Doorgaan naar hoofdcontent

Stem voor vrijheid en vooruitgang

Protesterende Oekraïners in Lviv, Kiev en elders, sluipschutters die demonstranten onder vuur nemen, vele doden en gewonden...De demonstranten wilden meer vooruitgang, meer perspectief en hoop op een beter leven door nauwere samenwerking met de EU.

Waarom ging men de straat op? Op 18 september 2013 stemde het parlement van Oekraïne voor het Associatieverdrag met de Europese Unie. Op vrijdag 30 november 2013 zou dit verdrag officieel worden ondertekend. Echter, op 22 november 2013 werden de gesprekken over dit Associatieverdrag plotseling opgeschort. Met alle gevolgen van dien...

Stem voor vrijheid en vooruitgang
De woede onder de bevolking van Oekraïne (vooral jongeren) over de niet-ondertekening was natuurlijk begrijpelijk. Het Associatieverdrag met de EU vormt een kans op verbetering van de situatie in Oekraïne op velerlei gebied. Tot nu toe is in 27 lidstaten het betreffende Verdrag goedgekeurd. In Nederland is dit Verdrag in 2015 door beide Kamers goedgekeurd. Echter, vanwege een succesvol verzoek door een Eurosceptische organisatie dat is ingediend voor het houden van een referendum over dit Verdrag, moet nog een 'horde' worden genomen.

Natuurlijk, geen enkel Verdrag is 100% perfect, er is alle reden voor verbetering in dat land en corruptie is overal, ook in Nederland. In dit geval gaat het om een kans op verbetering van de situatie van een Europees familielid, Oekraïne genaamd. Allen die op het Maidanplein en elders hebben gestreden voor meer vrijheid en vooruitgang en daarvoor zelfs hun leven gaven, verdienen geen dolkstoot in de rug uit de polder. Stem woensdag voor vrijheid en vooruitgang...

Reacties

  1. Mooi stukje, ik schreef vandaag een vergelijkbare blog post: http://janvlug.org/blog/?p=25

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Voorspelling

Aanstaande woensdag worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Hoewel op deze blog niet vaak meer over lokale (Katwijkse) onderwerpen wordt geschreven, wordt voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen een uitzondering gemaakt. Hoe ziet de zetelverdeling er ná 21 maart uit in de gemeenteraad van Katwijk?
In de gemeente Katwijk zijn 33 raadszetels te verdelen. De deelnemende partijen zijn:
CDA: Als collegepartij de grootste partij in de gemeenteraad met zeven zetels. Het dragen van bestuursverantwoordelijkheid levert electoraal risico op net als tussentijds vertrek van een wethouder. Dat is dit keer (ook) het geval.  ==> Voorspelling: Zes zetels. 
ChristenUnie: Hoewel de ChristenUnie ook deel uitmaakt van het college, pakt het feit dat deze partij onverwacht twee wethouders mocht leveren, gunstig uit. Kans op 'stuivertje wisselen' met het CDA is nu groter dan ooit.  ==> Voorspelling: Zeven zetels. 
SGP: De derde collegepartij moet vooral vrezen voor verdere afkalving van …

Fake-democraat

Afgelopen donderdag beschuldigde minister Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken tijdens het uitspreken van de Ien Dales-lezing de partij Forum voor Democratie van racisme. In reactie hierop besloot fractievoorzitter Thierry Baudet om aangifte te doen tegen de minister.

Ik vind het hoogst onverstandig om als minister een politieke partij, vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, te beschuldigen van racisme. Zulk soort beschuldigingen, voorzover ze al hout snijden, moet een minister overlaten aan de politieke arena. De fractie van D66 is mans/vrouws genoeg om stelling te nemen tegen alles wat deze fractie niet zint. Een minister, althans van enig niveau, past dergelijke uitspraken niet.

Gelet op de uitspraken van minister Ollongren is het maar de vraag of zij over het gewenste niveau beschikt. Het staat in ieder geval niet sterk om eerst stevige uitspraken te doen over een partij met een demoniserende lading, om vervolgens, nadat de uitspraak een reactie ontlokt, te beweren dat zij liever…

Failliet

Met de zaak rondom Howick en Lili als sprekend voorbeeld kunnen we het asielbeleid in Nederland failliet verklaren. Na procedure op procedure, leugenachtige verklaringen, vluchtadressen, een onverwachte ontknoping, een plotseling gezonde moeder en een staatssecretaris die moet onderduiken (waarbij bedreiging dus loont), is er inmiddels genoeg aanleiding om het asielbeleid op de schroothoop te gooien.

Deze zaak heeft aangetoond dat het niet humaan is om als asielzoeker eindeloos te procederen en je middelvinger op te steken naar de Nederlandse rechtsstaat. Met het constant rekken van de asielprocedures, het inzetten van kinderen als 'wapen' en met uitstekende hulp daarbij van de 'asielindustrie' en extreem-links worden automatisch schrijnende gevallen gecreëerd. 
Zeker, in vergelijking met de zaak van het heerschap Khalid Abdou Jone van de krakersgroep 'We are here' zou sprake zijn geweest van klasse-justitie. Feit is namelijk dat dit figuur ook een verblijfsver…