zondag 24 april 2016

Stáán voor (pers)vrijheid!

Op onderstaande kaart is goed te zien dat persvrijheid wereldwijd bepaald geen vanzelfsprekendheid is. Ten aanzien van de vrijheid voor meningsuiting zal de kaart er niet heel anders uitzien. Nog triester is het feit dat op het 'witte gebied' door twijfelachtige regimes druk wordt uitgeoefend om de persvrijheid te beperken, omwille van chantage-deals. Dat werd al duidelijk met de kwestie-Jan Böhmermann en dat blijkt nu ook met de kwestie-Ebru Umar.  

De handelwijze van Turkije is totaal onaanvaardbaar en niets minder dan een stevige veroordeling is op z'n plaats! De houding van het Erdogan-regime, welke op hoge toon een kansloos visum-akkoord verlangt, verdient een krachtig tegengeluid in plaats van slechts 'treurnis' over deze handelwijze. 

Hier ligt een kans voor Nederland, zeker als EU-voorzitter, om landgenoten in bescherming te nemen, waarden zoals (pers)vrijheid te beschermen en te promoten en de machthebber(s) in Ankara op hun nummer te zetten. Bijvoorbeeld door het opschorten van onderhandelingen over toch al onaanvaardbare deals. 

Niet in de laatste plaats moet een zeer krachtig signaal worden afgegeven aan allen die in Nederland woonachtig zijn en kennelijk de weelde van de (pers)vrijheid niet kunnen verdragen. Degenen die weigeren om te integreren, Nep-Nederlanders, zouden eens moeten overwegen om te vertrekken naar het kennelijke gidsland; het land van herkomst. Het wordt hoog tijd dat we in Nederland, en in andere landen van de EU, gaan stáán voor onze (pers)vrijheid en dit niet afhankelijk maken van bijvoorbeeld chantage-deals. 
Mondiale map ten aanzien van de mate van persvrijheid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten