Doorgaan naar hoofdcontent

Wijs ze de deur!

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb heeft gisteren in de Essalam Moskee zijn woorden herhaald waarmee hij, na de Jihadistische terreur in Parijs, het nieuws haalde. 'Rot dan toch op'. Een passende oproep aan onaangepaste fanatici die moeite hebben met het begrip vrijheid en onze westerse manier van leven. Ik zeg het hem graag na.

Jammer genoeg kunnen we niet zeggen dat wie zich tot de Jihad voelt aangetrokken en naar Syrië vertrekt, daar ook blijft. Jihadisten met, letterlijk en figuurlijk, een rugzakje kunnen gewoon terugkeren en maken, bij wijze van spreken, nog eerder kans op een huurflat dan iemand op de wachtlijst. Waanzin natuurlijk. Het lijkt me de hoogste tijd voor een passende wetswijziging want laten we de feiten wel nemen zoals ze zijn.

Bij degenen die zich tot IS voelen aangetrokken gaat het blijkbaar om mensen van de tweede of derde (!) generatie immigranten. Hun integratie in de Nederlandse samenleving is totaal mislukt. Zij hebben automatisch een Nederlands paspoort gekregen maar willen eigenlijk helemaal geen Nederlander zijn. Zoals gezegd, ze hebben moeite met de westerse cultuur, het begrip vrijheid en kijken waarschijnlijk alleen naar Turkse of Marokkaanse tv-zenders (dat zijn er helaas wel meer; dat zegt ook iets over het mislukte integratie-beleid in z'n algemeenheid). Wie het Nederlanderschap misbruikt om in Syrië misdaden tegen de menselijkheid te plegen of, waarschijnlijk de ultieme droom, Nederland uiteindelijk om te vormen tot een provincie van IS, verdient dat Nederlanderschap helemaal niet! In dit geval rijst de vraag wie hier bij wie te gast is en wiens land het nu eigenlijk is. Bij degenen die zich hier niet op hun gemak voelen en (door hun gedrag) onze wetten en cultuur verwerpen, heeft het gastland ook het (morele) recht om het staatsburgerschap van diegenen te verwerpen en dus te ontnemen.

Zover is het helaas nog niet. Nu wordt kostbaar belastinggeld gespendeerd aan het monitoren en begeleiden van teruggekeerde Jihad-strijders. Het terrorisme-debat van 14 januari jl. had een historisch debat kunnen worden, een mijlpaal in het beteugelen van het Jihadistisch terrorisme met passende en doortastende maatregelen. Het debat had ook allen, die zich als allochtoon gedragen, aan het denken kunnen zetten. In de trant van: is het alleen financieel gewin of is er meer dat mij aan dit land bindt? Helaas, het was een debat met veel grote woorden, veel verdeeldheid en weinig concrete actiepunten. De wake-up call werd gemist!

Tot die tijd staat de met water gevulde keuken en de zichtbaar kansloze methode om de keuken te ontdoen van het water zoals in het filmpje, symbool voor het Nederlandse anti-terrorismebeleid, het integratiebeleid en de onwil van de (meerderheid) van de Tweede Kamer om onze vrijheid met hand en tand te verdedigen.  
Reacties

Populaire posts van deze blog

Burgemeester van het afgebrande dorp

De burgemeester van Den Haag heeft de twijfelachtige eer om 'burgemeester van het afgebrande dorp' te worden. Bijna was het al gelukt. Afgelopen week, toen het op Oudejaarsavond vreselijk misging in Scheveningen. De immense stapels hout, gecombineerd met een krachtige westenwind die was voorspeld, zorgden voor gevaarlijk 'vliegvuur'. De beelden gingen de hele wereld over. Door een wonder waren er geen doden te betreuren.

Het grote belang van openbare orde en veiligheid werd vrij gemakkelijk ingewisseld om 'de boel rustig te houden'. Het bleek al vrij snel dat dit een nederlagen-strategie was. Oogluikend toestaan van zeer onveilige situaties en het afschuiven van de schuld op de bouwers maakt niet echt een sterke indruk. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, zullen we maar zeggen. Een voor de hand liggende waarborging van de veiligheid met het al dan niet afgeven van een evenementenvergunning bleek een stap te ver. Wanbestuur in optima forma. Feitelijk is e…

Cultuur met een kleine of grote 'C'?

Ongeveer anderhalve maand geleden bezocht ik, zoals wel vaker, op een zaterdagmiddag de bibliotheek aan de Schelpendam. Met het plan om even een aantal kranten door te nemen, viel ik daar middenin een akoestisch mini-concert van een artiest wiens naam ik helaas ben vergeten. Er hing een leuke sfeer met dit concert, letterlijk en figuurlijk tussen de boeken. De kleinschaligheid, ook wat betreft actieve toehoorders (ongeveer 8 m/v), was prettig en stoorde mij allerminst bij het doornemen van de kranten. Cultuur met een grote 'C', wat mij betreft, vanwege de passie van de artiest en het enthousiasme van het beperkt aanwezige publiek. Ik was dan ook verbaasd toen ik na afloop vernam dat dergelijke kleinschalige optredens niet meer zouden plaatsvinden. Er was geklaagd over geluidsoverlast; einde oefening...

Omdat het merendeel van de bezoekers van de hoofdbibliotheek uit Katwijk aan Zee afkomstig zijn, zullen de bezwaren waarschijnlijk wel uit die hoek afkomstig zijn. Ik neem overi…

Wat volgt er op de Arabische Lente?

Na de omwentelingen in Tunesië en Egypte heeft de Arabische Lente vaste grond onder de voeten gekregen. Toezeggingen van de Marokkaanse koning, een nieuwe premier in Jordanië en een geldinjectie van de koning van Saoedi-Arabië zijn voorbeelden van maatregelen die de onrust in die landen enigszins tot bedaren hebben gebracht, zeker in vergelijking met de situatie in andere landen in de Arabische wereld. In Libië, Syrië en Jemen is de situatie immers behoorlijk uit de hand gelopen of dreigt dit te gebeuren. Hopelijk met meer vrijheid voor de bevolking als uitkomst. Mijn nieuwjaarswens voor meer vrijheid in o.a. deze drie landen dreigt gevolg te krijgen en dat is positief.

De tussenstand is nu dat de opstandelingen in Libië, mede dankzij het militair ingrijpen conform VN-resolutie 1973, voorzichtig aan terrein winnen. In Syrië was het afgelopen weekend vooral in het zuiden van dat land onrustig. Omdat het regime de onrust kennelijk niet meer kan ontkennen - ook in Damascus was het onrust…

Bagatelliseren tot kunst verheven

De invloed van de (lokale) politiek is verstrekkend. Vooral als het gaat om bagatelliseren van moslimterreur als uiting van volledig doorgeslagen politieke correctheid. De poging tot doodslag van de 'verwarde' man, die gistermiddag in Den Haag omstanders ernstig verwondde door hen in de keel te snijden, mag geen terreurdaad worden genoemd. Deze pure vorm van straatterreur is onmiddellijk afgedaan als een daad van een verwarde man, die - dat dan weer wel - een bekende was van de politie. 
Welke richtlijnen de politie heeft meegekregen is niet bekend, maar het is wel opmerkelijk dat deze straatterreur, waarbij termen als 'allahu akbar' worden gebezigd en de politie door omstanders van een zekere afkomst worden uitgescholden en zeker van één slachtoffer de keel wordt doorgesneden, niet als terreurdaad mag worden aangemerkt. Terwijl het dat vrijwel zeker wél was, afgaande op de berichten van ooggetuigen. 
Deze ooggetuigen spreken van een man die kalm een vooropgezet plan u…

Stank voor dank

De Turkse inval in Afrin, in Noord-Syrië en wat als Koerdisch gebied kan worden aangeduid, moet scherp worden veroordeeld. De Koerden hebben een belangrijk aandeel gehad in het elimineren van IS. Het mag niet zo zijn dat juist de Koerden nu het onderspit delven in een uiterst cynisch geopolitiek spelletje. Een typisch geval van 'stank voor dank' en dat hebben de Koerden aldaar niet verdiend. De Turkse agressiepolitiek vraagt om een krachtige reactie vanuit 'Brussel', zeker als men nog steeds de ambitie heeft om 'Europese waarden' te exporteren. Voor het zwijgen en de andere kant opkijken zal anders op termijn een zware prijs worden betaald, vrees ik.