Doorgaan naar hoofdcontent

Stop de (gewelddadige) asieleiser

"Het illegaal passeren van de grens heeft consequenties, of men nu kinderen heeft of niet." Aldus president Donald Trump, eerder vandaag in een tweet. Duidelijke taal en natuurlijk heeft hij volkomen gelijk. Dat geldt vooral voor de voor sommigen ongemakkelijke waarheid dat illegalen hun eigen kinderen gebruiken om het 'hogere' doel te halen, met alle consequenties van dien.
Fotocredit: EPA

Dergelijke taal is helaas zelden te horen in West-Europese hoofdsteden, terwijl er alle reden is om effectieve buitengrens-bewaking in te stellen, een radicaal ander asiel- en migratiebeleid te voeren en illegale migratie een halt toe te roepen. Helaas, helaas, zover zijn we in EU-verband nog lang niet. Juist vandaag kwam er nog een krankzinnige bericht uit Duitsland dat de Duitse steden Keulen, Düsseldorf en Bonn meer vluchtelingen (men bedoelt migranten) willen opnemen 'om de problemen op de Middellandse Zee op te lossen'. 

Deze redenatie toont aan dat men massaal het verstand uitgeschakeld heeft. De opvang van nog meer migranten (nee, geen vluchtelingen), heeft slechts een aanzuigende werking met de mensensmokkelaars als lachende derde. Daarmee vertel ik natuurlijk niets nieuws. Het is schrijnend om te zien dat ons welvaartsniveau steeds meer onder druk komt te staan vanwege een vals rechtvaardigheidsgevoel. Zelfs als er door illegale migranten geweld wordt gebruikt, wordt er feitelijk niets ondernomen.

Afgelopen week zagen we illegale migranten de grens bestormen van de Spaanse enclave Ceuta. Ditmaal was het niets minder dan een aanval op de grenspolitie. Met vlammenwerpers (!), bijtende ongebluste kalk wat bij contact met de huid ernstige chemische brandwonden kan veroorzaken, menselijke uitwerpselen en wat al niet meer werd een gewelddadig beroep op de welvaart in West-Europa gedaan. De wrange werkelijkheid is dat dit tuig in hun poging is geslaagd, althans een gedeelte van hen. Geweld loont, kunnen we vaststellen. 

In plaats van het zonder pardon de grens overzetten van dit tuig, wat het meest logisch is na het gebruik van geweld, zijn de 'gelukszoekers' overgebracht naar het opvangkamp in Ceuta. Hoewel het een jaar kan duren voordat men daadwerkelijk het vasteland van Europa bereikt, bestaat dus de kans dat deze 'gelukszoekers' uiteindelijk (ook) in Nederland terechtkomen en uiteindelijk als 'spoedzoeker' voorrang krijgen op de woningmarkt boven hardwerkende jonge Nederlanders. 

Hoe lang moddert de EU nog door met dit falende asiel- en migratiebeleid? Dat is de prangende vraag. De bevolking in Afrika zal de komende decennia groeien van 1 miljard naar drie tot zes miljard inwoners. Zolang 'fort Europa' in feite de deuren wagenwijd openzet, is een oplossing heel ver weg. Sterker, het gebruik van geweld door tuig dat naar West-Europa wil zal nog meer toenemen, zeker nu blijkt dat dit werkt. Daarnaast zal in geen enkel Afrikaans land de welvaart toenemen als nuttige arbeidskrachten steeds meer wegvloeien naar West-Europa. Kortom, er is alle reden om het roer om te gooien. Voor de korte termijn kan, met de toepassing van Israëlische veiligheidskunde, aan de buitengrenzen van de EU het veiligheidsprobleem met duizenden asiel-eisers die steeds meer geweld zullen gebruiken wellicht worden verminderd.

Het effect van het 'doormodderen' met het huidige asiel- en migratiebeleid intussen is dat afzonderlijke lidstaten hun grenzen weer gaan beschermen met muren en grensbewaking. Ik kan me daar alles bij voorstellen, gelet op de asielprocedures binnen de EU. Daarbij komt nog eens dat geen enkele illegale migrant wordt teruggestuurd naar het land van herkomst, zo dat al mogelijk is. Gelet op de toevloed wordt intussen door illegale migranten wel een beroep gedaan op tal van voorzieningen, zoals uitkeringen, gezondheidszorg, huisvesting zonder reëele kans op succesvolle integratie. Hoe lang blijft het failliete asiel- en migratiebeleid nog gehandhaafd? 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cultuur met een kleine of grote 'C'?

Ongeveer anderhalve maand geleden bezocht ik, zoals wel vaker, op een zaterdagmiddag de bibliotheek aan de Schelpendam. Met het plan om even een aantal kranten door te nemen, viel ik daar middenin een akoestisch mini-concert van een artiest wiens naam ik helaas ben vergeten. Er hing een leuke sfeer met dit concert, letterlijk en figuurlijk tussen de boeken. De kleinschaligheid, ook wat betreft actieve toehoorders (ongeveer 8 m/v), was prettig en stoorde mij allerminst bij het doornemen van de kranten. Cultuur met een grote 'C', wat mij betreft, vanwege de passie van de artiest en het enthousiasme van het beperkt aanwezige publiek. Ik was dan ook verbaasd toen ik na afloop vernam dat dergelijke kleinschalige optredens niet meer zouden plaatsvinden. Er was geklaagd over geluidsoverlast; einde oefening... Omdat het merendeel van de bezoekers van de hoofdbibliotheek uit Katwijk aan Zee afkomstig zijn, zullen de bezwaren waarschijnlijk wel uit die hoek afkomstig zijn. Ik neem over

Gemeenteraadsverkiezingen

Landelijke politici tijdens een debat voor de GR-verkiezingen Afgelopen vrijdag vond in Amsterdam het inmiddels beruchte Balie-debat plaats. Een weinig verheffend debat met landelijke lijsttrekkers met veel geschreeuw en weinig concrete oplossingen voor de problemen van de stad Amsterdam. Het heeft weinig toegevoegde waarde om een debat te organiseren met landelijke lijsttrekkers als het gaat om lokale verkiezingen. Bovendien heeft het dan weinig zin om een politicus van vermeend racisme te beschuldigen. Wordt de woningnood daarmee opgelost? In de beperking toont zich de meester. Lokale verkiezingen vragen om een debat met lokale lijsttrekkers die met elkaar in debat gaan over oplossingen voor lokale problemen. Gespreksstof genoeg, lijkt me. Het is tamelijk ongeloofwaardig als politici, op wie men op 21 maart niet kan stemmen, zich gaan bemoeien met gemeenteraadsverkiezingen. Ik snap het wel, maar of de lokale afdelingen van landelijke partijen er blij mee zijn en/of er iets aan

Waak voor Ottomaanse reflexen

Afgelopen week heeft Turkije opnieuw een (voor hen) strategische zet gedaan. De grens met Syrië werd overgestoken om de stad Jarablus te bevrijden van IS. Althans, dat is wat de buitenwacht moet geloven. De werkelijkheid is dat Turkije in de eerste plaats de opmars van de Koerden in Syrië wil stoppen, een corridor met IS-gebied in stand wil houden en de door Turkije gesteunde Syrische rebellengroepen eveneens de Koerden laat bestrijden.  De oorlog in Syrië is hiermee een nieuwe fase ingegaan. Een fase waarin niet de belangrijkste vijand aldaar wordt bestreden zoals IS of een regime in stand wordt gehouden, maar waarin een buurland (grote) delen van het oorlogsgebied zelf in bezit neemt. Mijn inschatting is dat Turkije niet zal rusten voordat alle Koerden die zich in Syrië bevinden, zijn verjaagd. De agenda van Erdogan reikt verder. De Turkse eis voor ontruiming van het gebied ten westen van de rivier de Eufraat is dan ook slechts een begin. Als Turkije op z'n minst het noorden v

Kier Brul jr. overleden

Help Jelte

Een jongen van acht jaar wordt in september 2009 na een woordenwisseling in elkaar getrapt, raakt kort daarna in coma en loopt een hersenbeschadiging op. Het is het verhaal van Jelte Stronkhorst . Een aangrijpend verhaal wat inmiddels de nodige aandacht heeft gehad in de landelijke media. Er zijn therapieën en trainingen die zeker kans op herstel en meer kwaliteit van leven bieden. Deze therapieën zijn echter niet in Nederland voorhanden en hier zit een prijskaartje aan verbonden. Als u direct wilt doneren, klik dan hier . U kunt ook een bedrag overmaken: Rabobank Rekeningnummer 156567059 t.n.v. Stichting Jelte. Doneer voor het herstel van Jelte!