Doorgaan naar hoofdcontent

Stop de (gewelddadige) asieleiser

"Het illegaal passeren van de grens heeft consequenties, of men nu kinderen heeft of niet." Aldus president Donald Trump, eerder vandaag in een tweet. Duidelijke taal en natuurlijk heeft hij volkomen gelijk. Dat geldt vooral voor de voor sommigen ongemakkelijke waarheid dat illegalen hun eigen kinderen gebruiken om het 'hogere' doel te halen, met alle consequenties van dien.
Fotocredit: EPA

Dergelijke taal is helaas zelden te horen in West-Europese hoofdsteden, terwijl er alle reden is om effectieve buitengrens-bewaking in te stellen, een radicaal ander asiel- en migratiebeleid te voeren en illegale migratie een halt toe te roepen. Helaas, helaas, zover zijn we in EU-verband nog lang niet. Juist vandaag kwam er nog een krankzinnige bericht uit Duitsland dat de Duitse steden Keulen, Düsseldorf en Bonn meer vluchtelingen (men bedoelt migranten) willen opnemen 'om de problemen op de Middellandse Zee op te lossen'. 

Deze redenatie toont aan dat men massaal het verstand uitgeschakeld heeft. De opvang van nog meer migranten (nee, geen vluchtelingen), heeft slechts een aanzuigende werking met de mensensmokkelaars als lachende derde. Daarmee vertel ik natuurlijk niets nieuws. Het is schrijnend om te zien dat ons welvaartsniveau steeds meer onder druk komt te staan vanwege een vals rechtvaardigheidsgevoel. Zelfs als er door illegale migranten geweld wordt gebruikt, wordt er feitelijk niets ondernomen.

Afgelopen week zagen we illegale migranten de grens bestormen van de Spaanse enclave Ceuta. Ditmaal was het niets minder dan een aanval op de grenspolitie. Met vlammenwerpers (!), bijtende ongebluste kalk wat bij contact met de huid ernstige chemische brandwonden kan veroorzaken, menselijke uitwerpselen en wat al niet meer werd een gewelddadig beroep op de welvaart in West-Europa gedaan. De wrange werkelijkheid is dat dit tuig in hun poging is geslaagd, althans een gedeelte van hen. Geweld loont, kunnen we vaststellen. 

In plaats van het zonder pardon de grens overzetten van dit tuig, wat het meest logisch is na het gebruik van geweld, zijn de 'gelukszoekers' overgebracht naar het opvangkamp in Ceuta. Hoewel het een jaar kan duren voordat men daadwerkelijk het vasteland van Europa bereikt, bestaat dus de kans dat deze 'gelukszoekers' uiteindelijk (ook) in Nederland terechtkomen en uiteindelijk als 'spoedzoeker' voorrang krijgen op de woningmarkt boven hardwerkende jonge Nederlanders. 

Hoe lang moddert de EU nog door met dit falende asiel- en migratiebeleid? Dat is de prangende vraag. De bevolking in Afrika zal de komende decennia groeien van 1 miljard naar drie tot zes miljard inwoners. Zolang 'fort Europa' in feite de deuren wagenwijd openzet, is een oplossing heel ver weg. Sterker, het gebruik van geweld door tuig dat naar West-Europa wil zal nog meer toenemen, zeker nu blijkt dat dit werkt. Daarnaast zal in geen enkel Afrikaans land de welvaart toenemen als nuttige arbeidskrachten steeds meer wegvloeien naar West-Europa. Kortom, er is alle reden om het roer om te gooien. Voor de korte termijn kan, met de toepassing van Israëlische veiligheidskunde, aan de buitengrenzen van de EU het veiligheidsprobleem met duizenden asiel-eisers die steeds meer geweld zullen gebruiken wellicht worden verminderd.

Het effect van het 'doormodderen' met het huidige asiel- en migratiebeleid intussen is dat afzonderlijke lidstaten hun grenzen weer gaan beschermen met muren en grensbewaking. Ik kan me daar alles bij voorstellen, gelet op de asielprocedures binnen de EU. Daarbij komt nog eens dat geen enkele illegale migrant wordt teruggestuurd naar het land van herkomst, zo dat al mogelijk is. Gelet op de toevloed wordt intussen door illegale migranten wel een beroep gedaan op tal van voorzieningen, zoals uitkeringen, gezondheidszorg, huisvesting zonder reëele kans op succesvolle integratie. Hoe lang blijft het failliete asiel- en migratiebeleid nog gehandhaafd? 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Burgemeester van het afgebrande dorp

De burgemeester van Den Haag heeft de twijfelachtige eer om 'burgemeester van het afgebrande dorp' te worden. Bijna was het al gelukt. Afgelopen week, toen het op Oudejaarsavond vreselijk misging in Scheveningen. De immense stapels hout, gecombineerd met een krachtige westenwind die was voorspeld, zorgden voor gevaarlijk 'vliegvuur'. De beelden gingen de hele wereld over. Door een wonder waren er geen doden te betreuren.

Het grote belang van openbare orde en veiligheid werd vrij gemakkelijk ingewisseld om 'de boel rustig te houden'. Het bleek al vrij snel dat dit een nederlagen-strategie was. Oogluikend toestaan van zeer onveilige situaties en het afschuiven van de schuld op de bouwers maakt niet echt een sterke indruk. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, zullen we maar zeggen. Een voor de hand liggende waarborging van de veiligheid met het al dan niet afgeven van een evenementenvergunning bleek een stap te ver. Wanbestuur in optima forma. Feitelijk is e…

Cultuur met een kleine of grote 'C'?

Ongeveer anderhalve maand geleden bezocht ik, zoals wel vaker, op een zaterdagmiddag de bibliotheek aan de Schelpendam. Met het plan om even een aantal kranten door te nemen, viel ik daar middenin een akoestisch mini-concert van een artiest wiens naam ik helaas ben vergeten. Er hing een leuke sfeer met dit concert, letterlijk en figuurlijk tussen de boeken. De kleinschaligheid, ook wat betreft actieve toehoorders (ongeveer 8 m/v), was prettig en stoorde mij allerminst bij het doornemen van de kranten. Cultuur met een grote 'C', wat mij betreft, vanwege de passie van de artiest en het enthousiasme van het beperkt aanwezige publiek. Ik was dan ook verbaasd toen ik na afloop vernam dat dergelijke kleinschalige optredens niet meer zouden plaatsvinden. Er was geklaagd over geluidsoverlast; einde oefening...

Omdat het merendeel van de bezoekers van de hoofdbibliotheek uit Katwijk aan Zee afkomstig zijn, zullen de bezwaren waarschijnlijk wel uit die hoek afkomstig zijn. Ik neem overi…

Wat volgt er op de Arabische Lente?

Na de omwentelingen in Tunesië en Egypte heeft de Arabische Lente vaste grond onder de voeten gekregen. Toezeggingen van de Marokkaanse koning, een nieuwe premier in Jordanië en een geldinjectie van de koning van Saoedi-Arabië zijn voorbeelden van maatregelen die de onrust in die landen enigszins tot bedaren hebben gebracht, zeker in vergelijking met de situatie in andere landen in de Arabische wereld. In Libië, Syrië en Jemen is de situatie immers behoorlijk uit de hand gelopen of dreigt dit te gebeuren. Hopelijk met meer vrijheid voor de bevolking als uitkomst. Mijn nieuwjaarswens voor meer vrijheid in o.a. deze drie landen dreigt gevolg te krijgen en dat is positief.

De tussenstand is nu dat de opstandelingen in Libië, mede dankzij het militair ingrijpen conform VN-resolutie 1973, voorzichtig aan terrein winnen. In Syrië was het afgelopen weekend vooral in het zuiden van dat land onrustig. Omdat het regime de onrust kennelijk niet meer kan ontkennen - ook in Damascus was het onrust…

Bagatelliseren tot kunst verheven

De invloed van de (lokale) politiek is verstrekkend. Vooral als het gaat om bagatelliseren van moslimterreur als uiting van volledig doorgeslagen politieke correctheid. De poging tot doodslag van de 'verwarde' man, die gistermiddag in Den Haag omstanders ernstig verwondde door hen in de keel te snijden, mag geen terreurdaad worden genoemd. Deze pure vorm van straatterreur is onmiddellijk afgedaan als een daad van een verwarde man, die - dat dan weer wel - een bekende was van de politie. 
Welke richtlijnen de politie heeft meegekregen is niet bekend, maar het is wel opmerkelijk dat deze straatterreur, waarbij termen als 'allahu akbar' worden gebezigd en de politie door omstanders van een zekere afkomst worden uitgescholden en zeker van één slachtoffer de keel wordt doorgesneden, niet als terreurdaad mag worden aangemerkt. Terwijl het dat vrijwel zeker wél was, afgaande op de berichten van ooggetuigen. 
Deze ooggetuigen spreken van een man die kalm een vooropgezet plan u…

Stank voor dank

De Turkse inval in Afrin, in Noord-Syrië en wat als Koerdisch gebied kan worden aangeduid, moet scherp worden veroordeeld. De Koerden hebben een belangrijk aandeel gehad in het elimineren van IS. Het mag niet zo zijn dat juist de Koerden nu het onderspit delven in een uiterst cynisch geopolitiek spelletje. Een typisch geval van 'stank voor dank' en dat hebben de Koerden aldaar niet verdiend. De Turkse agressiepolitiek vraagt om een krachtige reactie vanuit 'Brussel', zeker als men nog steeds de ambitie heeft om 'Europese waarden' te exporteren. Voor het zwijgen en de andere kant opkijken zal anders op termijn een zware prijs worden betaald, vrees ik.