Doorgaan naar hoofdcontent

Katwijk Praat Mee: Woningmarkt op slot

De woningmarkt in Katwijk zit op slot. Het huren of verkopen van een huis is ontzettend moeilijk. Jongeren hebben geen toegang als starter en moeten vaak jaren wachten op een sociale huurwoning. Ook zijn er in Katwijk te weinig sociale huurwoningen en al helemaal geen vrije sector woningen. Daarnaast is er een grote groep ouderen die hun huis willen verkopen kunnen niet doorstromen naar huurwoningen die voldoen aan de wensen van wonen met zorg. Om nog maar niet te spreken over het woonverdeelsysteem (Woonzicht) waar veel mensen niets van snappen.

Op maandag 21 mei a.s. kunt u meepraten over wonen in Katwijk. Hoe gaan woningbouwcorporaties en de gemeentelijke politiek hier mee om? Hebben zijn plannen of oplossingen? Welke rol kunnen banken en makelaars vervullen? Op de avond zijn alle partijen aanwezig die iets met wonen te maken hebben. Op deze manier kunt u snel en makkelijk uw zorgen en wensen delen op het gebied van starters op de woningmarkt (koop en huur), ouderen als doorstromer, doorstromers van koop naar huur in de vrije sector en doorstromers van huur sociaal naar huur vrije sector.

Praat mee en geef aan wat uw wensen zijn, oud en jong zijn van harte welkom! Deze thema-avond is de vierde in een reeks die elke laatste maandag van de maand met wisselende thema’s gehouden wordt. 'Katwijk praat mee' is een initiatief vanuit de VVD Katwijk. Het is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in wat er in Katwijk gebeurt en nog moet gebeuren. De vaste locatie is Grand Café Restaurant Brittenburg aan de Boulevard.

U bent maandag 21 mei van harte welkom vanaf 19.30 uur. De avond is gratis en voor iedereen toegankelijk. Blijf niet aan de kant staan en praat mee. Laat de kans om uw mening en verwachtingen mee te geven aan de politiek niet voorbij gaan! Meer informatie is ook te vinden op www.facebook.com/Katwijkpraatmee en op www.vvdkatwijk.nl.

Leestip: Doorstroming, doorstroming en nog eens doorstroming!


Reacties

 1. Misschien sluit onderstaand niet helemaal aan op bovenstaand schrijven maar toch wil ik hier graag op reageren.
  Dat de koopwoning markt op slot zit weten we inmiddels allemaal wel.
  Men koopt nu geen andere woning indien de huidige woning verkocht is.
  Dit is natuurlijk in Katwijk ook een probleem.
  Oudere mensen waarbij de kinderen het huis uit zijn, willen hun woning verkopen en in de meeste gevallen een appartement terugkopen; geen onderhoud aan tuin en/of huis, gelijkvloers etc.
  Stel, een jong stel, met bijv.een kinderwens,willen in een grotere woning wonen en hebben om deze reden hun appartement te koop staan.
  Zou het dan niet zo kunnen zijn dat beiden met elkaars woningen zouden willen ruilen?
  Uiteraard moet het prijsverschil worden verrekend.
  Willen oudere mensen dan niet liever huren i.p.v. kopen?
  In de meeste gevallen zullen de mensen van het appartement bij moeten betalen en heeft de andere partij niet veel (rest) schuld op de woning zitten.
  Dit resulteert dan dat de oudere mensen wel in een koopwoning (appartement) zitten,die hypotheek vrij is,en geld op de bank er aan overhouden.
  Daarnaast hoeven ze dan ook uiteraard geen huur te betalen.

  Met vriendelijke groet,

  Bas Robberse
  www.swap.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Cultuur met een kleine of grote 'C'?

Ongeveer anderhalve maand geleden bezocht ik, zoals wel vaker, op een zaterdagmiddag de bibliotheek aan de Schelpendam. Met het plan om even een aantal kranten door te nemen, viel ik daar middenin een akoestisch mini-concert van een artiest wiens naam ik helaas ben vergeten. Er hing een leuke sfeer met dit concert, letterlijk en figuurlijk tussen de boeken. De kleinschaligheid, ook wat betreft actieve toehoorders (ongeveer 8 m/v), was prettig en stoorde mij allerminst bij het doornemen van de kranten. Cultuur met een grote 'C', wat mij betreft, vanwege de passie van de artiest en het enthousiasme van het beperkt aanwezige publiek. Ik was dan ook verbaasd toen ik na afloop vernam dat dergelijke kleinschalige optredens niet meer zouden plaatsvinden. Er was geklaagd over geluidsoverlast; einde oefening... Omdat het merendeel van de bezoekers van de hoofdbibliotheek uit Katwijk aan Zee afkomstig zijn, zullen de bezwaren waarschijnlijk wel uit die hoek afkomstig zijn. Ik neem over

Gemeenteraadsverkiezingen

Landelijke politici tijdens een debat voor de GR-verkiezingen Afgelopen vrijdag vond in Amsterdam het inmiddels beruchte Balie-debat plaats. Een weinig verheffend debat met landelijke lijsttrekkers met veel geschreeuw en weinig concrete oplossingen voor de problemen van de stad Amsterdam. Het heeft weinig toegevoegde waarde om een debat te organiseren met landelijke lijsttrekkers als het gaat om lokale verkiezingen. Bovendien heeft het dan weinig zin om een politicus van vermeend racisme te beschuldigen. Wordt de woningnood daarmee opgelost? In de beperking toont zich de meester. Lokale verkiezingen vragen om een debat met lokale lijsttrekkers die met elkaar in debat gaan over oplossingen voor lokale problemen. Gespreksstof genoeg, lijkt me. Het is tamelijk ongeloofwaardig als politici, op wie men op 21 maart niet kan stemmen, zich gaan bemoeien met gemeenteraadsverkiezingen. Ik snap het wel, maar of de lokale afdelingen van landelijke partijen er blij mee zijn en/of er iets aan

Waak voor Ottomaanse reflexen

Afgelopen week heeft Turkije opnieuw een (voor hen) strategische zet gedaan. De grens met Syrië werd overgestoken om de stad Jarablus te bevrijden van IS. Althans, dat is wat de buitenwacht moet geloven. De werkelijkheid is dat Turkije in de eerste plaats de opmars van de Koerden in Syrië wil stoppen, een corridor met IS-gebied in stand wil houden en de door Turkije gesteunde Syrische rebellengroepen eveneens de Koerden laat bestrijden.  De oorlog in Syrië is hiermee een nieuwe fase ingegaan. Een fase waarin niet de belangrijkste vijand aldaar wordt bestreden zoals IS of een regime in stand wordt gehouden, maar waarin een buurland (grote) delen van het oorlogsgebied zelf in bezit neemt. Mijn inschatting is dat Turkije niet zal rusten voordat alle Koerden die zich in Syrië bevinden, zijn verjaagd. De agenda van Erdogan reikt verder. De Turkse eis voor ontruiming van het gebied ten westen van de rivier de Eufraat is dan ook slechts een begin. Als Turkije op z'n minst het noorden v

Kier Brul jr. overleden

Help Jelte

Een jongen van acht jaar wordt in september 2009 na een woordenwisseling in elkaar getrapt, raakt kort daarna in coma en loopt een hersenbeschadiging op. Het is het verhaal van Jelte Stronkhorst . Een aangrijpend verhaal wat inmiddels de nodige aandacht heeft gehad in de landelijke media. Er zijn therapieën en trainingen die zeker kans op herstel en meer kwaliteit van leven bieden. Deze therapieën zijn echter niet in Nederland voorhanden en hier zit een prijskaartje aan verbonden. Als u direct wilt doneren, klik dan hier . U kunt ook een bedrag overmaken: Rabobank Rekeningnummer 156567059 t.n.v. Stichting Jelte. Doneer voor het herstel van Jelte!