Doorgaan naar hoofdcontent

Stop de (gewelddadige) asieleiser

"Het illegaal passeren van de grens heeft consequenties, of men nu kinderen heeft of niet." Aldus president Donald Trump, eerder vandaag in een tweet. Duidelijke taal en natuurlijk heeft hij volkomen gelijk. Dat geldt vooral voor de voor sommigen ongemakkelijke waarheid dat illegalen hun eigen kinderen gebruiken om het 'hogere' doel te halen, met alle consequenties van dien.
Fotocredit: EPA

Dergelijke taal is helaas zelden te horen in West-Europese hoofdsteden, terwijl er alle reden is om effectieve buitengrens-bewaking in te stellen, een radicaal ander asiel- en migratiebeleid te voeren en illegale migratie een halt toe te roepen. Helaas, helaas, zover zijn we in EU-verband nog lang niet. Juist vandaag kwam er nog een krankzinnige bericht uit Duitsland dat de Duitse steden Keulen, Düsseldorf en Bonn meer vluchtelingen (men bedoelt migranten) willen opnemen 'om de problemen op de Middellandse Zee op te lossen'. 

Deze redenatie toont aan dat men massaal het verstand uitgeschakeld heeft. De opvang van nog meer migranten (nee, geen vluchtelingen), heeft slechts een aanzuigende werking met de mensensmokkelaars als lachende derde. Daarmee vertel ik natuurlijk niets nieuws. Het is schrijnend om te zien dat ons welvaartsniveau steeds meer onder druk komt te staan vanwege een vals rechtvaardigheidsgevoel. Zelfs als er door illegale migranten geweld wordt gebruikt, wordt er feitelijk niets ondernomen.

Afgelopen week zagen we illegale migranten de grens bestormen van de Spaanse enclave Ceuta. Ditmaal was het niets minder dan een aanval op de grenspolitie. Met vlammenwerpers (!), bijtende ongebluste kalk wat bij contact met de huid ernstige chemische brandwonden kan veroorzaken, menselijke uitwerpselen en wat al niet meer werd een gewelddadig beroep op de welvaart in West-Europa gedaan. De wrange werkelijkheid is dat dit tuig in hun poging is geslaagd, althans een gedeelte van hen. Geweld loont, kunnen we vaststellen. 

In plaats van het zonder pardon de grens overzetten van dit tuig, wat het meest logisch is na het gebruik van geweld, zijn de 'gelukszoekers' overgebracht naar het opvangkamp in Ceuta. Hoewel het een jaar kan duren voordat men daadwerkelijk het vasteland van Europa bereikt, bestaat dus de kans dat deze 'gelukszoekers' uiteindelijk (ook) in Nederland terechtkomen en uiteindelijk als 'spoedzoeker' voorrang krijgen op de woningmarkt boven hardwerkende jonge Nederlanders. 

Hoe lang moddert de EU nog door met dit falende asiel- en migratiebeleid? Dat is de prangende vraag. De bevolking in Afrika zal de komende decennia groeien van 1 miljard naar drie tot zes miljard inwoners. Zolang 'fort Europa' in feite de deuren wagenwijd openzet, is een oplossing heel ver weg. Sterker, het gebruik van geweld door tuig dat naar West-Europa wil zal nog meer toenemen, zeker nu blijkt dat dit werkt. Daarnaast zal in geen enkel Afrikaans land de welvaart toenemen als nuttige arbeidskrachten steeds meer wegvloeien naar West-Europa. Kortom, er is alle reden om het roer om te gooien. Voor de korte termijn kan, met de toepassing van Israëlische veiligheidskunde, aan de buitengrenzen van de EU het veiligheidsprobleem met duizenden asiel-eisers die steeds meer geweld zullen gebruiken wellicht worden verminderd.

Het effect van het 'doormodderen' met het huidige asiel- en migratiebeleid intussen is dat afzonderlijke lidstaten hun grenzen weer gaan beschermen met muren en grensbewaking. Ik kan me daar alles bij voorstellen, gelet op de asielprocedures binnen de EU. Daarbij komt nog eens dat geen enkele illegale migrant wordt teruggestuurd naar het land van herkomst, zo dat al mogelijk is. Gelet op de toevloed wordt intussen door illegale migranten wel een beroep gedaan op tal van voorzieningen, zoals uitkeringen, gezondheidszorg, huisvesting zonder reëele kans op succesvolle integratie. Hoe lang blijft het failliete asiel- en migratiebeleid nog gehandhaafd? 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voorspelling

Aanstaande woensdag worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Hoewel op deze blog niet vaak meer over lokale (Katwijkse) onderwerpen wordt geschreven, wordt voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen een uitzondering gemaakt. Hoe ziet de zetelverdeling er ná 21 maart uit in de gemeenteraad van Katwijk?
In de gemeente Katwijk zijn 33 raadszetels te verdelen. De deelnemende partijen zijn:
CDA: Als collegepartij de grootste partij in de gemeenteraad met zeven zetels. Het dragen van bestuursverantwoordelijkheid levert electoraal risico op net als tussentijds vertrek van een wethouder. Dat is dit keer (ook) het geval.  ==> Voorspelling: Zes zetels. 
ChristenUnie: Hoewel de ChristenUnie ook deel uitmaakt van het college, pakt het feit dat deze partij onverwacht twee wethouders mocht leveren, gunstig uit. Kans op 'stuivertje wisselen' met het CDA is nu groter dan ooit.  ==> Voorspelling: Zeven zetels. 
SGP: De derde collegepartij moet vooral vrezen voor verdere afkalving van …

Fake-democraat

Afgelopen donderdag beschuldigde minister Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken tijdens het uitspreken van de Ien Dales-lezing de partij Forum voor Democratie van racisme. In reactie hierop besloot fractievoorzitter Thierry Baudet om aangifte te doen tegen de minister.

Ik vind het hoogst onverstandig om als minister een politieke partij, vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, te beschuldigen van racisme. Zulk soort beschuldigingen, voorzover ze al hout snijden, moet een minister overlaten aan de politieke arena. De fractie van D66 is mans/vrouws genoeg om stelling te nemen tegen alles wat deze fractie niet zint. Een minister, althans van enig niveau, past dergelijke uitspraken niet.

Gelet op de uitspraken van minister Ollongren is het maar de vraag of zij over het gewenste niveau beschikt. Het staat in ieder geval niet sterk om eerst stevige uitspraken te doen over een partij met een demoniserende lading, om vervolgens, nadat de uitspraak een reactie ontlokt, te beweren dat zij liever…

Failliet

Met de zaak rondom Howick en Lili als sprekend voorbeeld kunnen we het asielbeleid in Nederland failliet verklaren. Na procedure op procedure, leugenachtige verklaringen, vluchtadressen, een onverwachte ontknoping, een plotseling gezonde moeder en een staatssecretaris die moet onderduiken (waarbij bedreiging dus loont), is er inmiddels genoeg aanleiding om het asielbeleid op de schroothoop te gooien.

Deze zaak heeft aangetoond dat het niet humaan is om als asielzoeker eindeloos te procederen en je middelvinger op te steken naar de Nederlandse rechtsstaat. Met het constant rekken van de asielprocedures, het inzetten van kinderen als 'wapen' en met uitstekende hulp daarbij van de 'asielindustrie' en extreem-links worden automatisch schrijnende gevallen gecreëerd. 
Zeker, in vergelijking met de zaak van het heerschap Khalid Abdou Jone van de krakersgroep 'We are here' zou sprake zijn geweest van klasse-justitie. Feit is namelijk dat dit figuur ook een verblijfsver…