Doorgaan naar hoofdcontent

Stop de (gewelddadige) asieleiser

"Het illegaal passeren van de grens heeft consequenties, of men nu kinderen heeft of niet." Aldus president Donald Trump, eerder vandaag in een tweet. Duidelijke taal en natuurlijk heeft hij volkomen gelijk. Dat geldt vooral voor de voor sommigen ongemakkelijke waarheid dat illegalen hun eigen kinderen gebruiken om het 'hogere' doel te halen, met alle consequenties van dien.
Fotocredit: EPA

Dergelijke taal is helaas zelden te horen in West-Europese hoofdsteden, terwijl er alle reden is om effectieve buitengrens-bewaking in te stellen, een radicaal ander asiel- en migratiebeleid te voeren en illegale migratie een halt toe te roepen. Helaas, helaas, zover zijn we in EU-verband nog lang niet. Juist vandaag kwam er nog een krankzinnige bericht uit Duitsland dat de Duitse steden Keulen, Düsseldorf en Bonn meer vluchtelingen (men bedoelt migranten) willen opnemen 'om de problemen op de Middellandse Zee op te lossen'. 

Deze redenatie toont aan dat men massaal het verstand uitgeschakeld heeft. De opvang van nog meer migranten (nee, geen vluchtelingen), heeft slechts een aanzuigende werking met de mensensmokkelaars als lachende derde. Daarmee vertel ik natuurlijk niets nieuws. Het is schrijnend om te zien dat ons welvaartsniveau steeds meer onder druk komt te staan vanwege een vals rechtvaardigheidsgevoel. Zelfs als er door illegale migranten geweld wordt gebruikt, wordt er feitelijk niets ondernomen.

Afgelopen week zagen we illegale migranten de grens bestormen van de Spaanse enclave Ceuta. Ditmaal was het niets minder dan een aanval op de grenspolitie. Met vlammenwerpers (!), bijtende ongebluste kalk wat bij contact met de huid ernstige chemische brandwonden kan veroorzaken, menselijke uitwerpselen en wat al niet meer werd een gewelddadig beroep op de welvaart in West-Europa gedaan. De wrange werkelijkheid is dat dit tuig in hun poging is geslaagd, althans een gedeelte van hen. Geweld loont, kunnen we vaststellen. 

In plaats van het zonder pardon de grens overzetten van dit tuig, wat het meest logisch is na het gebruik van geweld, zijn de 'gelukszoekers' overgebracht naar het opvangkamp in Ceuta. Hoewel het een jaar kan duren voordat men daadwerkelijk het vasteland van Europa bereikt, bestaat dus de kans dat deze 'gelukszoekers' uiteindelijk (ook) in Nederland terechtkomen en uiteindelijk als 'spoedzoeker' voorrang krijgen op de woningmarkt boven hardwerkende jonge Nederlanders. 

Hoe lang moddert de EU nog door met dit falende asiel- en migratiebeleid? Dat is de prangende vraag. De bevolking in Afrika zal de komende decennia groeien van 1 miljard naar drie tot zes miljard inwoners. Zolang 'fort Europa' in feite de deuren wagenwijd openzet, is een oplossing heel ver weg. Sterker, het gebruik van geweld door tuig dat naar West-Europa wil zal nog meer toenemen, zeker nu blijkt dat dit werkt. Daarnaast zal in geen enkel Afrikaans land de welvaart toenemen als nuttige arbeidskrachten steeds meer wegvloeien naar West-Europa. Kortom, er is alle reden om het roer om te gooien. Voor de korte termijn kan, met de toepassing van Israëlische veiligheidskunde, aan de buitengrenzen van de EU het veiligheidsprobleem met duizenden asiel-eisers die steeds meer geweld zullen gebruiken wellicht worden verminderd.

Het effect van het 'doormodderen' met het huidige asiel- en migratiebeleid intussen is dat afzonderlijke lidstaten hun grenzen weer gaan beschermen met muren en grensbewaking. Ik kan me daar alles bij voorstellen, gelet op de asielprocedures binnen de EU. Daarbij komt nog eens dat geen enkele illegale migrant wordt teruggestuurd naar het land van herkomst, zo dat al mogelijk is. Gelet op de toevloed wordt intussen door illegale migranten wel een beroep gedaan op tal van voorzieningen, zoals uitkeringen, gezondheidszorg, huisvesting zonder reëele kans op succesvolle integratie. Hoe lang blijft het failliete asiel- en migratiebeleid nog gehandhaafd? 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cultuur met een kleine of grote 'C'?

Ongeveer anderhalve maand geleden bezocht ik, zoals wel vaker, op een zaterdagmiddag de bibliotheek aan de Schelpendam. Met het plan om even een aantal kranten door te nemen, viel ik daar middenin een akoestisch mini-concert van een artiest wiens naam ik helaas ben vergeten. Er hing een leuke sfeer met dit concert, letterlijk en figuurlijk tussen de boeken. De kleinschaligheid, ook wat betreft actieve toehoorders (ongeveer 8 m/v), was prettig en stoorde mij allerminst bij het doornemen van de kranten. Cultuur met een grote 'C', wat mij betreft, vanwege de passie van de artiest en het enthousiasme van het beperkt aanwezige publiek. Ik was dan ook verbaasd toen ik na afloop vernam dat dergelijke kleinschalige optredens niet meer zouden plaatsvinden. Er was geklaagd over geluidsoverlast; einde oefening...

Omdat het merendeel van de bezoekers van de hoofdbibliotheek uit Katwijk aan Zee afkomstig zijn, zullen de bezwaren waarschijnlijk wel uit die hoek afkomstig zijn. Ik neem overi…

De drie best gelezen blogs van 2018

Dit is de top drie van best gelezen blogs van 2018. Een prettige jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2019 toegewenst!

Voorspelling


Fake-democraat

Failliet

Burgemeester van het afgebrande dorp

De burgemeester van Den Haag heeft de twijfelachtige eer om 'burgemeester van het afgebrande dorp' te worden. Bijna was het al gelukt. Afgelopen week, toen het op Oudejaarsavond vreselijk misging in Scheveningen. De immense stapels hout, gecombineerd met een krachtige westenwind die was voorspeld, zorgden voor gevaarlijk 'vliegvuur'. De beelden gingen de hele wereld over. Door een wonder waren er geen doden te betreuren.

Het grote belang van openbare orde en veiligheid werd vrij gemakkelijk ingewisseld om 'de boel rustig te houden'. Het bleek al vrij snel dat dit een nederlagen-strategie was. Oogluikend toestaan van zeer onveilige situaties en het afschuiven van de schuld op de bouwers maakt niet echt een sterke indruk. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, zullen we maar zeggen. Een voor de hand liggende waarborging van de veiligheid met het al dan niet afgeven van een evenementenvergunning bleek een stap te ver. Wanbestuur in optima forma. Feitelijk is e…

En het orkest speelde verder...

Afgelopen week was het weer raak, helaas. Een moslimterrorist meende een vreedzame Kerstmarkt in Straatsburg te moeten terroriseren door eerst Allahu Akbar te roepen en vervolgens te schieten op onschuldige bezoekers. Intussen zijn er vijf doden te betreuren. Vijf mensen die zich erop verheugden om een Kerstmarkt te bezoeken....

De respons op dit drama was zoals verwacht: een klopjacht op de dader (met het doodschieten van deze moslimfundamentalist als uiteindelijk bevredigend resultaat), bloemen op de plek des onheils, een minuut stilte in het Europees Parlement (Straatsburg is de stad van de plenaire vergaderingen van het Europees Parlement) en dat was het dan. Premier Rutte zei in een reactie: "Belangrijkste verzet dat we tegen dit soort idioten kunnen bieden is gewoon ons leven blijven leiden." 
Ja, dat is iets te makkelijk gezegd. De uitspraak doet een beetje denken aan premier De Geer, die zelfs op de eerste oorlogsdag op 10 mei 1940 nog niet wilde geloven dat het oorl…

Failliet

Met de zaak rondom Howick en Lili als sprekend voorbeeld kunnen we het asielbeleid in Nederland failliet verklaren. Na procedure op procedure, leugenachtige verklaringen, vluchtadressen, een onverwachte ontknoping, een plotseling gezonde moeder en een staatssecretaris die moet onderduiken (waarbij bedreiging dus loont), is er inmiddels genoeg aanleiding om het asielbeleid op de schroothoop te gooien.

Deze zaak heeft aangetoond dat het niet humaan is om als asielzoeker eindeloos te procederen en je middelvinger op te steken naar de Nederlandse rechtsstaat. Met het constant rekken van de asielprocedures, het inzetten van kinderen als 'wapen' en met uitstekende hulp daarbij van de 'asielindustrie' en extreem-links worden automatisch schrijnende gevallen gecreëerd. 
Zeker, in vergelijking met de zaak van het heerschap Khalid Abdou Jone van de krakersgroep 'We are here' zou sprake zijn geweest van klasse-justitie. Feit is namelijk dat dit figuur ook een verblijfsver…