Doorgaan naar hoofdcontent

Reactie op ingebrachte standpunten

Hierbij mijn reactie op Kattuk.nl op standpunten van andere bezoekers, naar aanleiding van de discussie die ik daar heb aangezwengeld over een veilig Nieuwjaarsfeest:

Ik ben helemaal niet op zoek naar negatieve verhalen. Ik ben ook geen tegenstander van SKA. Sterker, ik vond het jammer dat ik de rondleiding op het terrein moest missen (4 raads- of commissieleden zou overigens nog steeds te weinig zijn, maar dit terzijde).
Ik maak me zorgen over de openbare orde en veiligheid bij feesten. Als er 4000 m/v op af komt dan moet dat goed worden gemanaged. En als er bij bezoekers gevoelens van onveiligheid heersen (of een andere wrange nasmaak hebben), meldt dit dan kunnen we hier volgend jaar iets mee doen! De ogen sluiten voor kwaliteitsverbetering en iemand met een kritische blik (maar met goede bedoelingen) bestempelen als een tegenstander van het Nieuwjaarsfeest is mij iets te gemakkelijk.

Ik doel niet alleen op Hoek van Holland. De gebeurtenissen die daar hebben plaatsgevonden kun je overigens niet af doen als een 'incident'. Nog een wonder dat het bij één dodelijk slachtoffer is gebleven. Bij een feest als bij SKA moet je een goed risicomanagement voeren en leren van ervaringen. Een steekpartij met een bos sleutels geeft al aan dat er zeker één behoorlijk agressief was. Daar moeten we dus iets mee. Verder is het interessant om te weten of dit individu woont in de gemeente Katwijk, of daarbuiten? Tenslotte: moet bij dit feest nu hetzelfde gebeuren als in het verkeer? Eerst een paar ongelukken en dan pas een verkeerslicht? Laten we nu eens niet naïef doen en tijdig maatregelen nemen, als inderdaad blijkt dat dat moet!

Meng je in de discussie, hier of bij Kattuk.nl en/of vul de poll in!

Reacties

 1. leef jij in een fanatsiewereld waar je elkaar een knuffel geeft en dat alles dan goed gaat?
  met 4500 man heb je er altijd rotte appels tussen zitten daar kan je niets aan doen.
  je kan namelijk niet bij iedereen aan de buitenkant zien van die gaat rotzooi trappen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, beste anoniem. Waar ik voor pleit is dat het risico van ongeregeldheden e.d. tot een minimum beperkt blijft. Natuurlijk is er altijd wel wat, maar je kunt wel degelijk iets doen! Namen van relschoppers noteren, bijvoorbeeld. Laten we het eens omdraaien: is één zwaargewonde of dodelijk slachtoffer voor jou aanvaardbaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. niet aanvaardbaar maar simpel weg niet voorkombaar

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Energy offers

  https://stroomgasvragen.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. https://vanallesthuiszijn.nl/
  https://vanallesthuiszijn.nl/beste-decoupeerzaag
  https://vanallesthuiszijn.nl/beste-heggenschaar
  https://vanallesthuiszijn.nl/beste-snoeischaar
  https://vanallesthuiszijn.nl/beste-hogedrukreinigers
  https://vanallesthuiszijn.nl/beste-stoomreinigers
  https://vanallesthuiszijn.nl/beste-bladblazer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. https://www.administratienl.nl/kennisbank/niwo-vergunning/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. https://www.mands.nl/noab-administratiekantoren/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. https://verhuisbedrijfdraagkracht.nl/verhuistips/

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Cultuur met een kleine of grote 'C'?

Ongeveer anderhalve maand geleden bezocht ik, zoals wel vaker, op een zaterdagmiddag de bibliotheek aan de Schelpendam. Met het plan om even een aantal kranten door te nemen, viel ik daar middenin een akoestisch mini-concert van een artiest wiens naam ik helaas ben vergeten. Er hing een leuke sfeer met dit concert, letterlijk en figuurlijk tussen de boeken. De kleinschaligheid, ook wat betreft actieve toehoorders (ongeveer 8 m/v), was prettig en stoorde mij allerminst bij het doornemen van de kranten. Cultuur met een grote 'C', wat mij betreft, vanwege de passie van de artiest en het enthousiasme van het beperkt aanwezige publiek. Ik was dan ook verbaasd toen ik na afloop vernam dat dergelijke kleinschalige optredens niet meer zouden plaatsvinden. Er was geklaagd over geluidsoverlast; einde oefening... Omdat het merendeel van de bezoekers van de hoofdbibliotheek uit Katwijk aan Zee afkomstig zijn, zullen de bezwaren waarschijnlijk wel uit die hoek afkomstig zijn. Ik neem over

Gemeenteraadsverkiezingen

Landelijke politici tijdens een debat voor de GR-verkiezingen Afgelopen vrijdag vond in Amsterdam het inmiddels beruchte Balie-debat plaats. Een weinig verheffend debat met landelijke lijsttrekkers met veel geschreeuw en weinig concrete oplossingen voor de problemen van de stad Amsterdam. Het heeft weinig toegevoegde waarde om een debat te organiseren met landelijke lijsttrekkers als het gaat om lokale verkiezingen. Bovendien heeft het dan weinig zin om een politicus van vermeend racisme te beschuldigen. Wordt de woningnood daarmee opgelost? In de beperking toont zich de meester. Lokale verkiezingen vragen om een debat met lokale lijsttrekkers die met elkaar in debat gaan over oplossingen voor lokale problemen. Gespreksstof genoeg, lijkt me. Het is tamelijk ongeloofwaardig als politici, op wie men op 21 maart niet kan stemmen, zich gaan bemoeien met gemeenteraadsverkiezingen. Ik snap het wel, maar of de lokale afdelingen van landelijke partijen er blij mee zijn en/of er iets aan

Waak voor Ottomaanse reflexen

Afgelopen week heeft Turkije opnieuw een (voor hen) strategische zet gedaan. De grens met Syrië werd overgestoken om de stad Jarablus te bevrijden van IS. Althans, dat is wat de buitenwacht moet geloven. De werkelijkheid is dat Turkije in de eerste plaats de opmars van de Koerden in Syrië wil stoppen, een corridor met IS-gebied in stand wil houden en de door Turkije gesteunde Syrische rebellengroepen eveneens de Koerden laat bestrijden.  De oorlog in Syrië is hiermee een nieuwe fase ingegaan. Een fase waarin niet de belangrijkste vijand aldaar wordt bestreden zoals IS of een regime in stand wordt gehouden, maar waarin een buurland (grote) delen van het oorlogsgebied zelf in bezit neemt. Mijn inschatting is dat Turkije niet zal rusten voordat alle Koerden die zich in Syrië bevinden, zijn verjaagd. De agenda van Erdogan reikt verder. De Turkse eis voor ontruiming van het gebied ten westen van de rivier de Eufraat is dan ook slechts een begin. Als Turkije op z'n minst het noorden v

Kier Brul jr. overleden

Help Jelte

Een jongen van acht jaar wordt in september 2009 na een woordenwisseling in elkaar getrapt, raakt kort daarna in coma en loopt een hersenbeschadiging op. Het is het verhaal van Jelte Stronkhorst . Een aangrijpend verhaal wat inmiddels de nodige aandacht heeft gehad in de landelijke media. Er zijn therapieën en trainingen die zeker kans op herstel en meer kwaliteit van leven bieden. Deze therapieën zijn echter niet in Nederland voorhanden en hier zit een prijskaartje aan verbonden. Als u direct wilt doneren, klik dan hier . U kunt ook een bedrag overmaken: Rabobank Rekeningnummer 156567059 t.n.v. Stichting Jelte. Doneer voor het herstel van Jelte!