vrijdag 28 januari 2011

Uitstel van executie

Goed nieuws voor degenen die nog veel strippenkaarten in huis hebben en bij het gebruik ervan in tijdnood zouden komen. Het afschaffen van de strippenkaart is met een maand uitgesteld. Een nieuwe concrete datum is echter niet genoemd.

Grijp uw kans en maak van de gelegenheid gebruik om er nog langer op uit te trekken! Ga de hele maand februari met de bus van Katwijk aan Zee naar Rijnsburg of omgekeerd om te winkelen, ga vaker met de bus naar uw schoonmoeder, ga met de bus naar de informatiemarkt (1 februari) over de bezuinigingen, pardon ombuigingen of ga op 3 maart naar de  raadsvergadering (als dan blijkt dat de OV-chipkaart nog niet fraudebestendig is...). Of u langer gebruik kunt maken van de strip-opmaaktips durf ik niet te zeggen. Verder heeft u nog wat langer de tijd om u te oriënteren op het gebruik (of misbruik, cynisch bedoeld) van de OV-chipkaart.

De reden van het uitstellen van het afschaffen van de strippenkaart is u waarschijnlijk bekend. In de media verschenen deze week berichten die behoorlijk de indruk wekten dat de OV-chipkaart fraudegevoelig is.
Opvallend toch, dat we in Nederland zoveel moeite hebben met chipkaarten, paspoorten (ooit een kabinet over gevallen) of een eenvoudig en werkbaar systeem van rekeningrijden (los van hoe je daar verder over denkt, negatief in mijn geval). Er zijn binnen de Europese Unie toch genoeg voorbeelden van goede betaalsystemen in het openbaar vervoer? Hoe dan ook, het is nog even wachten op een fraudebestendige OV-chipkaart en we zullen zien hoe lang dit gedoe gaat duren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten