zaterdag 31 oktober 2009

Boekpresentatie, lijnrijdersbeurs en gezelligheid in de Hoornespassage


Drukke dagen achter de rug. Vrijdagochtend was ik op persoonlijke uitnodiging aanwezig bij de overhandiging van de 2e druk van het boek 'Katwijk 1940-1945'. Het onderwerp Tweede Wereldoorlog heeft van jongsaf mijn interesse. Een jaar of vijftien geleden heb ik een verzameling Oorlogskranten (herdrukken van diverse landelijke kranten over diverse onderwerpen tijdens WO II) opgebouwd. De auteurs, D. en P. Harff heb ik hier inzage in gegeven. De 2e druk is op een aantal punten gewijzigd en vernieuwd en is het lezen meer dan waard. Het boek is te verkrijgen bij een aantal Katwijkse boekhandels (in Katwijk a/Zee en Katwijk a/d Rijn), het Katwijks Museum en via deze link.


Zaterdagochtend heb ik de Lijnrijdersbeurs bezocht, welke gehouden werd op de bloemenveiling FloraHolland. Deze beurs stond vanzelfsprekend in het teken van al hetgeen wat een link heeft met bloemenlijnrijders.
Veel stands van auto/truckdealers, automatiseringsbedrijven, Kamer van Koophandel etc. Nieuw dit jaar was het zogenoemde Kwekersplein. Een podium voor bloemenkwekers om hun innovatieve producten te tonen en een ontmoetingsplaats voor kwekers en lijnrijders. Erg leuk en interessant! Minder leuk was hetgeen ik gelezen en gehoord heb over de toekomst van de Greenport. Dit verontrust mij. Wat is het geval? In een onlangs verschenen rapport van de Grontmij (een advies- en ingenieursbureau), geschreven in opdracht van de ministeries van Landbouw en Ruimtelijke Ordening, wordt het scenario geschetst dat de Greenport Duin- en Bollenstreek gedoemd is te verdwijnen. De suggestie wordt namelijk gedaan om de hyacintenteelt op termijn naar Noord-Holland te verhuizen. Daarmee komt een domino-effect op gang en dreigt de rest van de bollenbedrijvigheid te verdwijnen. Dat is niet wat we moeten hebben! Wordt vervolgd.

Zaterdagmiddag nog even naar de BIS-boekenmarkt in de Hoornespassage geweest. Goed om te zien dat het daar weer lekker druk was. Er was van alles te doen en te zien. Het Shantykoor Skuytevaert gaf een optreden en een van mijn favoriete nummers (Sloop John B - Beach Boys) zongen ze ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten