Doorgaan naar hoofdcontent

Mentaliteit

"Als je met de kinderen van nu iets wil bereiken, moet je hun ouders ook bereiken. Dat kan alleen maar als je hun taal wil spreken, letterlijk en figuurlijk". Tja, dat krijg je ervan als je bepaalde minderheidsgroepen, met een gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel, jarenlang pampert. 

Gisteravond was er bij Nieuwsuur een item over een 'zwarte' school in Rotterdam. Op deze VMBO school Melanchton investeert men in betrokkenheid van ouders bij de (wan)prestaties van hun kinderen op school. Uiteraard is het een goede zaak om ouders betrokken te laten raken bij de school van hun kinderen, als blijkt dat deze betrokkenheid ondermaats is. 

De kennelijke noodzaak om ouders in de taal van het land van herkomst aan te spreken mag dan effectief zijn voor de korte termijn maar voor de langere termijn uitermate gevaarlijk. Want wanneer eindigt deze service? Wanneer kunnen onderwijsinstellingen eindelijk eens 'gewoon' communiceren met juist de minderheidsgroepen die het langst aanwezig zijn in Nederland? 

Ik vind het uitermate stuitend om in de reportage van Nieuwsuur een moeder van Turkse komaf te horen praten over de angst om aan te passen, trots zijn om 'Turks te zijn' en de aankondiging dat haar kinderen ook nog 'Turks' zullen zijn... 

Tegen deze mevrouw en al die anderen die trots zijn op hun eigen identiteit zeg ik: Ook op straat ben je verantwoordelijk voor je kinderen, ga thuis Nederlands spreken als je wilt dat je kinderen een goede maatschappelijke positie verkrijgen en zorg ervoor dat de belastingbetaler niet op kosten wordt gejaagd met taallessen en het aanpakken van straatterreur. In Nederland zijn er volop kansen om geld te verdienen en gebruik te maken van sociale voorzieningen. Besef wel dat daar plichten tegenover staan...


Reacties

Populaire posts van deze blog

Voorspelling

Aanstaande woensdag worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Hoewel op deze blog niet vaak meer over lokale (Katwijkse) onderwerpen wordt geschreven, wordt voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen een uitzondering gemaakt. Hoe ziet de zetelverdeling er ná 21 maart uit in de gemeenteraad van Katwijk?
In de gemeente Katwijk zijn 33 raadszetels te verdelen. De deelnemende partijen zijn:
CDA: Als collegepartij de grootste partij in de gemeenteraad met zeven zetels. Het dragen van bestuursverantwoordelijkheid levert electoraal risico op net als tussentijds vertrek van een wethouder. Dat is dit keer (ook) het geval.  ==> Voorspelling: Zes zetels. 
ChristenUnie: Hoewel de ChristenUnie ook deel uitmaakt van het college, pakt het feit dat deze partij onverwacht twee wethouders mocht leveren, gunstig uit. Kans op 'stuivertje wisselen' met het CDA is nu groter dan ooit.  ==> Voorspelling: Zeven zetels. 
SGP: De derde collegepartij moet vooral vrezen voor verdere afkalving van …

Fake-democraat

Afgelopen donderdag beschuldigde minister Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken tijdens het uitspreken van de Ien Dales-lezing de partij Forum voor Democratie van racisme. In reactie hierop besloot fractievoorzitter Thierry Baudet om aangifte te doen tegen de minister.

Ik vind het hoogst onverstandig om als minister een politieke partij, vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, te beschuldigen van racisme. Zulk soort beschuldigingen, voorzover ze al hout snijden, moet een minister overlaten aan de politieke arena. De fractie van D66 is mans/vrouws genoeg om stelling te nemen tegen alles wat deze fractie niet zint. Een minister, althans van enig niveau, past dergelijke uitspraken niet.

Gelet op de uitspraken van minister Ollongren is het maar de vraag of zij over het gewenste niveau beschikt. Het staat in ieder geval niet sterk om eerst stevige uitspraken te doen over een partij met een demoniserende lading, om vervolgens, nadat de uitspraak een reactie ontlokt, te beweren dat zij liever…

Failliet

Met de zaak rondom Howick en Lili als sprekend voorbeeld kunnen we het asielbeleid in Nederland failliet verklaren. Na procedure op procedure, leugenachtige verklaringen, vluchtadressen, een onverwachte ontknoping, een plotseling gezonde moeder en een staatssecretaris die moet onderduiken (waarbij bedreiging dus loont), is er inmiddels genoeg aanleiding om het asielbeleid op de schroothoop te gooien.

Deze zaak heeft aangetoond dat het niet humaan is om als asielzoeker eindeloos te procederen en je middelvinger op te steken naar de Nederlandse rechtsstaat. Met het constant rekken van de asielprocedures, het inzetten van kinderen als 'wapen' en met uitstekende hulp daarbij van de 'asielindustrie' en extreem-links worden automatisch schrijnende gevallen gecreëerd. 
Zeker, in vergelijking met de zaak van het heerschap Khalid Abdou Jone van de krakersgroep 'We are here' zou sprake zijn geweest van klasse-justitie. Feit is namelijk dat dit figuur ook een verblijfsver…