Doorgaan naar hoofdcontent

Hoeve Lentevreugd: vijfsterrenbeleving voor paard en eigenaar

Passanten op de Wassenaarseweg nabij ’t Panbos moet het de afgelopen tijd zijn opgevallen. Ter hoogte van de grens met Wassenaar, naast de oude hoeve ‘Ons Genoegen’ is sprake van opvallende nieuwbouw. Een geheel nieuw complex is uit de grond gestampt, met daarbij de nodige grondbewerking. Kortom, reuring in het weiland, pal naast natuurgebied Lentevreugd. Reuring, met paarden in de hoofdrol, want onlangs heeft paardenpension ‘Hoeve Lentevreugd’ daar haar deuren geopend.

‘Een unieke plek voor paard en ruiter’, aldus een trotse Dick van Paridon en Kim Jongeneel, de eigenaren van Hoeve Lentevreugd. Een maand geleden werd aan de eerste paarden onderdak verschaft in het gloednieuwe complex.

Hoeve Lentevreugd
Rust, ruimte en een perfecte verzorging van uw paard, dat is waar Kim en Dick nu dagelijks mee bezig zijn. ‘We bieden op Hoeve Lentevreugd een all-in concept aan’, licht Dick van Paridon toe. Bij de prijs is inbegrepen het voeren, uitmesten, het buiten en binnen zetten van de paarden (wei/paddocks) en gebruik van alle faciliteiten. Het gloednieuwe paardenpension is voorzien van een dressuurbaan (20 x 60m) voorzien van een zogeheten Agterbergbodem, overdekte stapmolen, solarium, was/poetsplaatsen  met in totaal 32 luxe boxen. Niet alleen aan de afmetingen van zo’n box (per box meer dan 10m2 ruimte) kan worden afgeleid dat dierenwelzijn in dit pension in een hoog vaandel staat. Dagelijks wordt er hard gewerkt om de aanwezige paarden een zo prettig mogelijk verblijf te bieden. ‘Dat is iets waar paardeneigenaren terecht veel waarde aan hechten’, aldus Kim Jongeneel. ‘Daarbij biedt de unieke omgeving volop mogelijkheden om heerlijk buiten te rijden of te wandelen met je paard’.

Daarnaast biedt Hoeve Lentevreugd nog andere extra’s, niet alleen voor het paard maar vanzelfsprekend ook voor de ruiter. Zo is bijvoorbeeld aan praktische zaken als zadelkasten en lockers gedacht, maar ook wordt voorzien in een kantine, ruime parkeergelegenheid en twee bedrijfsruimtes. In juni zal een ruitersportzaak (www.paardenwinkel.nl) haar deuren openen, waarbij het aanbod vanzelfsprekend zal zijn afgestemd op alles waar paard en ruiter behoefte aan hebben. Voor de andere bedrijfsruimte wordt nog naar een passende huurder gezocht.

Aan het einde van het zomerseizoen zal Hoeve Lentevreugd officieel worden geopend. Via de website www.hoevelentevreugd.nl en Facebook wordt men op de hoogte gehouden van alle actualiteiten. Kortom, genoeg mogelijkheden voor paardeneigenaren om zich een beeld te vormen van dit nieuwe paardenpension. ‘Een vijfsterren-beleving voor paarden en hun eigenaren’, vatten Dick en Kim lachend samen.

 Dit artikel verscheen op 8 mei 2014 in De Katwijksche Post.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voorspelling

Aanstaande woensdag worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Hoewel op deze blog niet vaak meer over lokale (Katwijkse) onderwerpen wordt geschreven, wordt voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen een uitzondering gemaakt. Hoe ziet de zetelverdeling er ná 21 maart uit in de gemeenteraad van Katwijk?
In de gemeente Katwijk zijn 33 raadszetels te verdelen. De deelnemende partijen zijn:
CDA: Als collegepartij de grootste partij in de gemeenteraad met zeven zetels. Het dragen van bestuursverantwoordelijkheid levert electoraal risico op net als tussentijds vertrek van een wethouder. Dat is dit keer (ook) het geval.  ==> Voorspelling: Zes zetels. 
ChristenUnie: Hoewel de ChristenUnie ook deel uitmaakt van het college, pakt het feit dat deze partij onverwacht twee wethouders mocht leveren, gunstig uit. Kans op 'stuivertje wisselen' met het CDA is nu groter dan ooit.  ==> Voorspelling: Zeven zetels. 
SGP: De derde collegepartij moet vooral vrezen voor verdere afkalving van …

Fake-democraat

Afgelopen donderdag beschuldigde minister Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken tijdens het uitspreken van de Ien Dales-lezing de partij Forum voor Democratie van racisme. In reactie hierop besloot fractievoorzitter Thierry Baudet om aangifte te doen tegen de minister.

Ik vind het hoogst onverstandig om als minister een politieke partij, vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, te beschuldigen van racisme. Zulk soort beschuldigingen, voorzover ze al hout snijden, moet een minister overlaten aan de politieke arena. De fractie van D66 is mans/vrouws genoeg om stelling te nemen tegen alles wat deze fractie niet zint. Een minister, althans van enig niveau, past dergelijke uitspraken niet.

Gelet op de uitspraken van minister Ollongren is het maar de vraag of zij over het gewenste niveau beschikt. Het staat in ieder geval niet sterk om eerst stevige uitspraken te doen over een partij met een demoniserende lading, om vervolgens, nadat de uitspraak een reactie ontlokt, te beweren dat zij liever…

Failliet

Met de zaak rondom Howick en Lili als sprekend voorbeeld kunnen we het asielbeleid in Nederland failliet verklaren. Na procedure op procedure, leugenachtige verklaringen, vluchtadressen, een onverwachte ontknoping, een plotseling gezonde moeder en een staatssecretaris die moet onderduiken (waarbij bedreiging dus loont), is er inmiddels genoeg aanleiding om het asielbeleid op de schroothoop te gooien.

Deze zaak heeft aangetoond dat het niet humaan is om als asielzoeker eindeloos te procederen en je middelvinger op te steken naar de Nederlandse rechtsstaat. Met het constant rekken van de asielprocedures, het inzetten van kinderen als 'wapen' en met uitstekende hulp daarbij van de 'asielindustrie' en extreem-links worden automatisch schrijnende gevallen gecreëerd. 
Zeker, in vergelijking met de zaak van het heerschap Khalid Abdou Jone van de krakersgroep 'We are here' zou sprake zijn geweest van klasse-justitie. Feit is namelijk dat dit figuur ook een verblijfsver…