Doorgaan naar hoofdcontent

Dubbel verlies in Bataclan

Het is vandaag precies een jaar geleden dat Parijs het gruwelijke toneel werd van ongekende moslimterreur. Het genadeloos doodschieten van onschuldige burgers op een terras, in een café, restaurants, in een bar, en in concertzaal Bataclan. En dan was er nog het geluk van mislukte zelfmoordaanslagen in een voetbalstadion, al viel daar ook een dode te betreuren. Onschuldige burgers, 130 slachtoffers in totaal, die dachten te kunnen genieten van een ontspannen vrijdagavond.

Gisteravond is theater de Bataclan heropend en ingewijd met een concert van Sting. Gezien de uiterst treurige voorgeschiedenis niet de meest logische keuze. Immers, was het niet beter en meer passend geweest om het verzoek van de band Eagles of Death Metal te honoreren en hun deze eer te gunnen?

Tijdens het optreden van deze band vond de moordpartij van radicale islamisten plaats. Men had een krachtig(er) statement kunnen maken als deze band, na een jaar van verdriet en bezinning, hun concert hadden kunnen afmaken zoals vorig jaar gewoon de bedoeling was.  Het zal er vast mee te maken hebben dat de zanger van deze band islam-kritiek heeft geuit. Nou én? Dat noemen we vrijheid van meningsuiting. Verder moet de suggestie van betrokkenheid van beveiligers bij de moordpartij gewoon worden onderzocht. Maar dat is natuurlijk tegen het zere politiek-correcte been...

Waar het om zou moeten gaan is dat vorig jaar een bloedbad plaatsvond in die concertzaal, dat deze band daar toen optrad en daarmee dus een onderdeel vormt van de tragische gebeurtenissen aldaar. Het uitsluiten van deze muzikanten, zelfs door het weigeren van toegang tot dit theater, maakt hun en de overlevenden van deze ongekende moordpartij dubbel slachtoffer. In de eerste plaats van de bondgenoot van de moslimterreur, namelijk ziekelijke politieke correctheid en indirect opnieuw van de moslimterreur. Tel uit je winst...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voorspelling

Aanstaande woensdag worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Hoewel op deze blog niet vaak meer over lokale (Katwijkse) onderwerpen wordt geschreven, wordt voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen een uitzondering gemaakt. Hoe ziet de zetelverdeling er ná 21 maart uit in de gemeenteraad van Katwijk?
In de gemeente Katwijk zijn 33 raadszetels te verdelen. De deelnemende partijen zijn:
CDA: Als collegepartij de grootste partij in de gemeenteraad met zeven zetels. Het dragen van bestuursverantwoordelijkheid levert electoraal risico op net als tussentijds vertrek van een wethouder. Dat is dit keer (ook) het geval.  ==> Voorspelling: Zes zetels. 
ChristenUnie: Hoewel de ChristenUnie ook deel uitmaakt van het college, pakt het feit dat deze partij onverwacht twee wethouders mocht leveren, gunstig uit. Kans op 'stuivertje wisselen' met het CDA is nu groter dan ooit.  ==> Voorspelling: Zeven zetels. 
SGP: De derde collegepartij moet vooral vrezen voor verdere afkalving van …

Fake-democraat

Afgelopen donderdag beschuldigde minister Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken tijdens het uitspreken van de Ien Dales-lezing de partij Forum voor Democratie van racisme. In reactie hierop besloot fractievoorzitter Thierry Baudet om aangifte te doen tegen de minister.

Ik vind het hoogst onverstandig om als minister een politieke partij, vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, te beschuldigen van racisme. Zulk soort beschuldigingen, voorzover ze al hout snijden, moet een minister overlaten aan de politieke arena. De fractie van D66 is mans/vrouws genoeg om stelling te nemen tegen alles wat deze fractie niet zint. Een minister, althans van enig niveau, past dergelijke uitspraken niet.

Gelet op de uitspraken van minister Ollongren is het maar de vraag of zij over het gewenste niveau beschikt. Het staat in ieder geval niet sterk om eerst stevige uitspraken te doen over een partij met een demoniserende lading, om vervolgens, nadat de uitspraak een reactie ontlokt, te beweren dat zij liever…

Verward of psychisch gestoord?

"Laten we alerter zijn op verwarde mensen". Aldus een psychiater naar aanleiding van de eenmansactie van Tarik Z. van afgelopen donderdag. Helemaal mee eens, althans, met het advies om meer alert te zijn. Over het hanteren van de term 'verwardheid' heb ik zo m'n twijfels. Is dat wel een term die de lading dekt?

Als we de (digitale) Dikke Van Dale erop naslaan, zien we dat dit begrip twee betekenissen heeft:
1. Door elkaar liggend; in de war
2. Onduidelijk, onsamenhangend.

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik moet moeite doen om deze betekenis te verbinden aan de acties van iemand die uit een GGZ-instelling ontsnapt, Bart van U. de al genoemde Tarik Z.  of al die figuren die voorbij komen in de zoekresultaten als je zoekt op 'verwarde man'. Als je de acties of pogingen bekijkt van al die figuren komt de term 'verward' toch wel heel vriendelijk en onschuldig over, terwijl daar geenszins sprake van is.

Een snelle blik in dezelfde (digitale) Dikke …