Doorgaan naar hoofdcontent

De provincie kan wel een Katwijker gebruiken

Het kan u niet zijn ontgaan. Morgen, woensdag 2 maart, zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. U gaat morgen bepalen wie in de Provinciale Staten van Zuid-Holland plaats mag nemen. Ik hoop dat u inderdaad uw stem gaat uitbrengen!


In de landelijke media wordt vooral het beeld geschapen dat het bij deze verkiezingen enkel en alleen gaat om een meerderheid van het kabinet-Rutte I in de Eerste Kamer. Natuurlijk, dit is van groot belang. Met een meerderheid in de Eerste Kamer (die wordt gekozen door leden van Provinciale Staten) wordt het Mark Rutte en zijn team een stuk makkelijker gemaakt bij het orde op zaken stellen in Nederland.

Het is eveneens van groot belang dat de belangen van onze gemeente gehoor vinden in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Er staat op het gebied van werk, economie, bereikbaarheid, behoud van de tuinbouwgebieden, kustversterking, etc. nogal wat op het spel. Kortom, een duidelijke stem van Katwijk en de regio Duin- en Bollenstreek in de Staten is van groot belang! Mijn stem gaat daarom morgen naar iemand met lokale kennis en ervaring en kennis van de regio. Ik doel op mijn partijgenoot, Eco van Efferink, lijst 2, nummer 21. De stem van onze gemeente Katwijk en onze regio moet gehoord worden in de Provinciale Staten!

Eco van Efferink (met blauwe jas) hier op campagne met de VVD Noordwijk

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voorspelling

Aanstaande woensdag worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Hoewel op deze blog niet vaak meer over lokale (Katwijkse) onderwerpen wordt geschreven, wordt voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen een uitzondering gemaakt. Hoe ziet de zetelverdeling er ná 21 maart uit in de gemeenteraad van Katwijk?
In de gemeente Katwijk zijn 33 raadszetels te verdelen. De deelnemende partijen zijn:
CDA: Als collegepartij de grootste partij in de gemeenteraad met zeven zetels. Het dragen van bestuursverantwoordelijkheid levert electoraal risico op net als tussentijds vertrek van een wethouder. Dat is dit keer (ook) het geval.  ==> Voorspelling: Zes zetels. 
ChristenUnie: Hoewel de ChristenUnie ook deel uitmaakt van het college, pakt het feit dat deze partij onverwacht twee wethouders mocht leveren, gunstig uit. Kans op 'stuivertje wisselen' met het CDA is nu groter dan ooit.  ==> Voorspelling: Zeven zetels. 
SGP: De derde collegepartij moet vooral vrezen voor verdere afkalving van …

Fake-democraat

Afgelopen donderdag beschuldigde minister Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken tijdens het uitspreken van de Ien Dales-lezing de partij Forum voor Democratie van racisme. In reactie hierop besloot fractievoorzitter Thierry Baudet om aangifte te doen tegen de minister.

Ik vind het hoogst onverstandig om als minister een politieke partij, vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, te beschuldigen van racisme. Zulk soort beschuldigingen, voorzover ze al hout snijden, moet een minister overlaten aan de politieke arena. De fractie van D66 is mans/vrouws genoeg om stelling te nemen tegen alles wat deze fractie niet zint. Een minister, althans van enig niveau, past dergelijke uitspraken niet.

Gelet op de uitspraken van minister Ollongren is het maar de vraag of zij over het gewenste niveau beschikt. Het staat in ieder geval niet sterk om eerst stevige uitspraken te doen over een partij met een demoniserende lading, om vervolgens, nadat de uitspraak een reactie ontlokt, te beweren dat zij liever…

Failliet

Met de zaak rondom Howick en Lili als sprekend voorbeeld kunnen we het asielbeleid in Nederland failliet verklaren. Na procedure op procedure, leugenachtige verklaringen, vluchtadressen, een onverwachte ontknoping, een plotseling gezonde moeder en een staatssecretaris die moet onderduiken (waarbij bedreiging dus loont), is er inmiddels genoeg aanleiding om het asielbeleid op de schroothoop te gooien.

Deze zaak heeft aangetoond dat het niet humaan is om als asielzoeker eindeloos te procederen en je middelvinger op te steken naar de Nederlandse rechtsstaat. Met het constant rekken van de asielprocedures, het inzetten van kinderen als 'wapen' en met uitstekende hulp daarbij van de 'asielindustrie' en extreem-links worden automatisch schrijnende gevallen gecreëerd. 
Zeker, in vergelijking met de zaak van het heerschap Khalid Abdou Jone van de krakersgroep 'We are here' zou sprake zijn geweest van klasse-justitie. Feit is namelijk dat dit figuur ook een verblijfsver…