Doorgaan naar hoofdcontent

Wie is de beste Katwijkse politicus van het jaar?

Al gestemd voor de beste Katwijkse politicus van het jaar? Goede kans dat u dat nog niet heeft gedaan, want het aantal uitgebrachte stemmen staat op de website van Kattuk.nl op iets meer dan 200 stemmen. Nog niet bepaald representatief dus. Op Twitter wordt door sommigen (soms zelfs  de gegadigde zelf) gesmeekt om op iemand te stemmen danwel wordt de oproep gedaan om vooral niet op persoon x te stemmen. Dat brengt mij bij de vraag wat de prestaties van de diverse kanshebbers zijn. De titel van beste Katwijkse politicus van het jaar - georganiseerd door Zetel 34 - moet je natuurlijk wel verdienen.

Terwijl ik het lijstje met gegadigden afloop zie ik opmerkelijke dingen. Sommigen hebben al veel stemmen en vraag ik me af waar dat aan ligt. Andersom ook, als ik zie dat sommige andere weer veel minder stemmen krijgen. Dit beeld zal de komende dagen gecorrigeerd worden, naarmate er meer mensen hun voorkeur hebben aangegeven. Tenminste, dat hoop ik, en vooral voor mijn persoonlijke voorkeur. Deze gaat op dit moment nog niet aan de leiding.

Wie is dan mijn persoonlijke voorkeur? Laat ik zeggen dat ik - als fervent voorstander van de aanleg van de (verlengde) Westerbaan - blij ben dat er in 2010 concrete vooruitgang is geboekt in dit hoofdpijndossier. De vereiste natuurcompensatie voor de aanleg van deze weg is eindelijk geregeld en dat is te danken aan onze kersverse wethouder Thijs Udo. De bestuurders van de gemeente Katwijk worstelen al jaren met dit dossier en nu ziet het er naar uit dat er 'schot' in de zaak komt.

Als men nu dan vraagt naar concrete resultaten van de dames en heren politici - toch een belangrijke graadmeter - dan hebben we hier een goed voorbeeld, dacht ik zo. Vandaar mijn keuze voor Thijs Udo. Natuurlijk, ik ben als lid van de VVD-fractie niet objectief maar dat doet niets af aan de geleverde prestatie. Een stap vooruit in het Westerbaan-dossier, ik vind het nogal wat.

Mocht u uw stem nog niet hebben bepaald of als u tot nu toe nog niet erg enthousiast was over deze verkiezing, wellicht dat dit pleidooi u - net als het Westerbaandossier - in beweging brengt.

Succes ermee en let op, u kunt maar één keer stemmen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voorspelling

Aanstaande woensdag worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Hoewel op deze blog niet vaak meer over lokale (Katwijkse) onderwerpen wordt geschreven, wordt voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen een uitzondering gemaakt. Hoe ziet de zetelverdeling er ná 21 maart uit in de gemeenteraad van Katwijk?
In de gemeente Katwijk zijn 33 raadszetels te verdelen. De deelnemende partijen zijn:
CDA: Als collegepartij de grootste partij in de gemeenteraad met zeven zetels. Het dragen van bestuursverantwoordelijkheid levert electoraal risico op net als tussentijds vertrek van een wethouder. Dat is dit keer (ook) het geval.  ==> Voorspelling: Zes zetels. 
ChristenUnie: Hoewel de ChristenUnie ook deel uitmaakt van het college, pakt het feit dat deze partij onverwacht twee wethouders mocht leveren, gunstig uit. Kans op 'stuivertje wisselen' met het CDA is nu groter dan ooit.  ==> Voorspelling: Zeven zetels. 
SGP: De derde collegepartij moet vooral vrezen voor verdere afkalving van …

Fake-democraat

Afgelopen donderdag beschuldigde minister Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken tijdens het uitspreken van de Ien Dales-lezing de partij Forum voor Democratie van racisme. In reactie hierop besloot fractievoorzitter Thierry Baudet om aangifte te doen tegen de minister.

Ik vind het hoogst onverstandig om als minister een politieke partij, vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, te beschuldigen van racisme. Zulk soort beschuldigingen, voorzover ze al hout snijden, moet een minister overlaten aan de politieke arena. De fractie van D66 is mans/vrouws genoeg om stelling te nemen tegen alles wat deze fractie niet zint. Een minister, althans van enig niveau, past dergelijke uitspraken niet.

Gelet op de uitspraken van minister Ollongren is het maar de vraag of zij over het gewenste niveau beschikt. Het staat in ieder geval niet sterk om eerst stevige uitspraken te doen over een partij met een demoniserende lading, om vervolgens, nadat de uitspraak een reactie ontlokt, te beweren dat zij liever…

Failliet

Met de zaak rondom Howick en Lili als sprekend voorbeeld kunnen we het asielbeleid in Nederland failliet verklaren. Na procedure op procedure, leugenachtige verklaringen, vluchtadressen, een onverwachte ontknoping, een plotseling gezonde moeder en een staatssecretaris die moet onderduiken (waarbij bedreiging dus loont), is er inmiddels genoeg aanleiding om het asielbeleid op de schroothoop te gooien.

Deze zaak heeft aangetoond dat het niet humaan is om als asielzoeker eindeloos te procederen en je middelvinger op te steken naar de Nederlandse rechtsstaat. Met het constant rekken van de asielprocedures, het inzetten van kinderen als 'wapen' en met uitstekende hulp daarbij van de 'asielindustrie' en extreem-links worden automatisch schrijnende gevallen gecreëerd. 
Zeker, in vergelijking met de zaak van het heerschap Khalid Abdou Jone van de krakersgroep 'We are here' zou sprake zijn geweest van klasse-justitie. Feit is namelijk dat dit figuur ook een verblijfsver…