Doorgaan naar hoofdcontent

Wie is de beste Katwijkse politicus van het jaar?

Al gestemd voor de beste Katwijkse politicus van het jaar? Goede kans dat u dat nog niet heeft gedaan, want het aantal uitgebrachte stemmen staat op de website van Kattuk.nl op iets meer dan 200 stemmen. Nog niet bepaald representatief dus. Op Twitter wordt door sommigen (soms zelfs  de gegadigde zelf) gesmeekt om op iemand te stemmen danwel wordt de oproep gedaan om vooral niet op persoon x te stemmen. Dat brengt mij bij de vraag wat de prestaties van de diverse kanshebbers zijn. De titel van beste Katwijkse politicus van het jaar - georganiseerd door Zetel 34 - moet je natuurlijk wel verdienen.

Terwijl ik het lijstje met gegadigden afloop zie ik opmerkelijke dingen. Sommigen hebben al veel stemmen en vraag ik me af waar dat aan ligt. Andersom ook, als ik zie dat sommige andere weer veel minder stemmen krijgen. Dit beeld zal de komende dagen gecorrigeerd worden, naarmate er meer mensen hun voorkeur hebben aangegeven. Tenminste, dat hoop ik, en vooral voor mijn persoonlijke voorkeur. Deze gaat op dit moment nog niet aan de leiding.

Wie is dan mijn persoonlijke voorkeur? Laat ik zeggen dat ik - als fervent voorstander van de aanleg van de (verlengde) Westerbaan - blij ben dat er in 2010 concrete vooruitgang is geboekt in dit hoofdpijndossier. De vereiste natuurcompensatie voor de aanleg van deze weg is eindelijk geregeld en dat is te danken aan onze kersverse wethouder Thijs Udo. De bestuurders van de gemeente Katwijk worstelen al jaren met dit dossier en nu ziet het er naar uit dat er 'schot' in de zaak komt.

Als men nu dan vraagt naar concrete resultaten van de dames en heren politici - toch een belangrijke graadmeter - dan hebben we hier een goed voorbeeld, dacht ik zo. Vandaar mijn keuze voor Thijs Udo. Natuurlijk, ik ben als lid van de VVD-fractie niet objectief maar dat doet niets af aan de geleverde prestatie. Een stap vooruit in het Westerbaan-dossier, ik vind het nogal wat.

Mocht u uw stem nog niet hebben bepaald of als u tot nu toe nog niet erg enthousiast was over deze verkiezing, wellicht dat dit pleidooi u - net als het Westerbaandossier - in beweging brengt.

Succes ermee en let op, u kunt maar één keer stemmen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cultuur met een kleine of grote 'C'?

Ongeveer anderhalve maand geleden bezocht ik, zoals wel vaker, op een zaterdagmiddag de bibliotheek aan de Schelpendam. Met het plan om even een aantal kranten door te nemen, viel ik daar middenin een akoestisch mini-concert van een artiest wiens naam ik helaas ben vergeten. Er hing een leuke sfeer met dit concert, letterlijk en figuurlijk tussen de boeken. De kleinschaligheid, ook wat betreft actieve toehoorders (ongeveer 8 m/v), was prettig en stoorde mij allerminst bij het doornemen van de kranten. Cultuur met een grote 'C', wat mij betreft, vanwege de passie van de artiest en het enthousiasme van het beperkt aanwezige publiek. Ik was dan ook verbaasd toen ik na afloop vernam dat dergelijke kleinschalige optredens niet meer zouden plaatsvinden. Er was geklaagd over geluidsoverlast; einde oefening... Omdat het merendeel van de bezoekers van de hoofdbibliotheek uit Katwijk aan Zee afkomstig zijn, zullen de bezwaren waarschijnlijk wel uit die hoek afkomstig zijn. Ik neem over

Gemeenteraadsverkiezingen

Landelijke politici tijdens een debat voor de GR-verkiezingen Afgelopen vrijdag vond in Amsterdam het inmiddels beruchte Balie-debat plaats. Een weinig verheffend debat met landelijke lijsttrekkers met veel geschreeuw en weinig concrete oplossingen voor de problemen van de stad Amsterdam. Het heeft weinig toegevoegde waarde om een debat te organiseren met landelijke lijsttrekkers als het gaat om lokale verkiezingen. Bovendien heeft het dan weinig zin om een politicus van vermeend racisme te beschuldigen. Wordt de woningnood daarmee opgelost? In de beperking toont zich de meester. Lokale verkiezingen vragen om een debat met lokale lijsttrekkers die met elkaar in debat gaan over oplossingen voor lokale problemen. Gespreksstof genoeg, lijkt me. Het is tamelijk ongeloofwaardig als politici, op wie men op 21 maart niet kan stemmen, zich gaan bemoeien met gemeenteraadsverkiezingen. Ik snap het wel, maar of de lokale afdelingen van landelijke partijen er blij mee zijn en/of er iets aan

Waak voor Ottomaanse reflexen

Afgelopen week heeft Turkije opnieuw een (voor hen) strategische zet gedaan. De grens met Syrië werd overgestoken om de stad Jarablus te bevrijden van IS. Althans, dat is wat de buitenwacht moet geloven. De werkelijkheid is dat Turkije in de eerste plaats de opmars van de Koerden in Syrië wil stoppen, een corridor met IS-gebied in stand wil houden en de door Turkije gesteunde Syrische rebellengroepen eveneens de Koerden laat bestrijden.  De oorlog in Syrië is hiermee een nieuwe fase ingegaan. Een fase waarin niet de belangrijkste vijand aldaar wordt bestreden zoals IS of een regime in stand wordt gehouden, maar waarin een buurland (grote) delen van het oorlogsgebied zelf in bezit neemt. Mijn inschatting is dat Turkije niet zal rusten voordat alle Koerden die zich in Syrië bevinden, zijn verjaagd. De agenda van Erdogan reikt verder. De Turkse eis voor ontruiming van het gebied ten westen van de rivier de Eufraat is dan ook slechts een begin. Als Turkije op z'n minst het noorden v

Kier Brul jr. overleden

Help Jelte

Een jongen van acht jaar wordt in september 2009 na een woordenwisseling in elkaar getrapt, raakt kort daarna in coma en loopt een hersenbeschadiging op. Het is het verhaal van Jelte Stronkhorst . Een aangrijpend verhaal wat inmiddels de nodige aandacht heeft gehad in de landelijke media. Er zijn therapieën en trainingen die zeker kans op herstel en meer kwaliteit van leven bieden. Deze therapieën zijn echter niet in Nederland voorhanden en hier zit een prijskaartje aan verbonden. Als u direct wilt doneren, klik dan hier . U kunt ook een bedrag overmaken: Rabobank Rekeningnummer 156567059 t.n.v. Stichting Jelte. Doneer voor het herstel van Jelte!