Doorgaan naar hoofdcontent

Uitstel van executie

Goed nieuws voor degenen die nog veel strippenkaarten in huis hebben en bij het gebruik ervan in tijdnood zouden komen. Het afschaffen van de strippenkaart is met een maand uitgesteld. Een nieuwe concrete datum is echter niet genoemd.

Grijp uw kans en maak van de gelegenheid gebruik om er nog langer op uit te trekken! Ga de hele maand februari met de bus van Katwijk aan Zee naar Rijnsburg of omgekeerd om te winkelen, ga vaker met de bus naar uw schoonmoeder, ga met de bus naar de informatiemarkt (1 februari) over de bezuinigingen, pardon ombuigingen of ga op 3 maart naar de  raadsvergadering (als dan blijkt dat de OV-chipkaart nog niet fraudebestendig is...). Of u langer gebruik kunt maken van de strip-opmaaktips durf ik niet te zeggen. Verder heeft u nog wat langer de tijd om u te oriënteren op het gebruik (of misbruik, cynisch bedoeld) van de OV-chipkaart.

De reden van het uitstellen van het afschaffen van de strippenkaart is u waarschijnlijk bekend. In de media verschenen deze week berichten die behoorlijk de indruk wekten dat de OV-chipkaart fraudegevoelig is.
Opvallend toch, dat we in Nederland zoveel moeite hebben met chipkaarten, paspoorten (ooit een kabinet over gevallen) of een eenvoudig en werkbaar systeem van rekeningrijden (los van hoe je daar verder over denkt, negatief in mijn geval). Er zijn binnen de Europese Unie toch genoeg voorbeelden van goede betaalsystemen in het openbaar vervoer? Hoe dan ook, het is nog even wachten op een fraudebestendige OV-chipkaart en we zullen zien hoe lang dit gedoe gaat duren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voorspelling

Aanstaande woensdag worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Hoewel op deze blog niet vaak meer over lokale (Katwijkse) onderwerpen wordt geschreven, wordt voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen een uitzondering gemaakt. Hoe ziet de zetelverdeling er ná 21 maart uit in de gemeenteraad van Katwijk?
In de gemeente Katwijk zijn 33 raadszetels te verdelen. De deelnemende partijen zijn:
CDA: Als collegepartij de grootste partij in de gemeenteraad met zeven zetels. Het dragen van bestuursverantwoordelijkheid levert electoraal risico op net als tussentijds vertrek van een wethouder. Dat is dit keer (ook) het geval.  ==> Voorspelling: Zes zetels. 
ChristenUnie: Hoewel de ChristenUnie ook deel uitmaakt van het college, pakt het feit dat deze partij onverwacht twee wethouders mocht leveren, gunstig uit. Kans op 'stuivertje wisselen' met het CDA is nu groter dan ooit.  ==> Voorspelling: Zeven zetels. 
SGP: De derde collegepartij moet vooral vrezen voor verdere afkalving van …

Fake-democraat

Afgelopen donderdag beschuldigde minister Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken tijdens het uitspreken van de Ien Dales-lezing de partij Forum voor Democratie van racisme. In reactie hierop besloot fractievoorzitter Thierry Baudet om aangifte te doen tegen de minister.

Ik vind het hoogst onverstandig om als minister een politieke partij, vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, te beschuldigen van racisme. Zulk soort beschuldigingen, voorzover ze al hout snijden, moet een minister overlaten aan de politieke arena. De fractie van D66 is mans/vrouws genoeg om stelling te nemen tegen alles wat deze fractie niet zint. Een minister, althans van enig niveau, past dergelijke uitspraken niet.

Gelet op de uitspraken van minister Ollongren is het maar de vraag of zij over het gewenste niveau beschikt. Het staat in ieder geval niet sterk om eerst stevige uitspraken te doen over een partij met een demoniserende lading, om vervolgens, nadat de uitspraak een reactie ontlokt, te beweren dat zij liever…

Failliet

Met de zaak rondom Howick en Lili als sprekend voorbeeld kunnen we het asielbeleid in Nederland failliet verklaren. Na procedure op procedure, leugenachtige verklaringen, vluchtadressen, een onverwachte ontknoping, een plotseling gezonde moeder en een staatssecretaris die moet onderduiken (waarbij bedreiging dus loont), is er inmiddels genoeg aanleiding om het asielbeleid op de schroothoop te gooien.

Deze zaak heeft aangetoond dat het niet humaan is om als asielzoeker eindeloos te procederen en je middelvinger op te steken naar de Nederlandse rechtsstaat. Met het constant rekken van de asielprocedures, het inzetten van kinderen als 'wapen' en met uitstekende hulp daarbij van de 'asielindustrie' en extreem-links worden automatisch schrijnende gevallen gecreëerd. 
Zeker, in vergelijking met de zaak van het heerschap Khalid Abdou Jone van de krakersgroep 'We are here' zou sprake zijn geweest van klasse-justitie. Feit is namelijk dat dit figuur ook een verblijfsver…