woensdag 14 mei 2014

Hoeve Lentevreugd: vijfsterrenbeleving voor paard en eigenaar

Passanten op de Wassenaarseweg nabij ’t Panbos moet het de afgelopen tijd zijn opgevallen. Ter hoogte van de grens met Wassenaar, naast de oude hoeve ‘Ons Genoegen’ is sprake van opvallende nieuwbouw. Een geheel nieuw complex is uit de grond gestampt, met daarbij de nodige grondbewerking. Kortom, reuring in het weiland, pal naast natuurgebied Lentevreugd. Reuring, met paarden in de hoofdrol, want onlangs heeft paardenpension ‘Hoeve Lentevreugd’ daar haar deuren geopend.

‘Een unieke plek voor paard en ruiter’, aldus een trotse Dick van Paridon en Kim Jongeneel, de eigenaren van Hoeve Lentevreugd. Een maand geleden werd aan de eerste paarden onderdak verschaft in het gloednieuwe complex.

Hoeve Lentevreugd
Rust, ruimte en een perfecte verzorging van uw paard, dat is waar Kim en Dick nu dagelijks mee bezig zijn. ‘We bieden op Hoeve Lentevreugd een all-in concept aan’, licht Dick van Paridon toe. Bij de prijs is inbegrepen het voeren, uitmesten, het buiten en binnen zetten van de paarden (wei/paddocks) en gebruik van alle faciliteiten. Het gloednieuwe paardenpension is voorzien van een dressuurbaan (20 x 60m) voorzien van een zogeheten Agterbergbodem, overdekte stapmolen, solarium, was/poetsplaatsen  met in totaal 32 luxe boxen. Niet alleen aan de afmetingen van zo’n box (per box meer dan 10m2 ruimte) kan worden afgeleid dat dierenwelzijn in dit pension in een hoog vaandel staat. Dagelijks wordt er hard gewerkt om de aanwezige paarden een zo prettig mogelijk verblijf te bieden. ‘Dat is iets waar paardeneigenaren terecht veel waarde aan hechten’, aldus Kim Jongeneel. ‘Daarbij biedt de unieke omgeving volop mogelijkheden om heerlijk buiten te rijden of te wandelen met je paard’.

Daarnaast biedt Hoeve Lentevreugd nog andere extra’s, niet alleen voor het paard maar vanzelfsprekend ook voor de ruiter. Zo is bijvoorbeeld aan praktische zaken als zadelkasten en lockers gedacht, maar ook wordt voorzien in een kantine, ruime parkeergelegenheid en twee bedrijfsruimtes. In juni zal een ruitersportzaak (www.paardenwinkel.nl) haar deuren openen, waarbij het aanbod vanzelfsprekend zal zijn afgestemd op alles waar paard en ruiter behoefte aan hebben. Voor de andere bedrijfsruimte wordt nog naar een passende huurder gezocht.

Aan het einde van het zomerseizoen zal Hoeve Lentevreugd officieel worden geopend. Via de website www.hoevelentevreugd.nl en Facebook wordt men op de hoogte gehouden van alle actualiteiten. Kortom, genoeg mogelijkheden voor paardeneigenaren om zich een beeld te vormen van dit nieuwe paardenpension. ‘Een vijfsterren-beleving voor paarden en hun eigenaren’, vatten Dick en Kim lachend samen.

 Dit artikel verscheen op 8 mei 2014 in De Katwijksche Post.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten