Doorgaan naar hoofdcontent

Palestijnen, kijk eens in de spiegel!

Israël wordt geconfronteerd met een golf van steekincidenten. Vrijwel iedere dag, ook vandaag, is het letterlijk en figuurlijk weer 'raak'. Dit geweld moet stoppen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Van de radicaal-islamitische groepering Hamas (ik noem ze altijd IS-light) zijn we de oproep tot geweld gewend. Van de 'leider' op de Westelijke Jordaanoever, Abbas, iets minder maar hij zegt toch echt dat elke martelaar naar de hemel gaat en elke gewonde beloond zal worden. Met andere woorden, een goedkeuringsstempel voor de aanslagen van de afgelopen periode.

Het is op deze manier eigenlijk onmogelijk om met de 'Palestijnse Autoriteit' of de figuren in Gaza-Stad iets te bereiken wat een beetje op vrede lijkt. Nu is het trekken aan een dood paard. Want bezette gebieden of niet, de boodschap die in ieder geval van Hamas uitgaat is dat in eerste instantie het bestaan van Israël an sich wordt betwist en dus helemaal geen vrede wil. Terreur is het codewoord. Sinds Arafat is er wat dat betreft niet veel veranderd. Deze laatste omstreden figuur kreeg het voor elkaar om het uiterst genereuze vredesaanbod van toenmalig premier Barak af te wijzen. Dit rupsje nooitgenoeg wilde meer. Met als gevolg alles behalve vrede en economisch herstel.  

Het is daarom te hopen dat de Palestijnse bevolking eens gaat doorzien dat de dagelijkse haatboodschap geen brood op de plank brengt. Hopelijk zet de Palestijnse bevolking, als het de moed heeft, eens het mes op de keel van de eigen leiders en kiezen ze nieuwe leiders. De huidige leiders hebben het echter te druk met hun eigen business. Dat is zeer te betreuren. Als de economische kaart wordt uitgespeeld zijn er wel degelijk kansen voor verbetering van de economie in de Palestijnse Gebieden. Het zou goed zijn als de Palestijnen een keer in de spiegel gaan kijken en iets máken van hun eigen gebieden. Welvaart heb je zelf in de hand.

In de tussentijd is het te hopen dat, als gevolg van de huidige geweldsexplosie, de Palestijnse Autoriteit en Hamas in hun eigen mes gaan vallen. Maar nog beter zou het zijn als de Palestijnen binnenkort de messen gaan slijpen om in eigen huis orde op zaken te stellen. Dat zou enorm helpen.
Reacties

Populaire posts van deze blog

Voorspelling

Aanstaande woensdag worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Hoewel op deze blog niet vaak meer over lokale (Katwijkse) onderwerpen wordt geschreven, wordt voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen een uitzondering gemaakt. Hoe ziet de zetelverdeling er ná 21 maart uit in de gemeenteraad van Katwijk?
In de gemeente Katwijk zijn 33 raadszetels te verdelen. De deelnemende partijen zijn:
CDA: Als collegepartij de grootste partij in de gemeenteraad met zeven zetels. Het dragen van bestuursverantwoordelijkheid levert electoraal risico op net als tussentijds vertrek van een wethouder. Dat is dit keer (ook) het geval.  ==> Voorspelling: Zes zetels. 
ChristenUnie: Hoewel de ChristenUnie ook deel uitmaakt van het college, pakt het feit dat deze partij onverwacht twee wethouders mocht leveren, gunstig uit. Kans op 'stuivertje wisselen' met het CDA is nu groter dan ooit.  ==> Voorspelling: Zeven zetels. 
SGP: De derde collegepartij moet vooral vrezen voor verdere afkalving van …

Fake-democraat

Afgelopen donderdag beschuldigde minister Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken tijdens het uitspreken van de Ien Dales-lezing de partij Forum voor Democratie van racisme. In reactie hierop besloot fractievoorzitter Thierry Baudet om aangifte te doen tegen de minister.

Ik vind het hoogst onverstandig om als minister een politieke partij, vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, te beschuldigen van racisme. Zulk soort beschuldigingen, voorzover ze al hout snijden, moet een minister overlaten aan de politieke arena. De fractie van D66 is mans/vrouws genoeg om stelling te nemen tegen alles wat deze fractie niet zint. Een minister, althans van enig niveau, past dergelijke uitspraken niet.

Gelet op de uitspraken van minister Ollongren is het maar de vraag of zij over het gewenste niveau beschikt. Het staat in ieder geval niet sterk om eerst stevige uitspraken te doen over een partij met een demoniserende lading, om vervolgens, nadat de uitspraak een reactie ontlokt, te beweren dat zij liever…

Failliet

Met de zaak rondom Howick en Lili als sprekend voorbeeld kunnen we het asielbeleid in Nederland failliet verklaren. Na procedure op procedure, leugenachtige verklaringen, vluchtadressen, een onverwachte ontknoping, een plotseling gezonde moeder en een staatssecretaris die moet onderduiken (waarbij bedreiging dus loont), is er inmiddels genoeg aanleiding om het asielbeleid op de schroothoop te gooien.

Deze zaak heeft aangetoond dat het niet humaan is om als asielzoeker eindeloos te procederen en je middelvinger op te steken naar de Nederlandse rechtsstaat. Met het constant rekken van de asielprocedures, het inzetten van kinderen als 'wapen' en met uitstekende hulp daarbij van de 'asielindustrie' en extreem-links worden automatisch schrijnende gevallen gecreëerd. 
Zeker, in vergelijking met de zaak van het heerschap Khalid Abdou Jone van de krakersgroep 'We are here' zou sprake zijn geweest van klasse-justitie. Feit is namelijk dat dit figuur ook een verblijfsver…