Doorgaan naar hoofdcontent

Failliet

V&D, Schoenenreus, Halfords, Free Record Shop, de Block, McGregor. Zomaar een selectie van bedrijven die inmiddels zo goed als failliet zijn. Ze hebben stuk voor stuk met elkaar gemeen dat men heeft gefaald met het aanvoelen van de hedendaagse realiteit. Ik ben, zeker met het nieuws van vandaag, geneigd om een religie aan dit rijtje toe te voegen vanwege de moeite die volgers wereldwijd van dit geloof hebben met de toepassing ervan, anno 2016. Wat in ieder geval niet in deze lijst mag ontbreken is ons asielbeleid.

Het Nederlandse asielbeleid is failliet
Het asielbeleid is veel te ingewikkeld, speelt over het algemeen de rijke asielzoeker in de kaart, de procedures (voor sommigen) duren járen met alle onzekerheid van dien, en er wordt met twee maten gemeten. Zeker wat betreft de vermeende striktheid van dit asielbeleid. Terwijl de IND enerzijds de grootste moeite heeft om binnenkomende asielzoekers uit Turkse opvangkampen (!) te checken op herkomst, wil het anderzijds maar niet lukken om binnen een redelijke termijn een asielverzoek af te wijzen of illegalen de deur te wijzen. 

Deze dubbele moraal kan dus tot gevolg hebben dat economische migranten die zich bijvoorbeeld voordoen als 'christelijk' meer kans hebben op verblijf in Nederland, waarvan nog maar afgewacht moet worden of men zich (cultureel) aanpast, terwijl andere asielzoekers die feitelijk het slachtoffer zijn van het stroperige asielbeleid, maar wél inmiddels geïntegreerd zijn in onze samenleving, subiet en zonder pardon de deur kan worden gewezen. Dit vraagt om een sanering van het huidige asielbeleid.

Om die reden voel ik mee met Ardita en Nerona Ramadani, slachtoffers van een failliet asielbeleid. Los van de eigen verantwoordelijkheid wordt hier, met het wegsturen van iemand die al zestien jaar deel uitmaakt van de Katwijkse gemeenschap, hier veel vrijwilligerswerk verricht en een kind van vijf jaar heeft (geboren in Nederland) een morele grens overschreden. Hopelijk heeft deze zaak de bovengemiddelde aandacht van onze burgemeester en vormt deze petitie het begin van een ommekeer, óók in ons wisselvallige asielbeleid. Wanneer verklaren we dit asielbeleid failliet en beginnen we 'opnieuw'

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voorspelling

Aanstaande woensdag worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Hoewel op deze blog niet vaak meer over lokale (Katwijkse) onderwerpen wordt geschreven, wordt voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen een uitzondering gemaakt. Hoe ziet de zetelverdeling er ná 21 maart uit in de gemeenteraad van Katwijk?
In de gemeente Katwijk zijn 33 raadszetels te verdelen. De deelnemende partijen zijn:
CDA: Als collegepartij de grootste partij in de gemeenteraad met zeven zetels. Het dragen van bestuursverantwoordelijkheid levert electoraal risico op net als tussentijds vertrek van een wethouder. Dat is dit keer (ook) het geval.  ==> Voorspelling: Zes zetels. 
ChristenUnie: Hoewel de ChristenUnie ook deel uitmaakt van het college, pakt het feit dat deze partij onverwacht twee wethouders mocht leveren, gunstig uit. Kans op 'stuivertje wisselen' met het CDA is nu groter dan ooit.  ==> Voorspelling: Zeven zetels. 
SGP: De derde collegepartij moet vooral vrezen voor verdere afkalving van …

Fake-democraat

Afgelopen donderdag beschuldigde minister Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken tijdens het uitspreken van de Ien Dales-lezing de partij Forum voor Democratie van racisme. In reactie hierop besloot fractievoorzitter Thierry Baudet om aangifte te doen tegen de minister.

Ik vind het hoogst onverstandig om als minister een politieke partij, vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, te beschuldigen van racisme. Zulk soort beschuldigingen, voorzover ze al hout snijden, moet een minister overlaten aan de politieke arena. De fractie van D66 is mans/vrouws genoeg om stelling te nemen tegen alles wat deze fractie niet zint. Een minister, althans van enig niveau, past dergelijke uitspraken niet.

Gelet op de uitspraken van minister Ollongren is het maar de vraag of zij over het gewenste niveau beschikt. Het staat in ieder geval niet sterk om eerst stevige uitspraken te doen over een partij met een demoniserende lading, om vervolgens, nadat de uitspraak een reactie ontlokt, te beweren dat zij liever…

Failliet

Met de zaak rondom Howick en Lili als sprekend voorbeeld kunnen we het asielbeleid in Nederland failliet verklaren. Na procedure op procedure, leugenachtige verklaringen, vluchtadressen, een onverwachte ontknoping, een plotseling gezonde moeder en een staatssecretaris die moet onderduiken (waarbij bedreiging dus loont), is er inmiddels genoeg aanleiding om het asielbeleid op de schroothoop te gooien.

Deze zaak heeft aangetoond dat het niet humaan is om als asielzoeker eindeloos te procederen en je middelvinger op te steken naar de Nederlandse rechtsstaat. Met het constant rekken van de asielprocedures, het inzetten van kinderen als 'wapen' en met uitstekende hulp daarbij van de 'asielindustrie' en extreem-links worden automatisch schrijnende gevallen gecreëerd. 
Zeker, in vergelijking met de zaak van het heerschap Khalid Abdou Jone van de krakersgroep 'We are here' zou sprake zijn geweest van klasse-justitie. Feit is namelijk dat dit figuur ook een verblijfsver…