donderdag 7 januari 2010

Reactie op ingebrachte standpunten

Hierbij mijn reactie op Kattuk.nl op standpunten van andere bezoekers, naar aanleiding van de discussie die ik daar heb aangezwengeld over een veilig Nieuwjaarsfeest:

Ik ben helemaal niet op zoek naar negatieve verhalen. Ik ben ook geen tegenstander van SKA. Sterker, ik vond het jammer dat ik de rondleiding op het terrein moest missen (4 raads- of commissieleden zou overigens nog steeds te weinig zijn, maar dit terzijde).
Ik maak me zorgen over de openbare orde en veiligheid bij feesten. Als er 4000 m/v op af komt dan moet dat goed worden gemanaged. En als er bij bezoekers gevoelens van onveiligheid heersen (of een andere wrange nasmaak hebben), meldt dit dan kunnen we hier volgend jaar iets mee doen! De ogen sluiten voor kwaliteitsverbetering en iemand met een kritische blik (maar met goede bedoelingen) bestempelen als een tegenstander van het Nieuwjaarsfeest is mij iets te gemakkelijk.

Ik doel niet alleen op Hoek van Holland. De gebeurtenissen die daar hebben plaatsgevonden kun je overigens niet af doen als een 'incident'. Nog een wonder dat het bij één dodelijk slachtoffer is gebleven. Bij een feest als bij SKA moet je een goed risicomanagement voeren en leren van ervaringen. Een steekpartij met een bos sleutels geeft al aan dat er zeker één behoorlijk agressief was. Daar moeten we dus iets mee. Verder is het interessant om te weten of dit individu woont in de gemeente Katwijk, of daarbuiten? Tenslotte: moet bij dit feest nu hetzelfde gebeuren als in het verkeer? Eerst een paar ongelukken en dan pas een verkeerslicht? Laten we nu eens niet naïef doen en tijdig maatregelen nemen, als inderdaad blijkt dat dat moet!

Meng je in de discussie, hier of bij Kattuk.nl en/of vul de poll in!

3 opmerkingen:

 1. leef jij in een fanatsiewereld waar je elkaar een knuffel geeft en dat alles dan goed gaat?
  met 4500 man heb je er altijd rotte appels tussen zitten daar kan je niets aan doen.
  je kan namelijk niet bij iedereen aan de buitenkant zien van die gaat rotzooi trappen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, beste anoniem. Waar ik voor pleit is dat het risico van ongeregeldheden e.d. tot een minimum beperkt blijft. Natuurlijk is er altijd wel wat, maar je kunt wel degelijk iets doen! Namen van relschoppers noteren, bijvoorbeeld. Laten we het eens omdraaien: is één zwaargewonde of dodelijk slachtoffer voor jou aanvaardbaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. niet aanvaardbaar maar simpel weg niet voorkombaar

  BeantwoordenVerwijderen