Doorgaan naar hoofdcontent

Boekpresentatie, lijnrijdersbeurs en gezelligheid in de Hoornespassage


Drukke dagen achter de rug. Vrijdagochtend was ik op persoonlijke uitnodiging aanwezig bij de overhandiging van de 2e druk van het boek 'Katwijk 1940-1945'. Het onderwerp Tweede Wereldoorlog heeft van jongsaf mijn interesse. Een jaar of vijftien geleden heb ik een verzameling Oorlogskranten (herdrukken van diverse landelijke kranten over diverse onderwerpen tijdens WO II) opgebouwd. De auteurs, D. en P. Harff heb ik hier inzage in gegeven. De 2e druk is op een aantal punten gewijzigd en vernieuwd en is het lezen meer dan waard. Het boek is te verkrijgen bij een aantal Katwijkse boekhandels (in Katwijk a/Zee en Katwijk a/d Rijn), het Katwijks Museum en via deze link.


Zaterdagochtend heb ik de Lijnrijdersbeurs bezocht, welke gehouden werd op de bloemenveiling FloraHolland. Deze beurs stond vanzelfsprekend in het teken van al hetgeen wat een link heeft met bloemenlijnrijders.
Veel stands van auto/truckdealers, automatiseringsbedrijven, Kamer van Koophandel etc. Nieuw dit jaar was het zogenoemde Kwekersplein. Een podium voor bloemenkwekers om hun innovatieve producten te tonen en een ontmoetingsplaats voor kwekers en lijnrijders. Erg leuk en interessant! Minder leuk was hetgeen ik gelezen en gehoord heb over de toekomst van de Greenport. Dit verontrust mij. Wat is het geval? In een onlangs verschenen rapport van de Grontmij (een advies- en ingenieursbureau), geschreven in opdracht van de ministeries van Landbouw en Ruimtelijke Ordening, wordt het scenario geschetst dat de Greenport Duin- en Bollenstreek gedoemd is te verdwijnen. De suggestie wordt namelijk gedaan om de hyacintenteelt op termijn naar Noord-Holland te verhuizen. Daarmee komt een domino-effect op gang en dreigt de rest van de bollenbedrijvigheid te verdwijnen. Dat is niet wat we moeten hebben! Wordt vervolgd.

Zaterdagmiddag nog even naar de BIS-boekenmarkt in de Hoornespassage geweest. Goed om te zien dat het daar weer lekker druk was. Er was van alles te doen en te zien. Het Shantykoor Skuytevaert gaf een optreden en een van mijn favoriete nummers (Sloop John B - Beach Boys) zongen ze ook.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voorspelling

Aanstaande woensdag worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Hoewel op deze blog niet vaak meer over lokale (Katwijkse) onderwerpen wordt geschreven, wordt voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen een uitzondering gemaakt. Hoe ziet de zetelverdeling er ná 21 maart uit in de gemeenteraad van Katwijk?
In de gemeente Katwijk zijn 33 raadszetels te verdelen. De deelnemende partijen zijn:
CDA: Als collegepartij de grootste partij in de gemeenteraad met zeven zetels. Het dragen van bestuursverantwoordelijkheid levert electoraal risico op net als tussentijds vertrek van een wethouder. Dat is dit keer (ook) het geval.  ==> Voorspelling: Zes zetels. 
ChristenUnie: Hoewel de ChristenUnie ook deel uitmaakt van het college, pakt het feit dat deze partij onverwacht twee wethouders mocht leveren, gunstig uit. Kans op 'stuivertje wisselen' met het CDA is nu groter dan ooit.  ==> Voorspelling: Zeven zetels. 
SGP: De derde collegepartij moet vooral vrezen voor verdere afkalving van …

Fake-democraat

Afgelopen donderdag beschuldigde minister Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken tijdens het uitspreken van de Ien Dales-lezing de partij Forum voor Democratie van racisme. In reactie hierop besloot fractievoorzitter Thierry Baudet om aangifte te doen tegen de minister.

Ik vind het hoogst onverstandig om als minister een politieke partij, vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, te beschuldigen van racisme. Zulk soort beschuldigingen, voorzover ze al hout snijden, moet een minister overlaten aan de politieke arena. De fractie van D66 is mans/vrouws genoeg om stelling te nemen tegen alles wat deze fractie niet zint. Een minister, althans van enig niveau, past dergelijke uitspraken niet.

Gelet op de uitspraken van minister Ollongren is het maar de vraag of zij over het gewenste niveau beschikt. Het staat in ieder geval niet sterk om eerst stevige uitspraken te doen over een partij met een demoniserende lading, om vervolgens, nadat de uitspraak een reactie ontlokt, te beweren dat zij liever…

Failliet

Met de zaak rondom Howick en Lili als sprekend voorbeeld kunnen we het asielbeleid in Nederland failliet verklaren. Na procedure op procedure, leugenachtige verklaringen, vluchtadressen, een onverwachte ontknoping, een plotseling gezonde moeder en een staatssecretaris die moet onderduiken (waarbij bedreiging dus loont), is er inmiddels genoeg aanleiding om het asielbeleid op de schroothoop te gooien.

Deze zaak heeft aangetoond dat het niet humaan is om als asielzoeker eindeloos te procederen en je middelvinger op te steken naar de Nederlandse rechtsstaat. Met het constant rekken van de asielprocedures, het inzetten van kinderen als 'wapen' en met uitstekende hulp daarbij van de 'asielindustrie' en extreem-links worden automatisch schrijnende gevallen gecreëerd. 
Zeker, in vergelijking met de zaak van het heerschap Khalid Abdou Jone van de krakersgroep 'We are here' zou sprake zijn geweest van klasse-justitie. Feit is namelijk dat dit figuur ook een verblijfsver…