Doorgaan naar hoofdcontent

Wie is de beste Katwijkse politicus van het jaar?

Al gestemd voor de beste Katwijkse politicus van het jaar? Goede kans dat u dat nog niet heeft gedaan, want het aantal uitgebrachte stemmen staat op de website van Kattuk.nl op iets meer dan 200 stemmen. Nog niet bepaald representatief dus. Op Twitter wordt door sommigen (soms zelfs  de gegadigde zelf) gesmeekt om op iemand te stemmen danwel wordt de oproep gedaan om vooral niet op persoon x te stemmen. Dat brengt mij bij de vraag wat de prestaties van de diverse kanshebbers zijn. De titel van beste Katwijkse politicus van het jaar - georganiseerd door Zetel 34 - moet je natuurlijk wel verdienen.

Terwijl ik het lijstje met gegadigden afloop zie ik opmerkelijke dingen. Sommigen hebben al veel stemmen en vraag ik me af waar dat aan ligt. Andersom ook, als ik zie dat sommige andere weer veel minder stemmen krijgen. Dit beeld zal de komende dagen gecorrigeerd worden, naarmate er meer mensen hun voorkeur hebben aangegeven. Tenminste, dat hoop ik, en vooral voor mijn persoonlijke voorkeur. Deze gaat op dit moment nog niet aan de leiding.

Wie is dan mijn persoonlijke voorkeur? Laat ik zeggen dat ik - als fervent voorstander van de aanleg van de (verlengde) Westerbaan - blij ben dat er in 2010 concrete vooruitgang is geboekt in dit hoofdpijndossier. De vereiste natuurcompensatie voor de aanleg van deze weg is eindelijk geregeld en dat is te danken aan onze kersverse wethouder Thijs Udo. De bestuurders van de gemeente Katwijk worstelen al jaren met dit dossier en nu ziet het er naar uit dat er 'schot' in de zaak komt.

Als men nu dan vraagt naar concrete resultaten van de dames en heren politici - toch een belangrijke graadmeter - dan hebben we hier een goed voorbeeld, dacht ik zo. Vandaar mijn keuze voor Thijs Udo. Natuurlijk, ik ben als lid van de VVD-fractie niet objectief maar dat doet niets af aan de geleverde prestatie. Een stap vooruit in het Westerbaan-dossier, ik vind het nogal wat.

Mocht u uw stem nog niet hebben bepaald of als u tot nu toe nog niet erg enthousiast was over deze verkiezing, wellicht dat dit pleidooi u - net als het Westerbaandossier - in beweging brengt.

Succes ermee en let op, u kunt maar één keer stemmen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Failliet

Met de zaak rondom Howick en Lili als sprekend voorbeeld kunnen we het asielbeleid in Nederland failliet verklaren. Na procedure op procedure, leugenachtige verklaringen, vluchtadressen, een onverwachte ontknoping, een plotseling gezonde moeder en een staatssecretaris die moet onderduiken (waarbij bedreiging dus loont), is er inmiddels genoeg aanleiding om het asielbeleid op de schroothoop te gooien.

Deze zaak heeft aangetoond dat het niet humaan is om als asielzoeker eindeloos te procederen en je middelvinger op te steken naar de Nederlandse rechtsstaat. Met het constant rekken van de asielprocedures, het inzetten van kinderen als 'wapen' en met uitstekende hulp daarbij van de 'asielindustrie' en extreem-links worden automatisch schrijnende gevallen gecreëerd. 
Zeker, in vergelijking met de zaak van het heerschap Khalid Abdou Jone van de krakersgroep 'We are here' zou sprake zijn geweest van klasse-justitie. Feit is namelijk dat dit figuur ook een verblijfsver…

Vergeet de Jezidi's niet!

Op 3 augustus 2014 begon een ongekende vervolging en genocide van de Jezidi-bevolking in Noord-Irak. Vanaf die datum waren de Jezidi's één van de bevolkingsgroepen die door de terreurgroep ISIS werden vervolgd en vermoord. Op 30 juli van dat jaar kwamen de Jezidi's in opstand tegen het oprukkende ISIS. Velen van hen kwamen vast te zitten op de berg van Sinjar, waar ook veel mensen stierven door honger, dorst en gebrek aan medicijnen. Het lot van de Jezidi's die in handen zijn gevallen van ISIS is dat zij zich moeten bekeren tot de Islam. Vaak vinden zij de dood en worden vrouwen en kinderen verhandeld als slaaf.

Deze praktijk, vooral slavernij, is nog steeds aan de gang. De schaarse berichtgeving hierover wekt verbazing. Dat geldt ook voor de herdenking, afgelopen donderdag. De herdenking vormde geen nieuws-item, terwijl er wel alle ruimte en uiteraard alle reden was om er wél aandacht aan te besteden. Het lijden van de Jezidi-bevolking kan heel gemakkelijk worden gekoppel…

En het orkest speelde verder...

Afgelopen week was het weer raak, helaas. Een moslimterrorist meende een vreedzame Kerstmarkt in Straatsburg te moeten terroriseren door eerst Allahu Akbar te roepen en vervolgens te schieten op onschuldige bezoekers. Intussen zijn er vijf doden te betreuren. Vijf mensen die zich erop verheugden om een Kerstmarkt te bezoeken....

De respons op dit drama was zoals verwacht: een klopjacht op de dader (met het doodschieten van deze moslimfundamentalist als uiteindelijk bevredigend resultaat), bloemen op de plek des onheils, een minuut stilte in het Europees Parlement (Straatsburg is de stad van de plenaire vergaderingen van het Europees Parlement) en dat was het dan. Premier Rutte zei in een reactie: "Belangrijkste verzet dat we tegen dit soort idioten kunnen bieden is gewoon ons leven blijven leiden." 
Ja, dat is iets te makkelijk gezegd. De uitspraak doet een beetje denken aan premier De Geer, die zelfs op de eerste oorlogsdag op 10 mei 1940 nog niet wilde geloven dat het oorl…

De drie best gelezen blogs van 2018

Dit is de top drie van best gelezen blogs van 2018. Een prettige jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2019 toegewenst!

Voorspelling


Fake-democraat

Failliet

Bagatelliseren tot kunst verheven

De invloed van de (lokale) politiek is verstrekkend. Vooral als het gaat om bagatelliseren van moslimterreur als uiting van volledig doorgeslagen politieke correctheid. De poging tot doodslag van de 'verwarde' man, die gistermiddag in Den Haag omstanders ernstig verwondde door hen in de keel te snijden, mag geen terreurdaad worden genoemd. Deze pure vorm van straatterreur is onmiddellijk afgedaan als een daad van een verwarde man, die - dat dan weer wel - een bekende was van de politie. 
Welke richtlijnen de politie heeft meegekregen is niet bekend, maar het is wel opmerkelijk dat deze straatterreur, waarbij termen als 'allahu akbar' worden gebezigd en de politie door omstanders van een zekere afkomst worden uitgescholden en zeker van één slachtoffer de keel wordt doorgesneden, niet als terreurdaad mag worden aangemerkt. Terwijl het dat vrijwel zeker wél was, afgaande op de berichten van ooggetuigen. 
Deze ooggetuigen spreken van een man die kalm een vooropgezet plan u…