Doorgaan naar hoofdcontent

Een ordelijke jaarwisseling, het kán!

In de gemeente Katwijk bedragen de herstelkosten als gevolg van vuurwerkschade € 82.000,-. Een aanzienlijk bedrag. Kennelijk voelen tieners/jongeren zich genoodzaakt om rond Oud en Nieuw andermans eigendommen te vernielen, waaronder dus gemeentelijke eigendommen want daar heeft die 82.000 euro betrekking op. Hoe is deze vernielzucht te verklaren? Komt dit door overmatig alcoholgebruik, is dit frustratie, wil men compleet 'losgaan', zorgt een streng regime bij de ouders thuis ervoor dat jongeren zich op straat 'bevrijd' voelen, of gaat er bij het opvoeden iets mis: "als het thuis maar netjes is"? Ik weet het niet. Het is wellicht een combinatie van factoren. Wie er iets over kwijt wil moet maar even op dit bericht reageren.  In ieder geval hebben de oplopende kosten de aandacht van mijn fractie.

Nu wat anders. Met Oud en Nieuw verbleef ik in de Algarve. Het is altijd leuk om te zien hoe in andere landen feest wordt gevierd en de wijze hoe in de Algarve (Portugal) de jaarwisseling wordt gevierd, is me uitstekend bevallen.
Oudejaarsdag lijkt als een normale dag te verlopen. Echter, naarmate de avond vordert wordt het drukker en drukker op de boulevard van Monte Gordo. Op de boulevard staat een enorm grote feesttent waarin bandjes spelen en waarin jong en oud zich vermaakt. In en rondom de feesttent staan de nodige tappunten en andere snackloketten. Tegen de tijd dat het aftellen naar het Nieuwjaar is begonnen staan er ca. 20.000 mensen op de boulevard. Het spetterende vuurwerk - betaald en afgestoken door de gemeente evenals de feesttent- wat even na twaalven begint, wordt ondersteund door muziek wat het allemaal nog mooier maakt. Wat ook leuk is om te zien is dat de mensen daar hun eigen champagne + glaasjes meenemen om het Nieuwjaar met vrienden/familie op straat te vieren. Politie is er wel maar niet in grote aantallen. Dat is ook niet nodig want alles verloopt heel ordelijk. Ook het feest in de feesttent. Naar verluidt duurde dit feest tot 05.00uur in de ochtend. Maar de nadruk ligt op feestvieren en van auto's bekrassen, vuilnisbakken vernielen etc. is geen sprake. Wat zou het mooi zijn als in onze gemeente en elders in het land bij de volgende Jaarwisseling de nadruk wat meer zou liggen op feestvieren en minder op het vernielen van andermans eigendommen. Het moet maar eens afgelopen zijn met die vernielzucht (niet alleen tijdens Oud&Nieuw). Vandalen gaan betalen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voorspelling

Aanstaande woensdag worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Hoewel op deze blog niet vaak meer over lokale (Katwijkse) onderwerpen wordt geschreven, wordt voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen een uitzondering gemaakt. Hoe ziet de zetelverdeling er ná 21 maart uit in de gemeenteraad van Katwijk?
In de gemeente Katwijk zijn 33 raadszetels te verdelen. De deelnemende partijen zijn:
CDA: Als collegepartij de grootste partij in de gemeenteraad met zeven zetels. Het dragen van bestuursverantwoordelijkheid levert electoraal risico op net als tussentijds vertrek van een wethouder. Dat is dit keer (ook) het geval.  ==> Voorspelling: Zes zetels. 
ChristenUnie: Hoewel de ChristenUnie ook deel uitmaakt van het college, pakt het feit dat deze partij onverwacht twee wethouders mocht leveren, gunstig uit. Kans op 'stuivertje wisselen' met het CDA is nu groter dan ooit.  ==> Voorspelling: Zeven zetels. 
SGP: De derde collegepartij moet vooral vrezen voor verdere afkalving van …

Fake-democraat

Afgelopen donderdag beschuldigde minister Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken tijdens het uitspreken van de Ien Dales-lezing de partij Forum voor Democratie van racisme. In reactie hierop besloot fractievoorzitter Thierry Baudet om aangifte te doen tegen de minister.

Ik vind het hoogst onverstandig om als minister een politieke partij, vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, te beschuldigen van racisme. Zulk soort beschuldigingen, voorzover ze al hout snijden, moet een minister overlaten aan de politieke arena. De fractie van D66 is mans/vrouws genoeg om stelling te nemen tegen alles wat deze fractie niet zint. Een minister, althans van enig niveau, past dergelijke uitspraken niet.

Gelet op de uitspraken van minister Ollongren is het maar de vraag of zij over het gewenste niveau beschikt. Het staat in ieder geval niet sterk om eerst stevige uitspraken te doen over een partij met een demoniserende lading, om vervolgens, nadat de uitspraak een reactie ontlokt, te beweren dat zij liever…

Failliet

Met de zaak rondom Howick en Lili als sprekend voorbeeld kunnen we het asielbeleid in Nederland failliet verklaren. Na procedure op procedure, leugenachtige verklaringen, vluchtadressen, een onverwachte ontknoping, een plotseling gezonde moeder en een staatssecretaris die moet onderduiken (waarbij bedreiging dus loont), is er inmiddels genoeg aanleiding om het asielbeleid op de schroothoop te gooien.

Deze zaak heeft aangetoond dat het niet humaan is om als asielzoeker eindeloos te procederen en je middelvinger op te steken naar de Nederlandse rechtsstaat. Met het constant rekken van de asielprocedures, het inzetten van kinderen als 'wapen' en met uitstekende hulp daarbij van de 'asielindustrie' en extreem-links worden automatisch schrijnende gevallen gecreëerd. 
Zeker, in vergelijking met de zaak van het heerschap Khalid Abdou Jone van de krakersgroep 'We are here' zou sprake zijn geweest van klasse-justitie. Feit is namelijk dat dit figuur ook een verblijfsver…