zondag 12 maart 2017

Goed voorbeeld doet goed volgen

Gisteren werd duidelijk dat de Turkse regering zich feitelijk niets aantrekt van bezwaren, en daarop gestoelde besluiten betreffende de in Nederland (en andere EU-lidstaten) woonachtige Turken die mogen stemmen voor een Turks referendum, medio april. Nadat de Turkse regering duidelijk was gemaakt dat een bezoek van Turkse ministers niet wenselijk werd geacht, was de reactie van Turkije ronduit intimiderend en ongepast te noemen.

Erdogan: Nederlanders zijn nazi-overblijfselen en fascisten...
Veel geschreeuw, beledigende opmerkingen over nazisme en het hijsen van een Turkse vlag op het gebouw van het Nederlandse consulaat. was het gevolg. Daarbij meenden vele hier woonachtige Turken de straat op te moeten gaan om steun te betuigen aan 'hun' minister....

De brutale, provocatieve chantage-politiek van Ankara vraagt om een duidelijke en onvermurwbare stellingname. Met grenzen stellen is niets mis. Er zijn helaas tal van voorbeelden waarbij dat helaas niet is gebeurd. Dat de handelwijze van het kabinet op steun kan rekenen van de oppositie is een goed teken. Het is nu aan de andere lidstaten van de Europese Unie om de handelwijze van Rutte c.s. te respecteren en te steunen. Een gezamenlijke krachtige stellingname is namelijk de enige manier om de 'sultan' in Ankara aan z'n verstand te brengen dat hij terug in z'n mand moet. Goed voorbeeld doet goed volgen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten