwege de passie van de artiest en het enthousiasme van het beperkt aanwezige publiek. Ik was dan ook verbaasd toen ik na afloop vernam dat dergelijke kleinschalige optredens niet meer zouden plaatsvinden. Er was geklaagd over geluidsoverlast; einde oefening... Omdat het merendeel van de bezoekers van de hoofdbibliotheek uit Katwijk aan Zee afkomstig zijn, zullen de bezwaren waarschijnlijk wel uit die hoek afkomstig zijn. Ik neem over

Gemeenteraadsverkiezingen

Landelijke politici tijdens een debat voor de GR-verkiezingen Afgelopen vrijdag vond in Amsterdam het inmiddels beruchte Balie-debat plaats. Een weinig verheffend debat met landelijke lijsttrekkers met veel geschreeuw en weinig concrete oplossingen voor de problemen van de stad Amsterdam. Het heeft weinig toegevoegde waarde om een debat te organiseren met landelijke lijsttrekkers als het gaat om lokale verkiezingen. Bovendien heeft het dan weinig zin om een politicus van vermeend racisme te beschuldigen. Wordt de woningnood daarmee opgelost? In de beperking toont zich de meester. Lokale verkiezingen vragen om een debat met lokale lijsttrekkers die met elkaar in debat gaan over oplossingen voor lokale problemen. Gespreksstof genoeg, lijkt me. Het is tamelijk ongeloofwaardig als politici, op wie men op 21 maart niet kan stemmen, zich gaan bemoeien met gemeenteraadsverkiezingen. Ik snap het wel, maar of de lokale afdelingen van landelijke partijen er blij mee zijn en/of er iets aan

Waak voor Ottomaanse reflexen

Afgelopen week heeft Turkije opnieuw een (voor hen) strategische zet gedaan. De grens met Syrië werd overgestoken om de stad Jarablus te bevrijden van IS. Althans, dat is wat de buitenwacht moet geloven. De werkelijkheid is dat Turkije in de eerste plaats de opmars van de Koerden in Syrië wil stoppen, een corridor met IS-gebied in stand wil houden en de door Turkije gesteunde Syrische rebellengroepen eveneens de Koerden laat bestrijden.  De oorlog in Syrië is hiermee een nieuwe fase ingegaan. Een fase waarin niet de belangrijkste vijand aldaar wordt bestreden zoals IS of een regime in stand wordt gehouden, maar waarin een buurland (grote) delen van het oorlogsgebied zelf in bezit neemt. Mijn inschatting is dat Turkije niet zal rusten voordat alle Koerden die zich in Syrië bevinden, zijn verjaagd. De agenda van Erdogan reikt verder. De Turkse eis voor ontruiming van het gebied ten westen van de rivier de Eufraat is dan ook slechts een begin. Als Turkije op z'n minst het noorden v

Kier Brul jr. overleden

Help Jelte

Een jongen van acht jaar wordt in september 2009 na een woordenwisseling in elkaar getrapt, raakt kort daarna in coma en loopt een hersenbeschadiging op. Het is het verhaal van Jelte Stronkhorst . Een aangrijpend verhaal wat inmiddels de nodige aandacht heeft gehad in de landelijke media. Er zijn therapieën en trainingen die zeker kans op herstel en meer kwaliteit van leven bieden. Deze therapieën zijn echter niet in Nederland voorhanden en hier zit een prijskaartje aan verbonden. Als u direct wilt doneren, klik dan hier . U kunt ook een bedrag overmaken: Rabobank Rekeningnummer 156567059 t.n.v. Stichting Jelte. Doneer voor het herstel van Jelte!