Doorgaan naar hoofdcontent

Zomer-workshops voor werkzoekenden

Even uitwaaien en tegelijkertijd je ervaringen delen bij de zoektocht naar werk? Of je sollicitatie-activiteiten een boost geven met de juiste strategie? Het kan binnenkort allebei. DeBroekriem organiseert binnenkort twee leuke activiteiten voor werkzoekenden.


Even je gedachten ordenen, sollicitatie-ervaringen uitwisselen, op zoek naar een sollicitatie-buddy, netwerken of gewoon even iets in de groep willen gooien? Het kán, op vrijdag 15 augustus a.s., met een inspirerende wandeling over het strand die in het teken staat van de zoektocht naar werk.
We verzamelen om 09.30 uur bij strandpaviljoen ‘t Centrum, (schuin) tegenover de Voorstraat, in Katwijk. De lengte ervan hangt af van de wensen van de deelnemers. We verwachten uiterlijk rond 12 uur weer terug te zijn. Eventuele consumpties zijn voor eigen rekening! (Bij slecht weer beginnen/vervolgen we het gesprek in een strandpaviljoen). 

Hoe je de zoektocht naar werk invulling moet geven, verschilt per leeftijdscategorie. De baanzoekers bijvoorbeeld in de categorie 45+ zullen de zaken anders moeten aanpakken dan bijvoorbeeld starters of herintreders op de arbeidsmarkt.
In de workshop op dinsdag 19 augustus zal de hele sollicitatie-cyclus worden doorgenomen. Tevens zal zoveel mogelijk worden getracht in te spelen op de behoeften van aanwezige deelnemers aan de workshop. Onder leiding van een ervaren loopbaancoach, Carla Krul,  zal worden stilgestaan bij vragen als: Wat zoek je, waar en hoe moet je zoeken, een goede motivatie en CV, het sollicitatiegesprek, het arbeidsvoorwaardengesprek en, last but not least, hoe je je nieuwe baan kunt behouden. De workshop begint om 9.30u en zal worden gehouden in het gebouw van Zilveren Kruis Achmea, Dellaertweg 1, in Leiden. 


Voor beide activiteiten geldt: gratis deelname bij aanmelding via de website,  www.debroekriem.nl (beide activiteiten staan apart vermeld). Doe er je voordeel mee!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cultuur met een kleine of grote 'C'?

Ongeveer anderhalve maand geleden bezocht ik, zoals wel vaker, op een zaterdagmiddag de bibliotheek aan de Schelpendam. Met het plan om even een aantal kranten door te nemen, viel ik daar middenin een akoestisch mini-concert van een artiest wiens naam ik helaas ben vergeten. Er hing een leuke sfeer met dit concert, letterlijk en figuurlijk tussen de boeken. De kleinschaligheid, ook wat betreft actieve toehoorders (ongeveer 8 m/v), was prettig en stoorde mij allerminst bij het doornemen van de kranten. Cultuur met een grote 'C', wat mij betreft, vanwege de passie van de artiest en het enthousiasme van het beperkt aanwezige publiek. Ik was dan ook verbaasd toen ik na afloop vernam dat dergelijke kleinschalige optredens niet meer zouden plaatsvinden. Er was geklaagd over geluidsoverlast; einde oefening... Omdat het merendeel van de bezoekers van de hoofdbibliotheek uit Katwijk aan Zee afkomstig zijn, zullen de bezwaren waarschijnlijk wel uit die hoek afkomstig zijn. Ik neem over

Gemeenteraadsverkiezingen

Landelijke politici tijdens een debat voor de GR-verkiezingen Afgelopen vrijdag vond in Amsterdam het inmiddels beruchte Balie-debat plaats. Een weinig verheffend debat met landelijke lijsttrekkers met veel geschreeuw en weinig concrete oplossingen voor de problemen van de stad Amsterdam. Het heeft weinig toegevoegde waarde om een debat te organiseren met landelijke lijsttrekkers als het gaat om lokale verkiezingen. Bovendien heeft het dan weinig zin om een politicus van vermeend racisme te beschuldigen. Wordt de woningnood daarmee opgelost? In de beperking toont zich de meester. Lokale verkiezingen vragen om een debat met lokale lijsttrekkers die met elkaar in debat gaan over oplossingen voor lokale problemen. Gespreksstof genoeg, lijkt me. Het is tamelijk ongeloofwaardig als politici, op wie men op 21 maart niet kan stemmen, zich gaan bemoeien met gemeenteraadsverkiezingen. Ik snap het wel, maar of de lokale afdelingen van landelijke partijen er blij mee zijn en/of er iets aan

Waak voor Ottomaanse reflexen

Afgelopen week heeft Turkije opnieuw een (voor hen) strategische zet gedaan. De grens met Syrië werd overgestoken om de stad Jarablus te bevrijden van IS. Althans, dat is wat de buitenwacht moet geloven. De werkelijkheid is dat Turkije in de eerste plaats de opmars van de Koerden in Syrië wil stoppen, een corridor met IS-gebied in stand wil houden en de door Turkije gesteunde Syrische rebellengroepen eveneens de Koerden laat bestrijden.  De oorlog in Syrië is hiermee een nieuwe fase ingegaan. Een fase waarin niet de belangrijkste vijand aldaar wordt bestreden zoals IS of een regime in stand wordt gehouden, maar waarin een buurland (grote) delen van het oorlogsgebied zelf in bezit neemt. Mijn inschatting is dat Turkije niet zal rusten voordat alle Koerden die zich in Syrië bevinden, zijn verjaagd. De agenda van Erdogan reikt verder. De Turkse eis voor ontruiming van het gebied ten westen van de rivier de Eufraat is dan ook slechts een begin. Als Turkije op z'n minst het noorden v

Kier Brul jr. overleden

Help Jelte

Een jongen van acht jaar wordt in september 2009 na een woordenwisseling in elkaar getrapt, raakt kort daarna in coma en loopt een hersenbeschadiging op. Het is het verhaal van Jelte Stronkhorst . Een aangrijpend verhaal wat inmiddels de nodige aandacht heeft gehad in de landelijke media. Er zijn therapieën en trainingen die zeker kans op herstel en meer kwaliteit van leven bieden. Deze therapieën zijn echter niet in Nederland voorhanden en hier zit een prijskaartje aan verbonden. Als u direct wilt doneren, klik dan hier . U kunt ook een bedrag overmaken: Rabobank Rekeningnummer 156567059 t.n.v. Stichting Jelte. Doneer voor het herstel van Jelte!