Doorgaan naar hoofdcontent

Wijs ze de deur!

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb heeft gisteren in de Essalam Moskee zijn woorden herhaald waarmee hij, na de Jihadistische terreur in Parijs, het nieuws haalde. 'Rot dan toch op'. Een passende oproep aan onaangepaste fanatici die moeite hebben met het begrip vrijheid en onze westerse manier van leven. Ik zeg het hem graag na.

Jammer genoeg kunnen we niet zeggen dat wie zich tot de Jihad voelt aangetrokken en naar Syrië vertrekt, daar ook blijft. Jihadisten met, letterlijk en figuurlijk, een rugzakje kunnen gewoon terugkeren en maken, bij wijze van spreken, nog eerder kans op een huurflat dan iemand op de wachtlijst. Waanzin natuurlijk. Het lijkt me de hoogste tijd voor een passende wetswijziging want laten we de feiten wel nemen zoals ze zijn.

Bij degenen die zich tot IS voelen aangetrokken gaat het blijkbaar om mensen van de tweede of derde (!) generatie immigranten. Hun integratie in de Nederlandse samenleving is totaal mislukt. Zij hebben automatisch een Nederlands paspoort gekregen maar willen eigenlijk helemaal geen Nederlander zijn. Zoals gezegd, ze hebben moeite met de westerse cultuur, het begrip vrijheid en kijken waarschijnlijk alleen naar Turkse of Marokkaanse tv-zenders (dat zijn er helaas wel meer; dat zegt ook iets over het mislukte integratie-beleid in z'n algemeenheid). Wie het Nederlanderschap misbruikt om in Syrië misdaden tegen de menselijkheid te plegen of, waarschijnlijk de ultieme droom, Nederland uiteindelijk om te vormen tot een provincie van IS, verdient dat Nederlanderschap helemaal niet! In dit geval rijst de vraag wie hier bij wie te gast is en wiens land het nu eigenlijk is. Bij degenen die zich hier niet op hun gemak voelen en (door hun gedrag) onze wetten en cultuur verwerpen, heeft het gastland ook het (morele) recht om het staatsburgerschap van diegenen te verwerpen en dus te ontnemen.

Zover is het helaas nog niet. Nu wordt kostbaar belastinggeld gespendeerd aan het monitoren en begeleiden van teruggekeerde Jihad-strijders. Het terrorisme-debat van 14 januari jl. had een historisch debat kunnen worden, een mijlpaal in het beteugelen van het Jihadistisch terrorisme met passende en doortastende maatregelen. Het debat had ook allen, die zich als allochtoon gedragen, aan het denken kunnen zetten. In de trant van: is het alleen financieel gewin of is er meer dat mij aan dit land bindt? Helaas, het was een debat met veel grote woorden, veel verdeeldheid en weinig concrete actiepunten. De wake-up call werd gemist!

Tot die tijd staat de met water gevulde keuken en de zichtbaar kansloze methode om de keuken te ontdoen van het water zoals in het filmpje, symbool voor het Nederlandse anti-terrorismebeleid, het integratiebeleid en de onwil van de (meerderheid) van de Tweede Kamer om onze vrijheid met hand en tand te verdedigen.  
Reacties

Populaire posts van deze blog

Cultuur met een kleine of grote 'C'?

Ongeveer anderhalve maand geleden bezocht ik, zoals wel vaker, op een zaterdagmiddag de bibliotheek aan de Schelpendam. Met het plan om even een aantal kranten door te nemen, viel ik daar middenin een akoestisch mini-concert van een artiest wiens naam ik helaas ben vergeten. Er hing een leuke sfeer met dit concert, letterlijk en figuurlijk tussen de boeken. De kleinschaligheid, ook wat betreft actieve toehoorders (ongeveer 8 m/v), was prettig en stoorde mij allerminst bij het doornemen van de kranten. Cultuur met een grote 'C', wat mij betreft, vanwege de passie van de artiest en het enthousiasme van het beperkt aanwezige publiek. Ik was dan ook verbaasd toen ik na afloop vernam dat dergelijke kleinschalige optredens niet meer zouden plaatsvinden. Er was geklaagd over geluidsoverlast; einde oefening... Omdat het merendeel van de bezoekers van de hoofdbibliotheek uit Katwijk aan Zee afkomstig zijn, zullen de bezwaren waarschijnlijk wel uit die hoek afkomstig zijn. Ik neem over

Gemeenteraadsverkiezingen

Landelijke politici tijdens een debat voor de GR-verkiezingen Afgelopen vrijdag vond in Amsterdam het inmiddels beruchte Balie-debat plaats. Een weinig verheffend debat met landelijke lijsttrekkers met veel geschreeuw en weinig concrete oplossingen voor de problemen van de stad Amsterdam. Het heeft weinig toegevoegde waarde om een debat te organiseren met landelijke lijsttrekkers als het gaat om lokale verkiezingen. Bovendien heeft het dan weinig zin om een politicus van vermeend racisme te beschuldigen. Wordt de woningnood daarmee opgelost? In de beperking toont zich de meester. Lokale verkiezingen vragen om een debat met lokale lijsttrekkers die met elkaar in debat gaan over oplossingen voor lokale problemen. Gespreksstof genoeg, lijkt me. Het is tamelijk ongeloofwaardig als politici, op wie men op 21 maart niet kan stemmen, zich gaan bemoeien met gemeenteraadsverkiezingen. Ik snap het wel, maar of de lokale afdelingen van landelijke partijen er blij mee zijn en/of er iets aan

Waak voor Ottomaanse reflexen

Afgelopen week heeft Turkije opnieuw een (voor hen) strategische zet gedaan. De grens met Syrië werd overgestoken om de stad Jarablus te bevrijden van IS. Althans, dat is wat de buitenwacht moet geloven. De werkelijkheid is dat Turkije in de eerste plaats de opmars van de Koerden in Syrië wil stoppen, een corridor met IS-gebied in stand wil houden en de door Turkije gesteunde Syrische rebellengroepen eveneens de Koerden laat bestrijden.  De oorlog in Syrië is hiermee een nieuwe fase ingegaan. Een fase waarin niet de belangrijkste vijand aldaar wordt bestreden zoals IS of een regime in stand wordt gehouden, maar waarin een buurland (grote) delen van het oorlogsgebied zelf in bezit neemt. Mijn inschatting is dat Turkije niet zal rusten voordat alle Koerden die zich in Syrië bevinden, zijn verjaagd. De agenda van Erdogan reikt verder. De Turkse eis voor ontruiming van het gebied ten westen van de rivier de Eufraat is dan ook slechts een begin. Als Turkije op z'n minst het noorden v

Kier Brul jr. overleden

Help Jelte

Een jongen van acht jaar wordt in september 2009 na een woordenwisseling in elkaar getrapt, raakt kort daarna in coma en loopt een hersenbeschadiging op. Het is het verhaal van Jelte Stronkhorst . Een aangrijpend verhaal wat inmiddels de nodige aandacht heeft gehad in de landelijke media. Er zijn therapieën en trainingen die zeker kans op herstel en meer kwaliteit van leven bieden. Deze therapieën zijn echter niet in Nederland voorhanden en hier zit een prijskaartje aan verbonden. Als u direct wilt doneren, klik dan hier . U kunt ook een bedrag overmaken: Rabobank Rekeningnummer 156567059 t.n.v. Stichting Jelte. Doneer voor het herstel van Jelte!