Doorgaan naar hoofdcontent

Als enige Katwijker genomineerd voor Beste webpoliticus van Nederland!

Goed nieuws van het persoonlijke front. Ik ben vanaf nu officieel genomineerd voor de Beste Lokale Webpoliticus van Nederland! Vanaf 14 februari a.s. mag ik het opnemen tegen vele andere (regionale!) webpolitici die voor dezelfde prijs in aanmerking komen. Op 1 maart a.s. zal de uitslag bekend worden gemaakt en ik maak, als enige Katwijker kans op zowel de publieksprijs als de juryprijs.

Volgens de organisatie van deze verkiezing ben ik “zeer actief op het web: hij blogt en twittert. Bovendien reageert hij snel en inhoudelijk op blogreacties: ook met anonieme kiezers gaat hij de discussie aan.”

Wellicht volgen er nog meer kanshebbers want Internet is het nieuwe kanaal voor de politiek om nieuwe kiezers aan zich te binden. Via mijn weblog hoop ik op mijn eigen persoonlijke wijze een bijdrage te leveren aan het verkleinen van de kloof tussen burger en (lokale) politiek. Dat betekent dat er veel ruimte zal zijn voor persoonlijke politieke meningen, opinies, het aanzwengelen van discussie en uiteraard kunnen bezoekers reacties geven. Daarnaast kan men mij ook via o.a. Hyves, Facebook, Twitter, LinkedIn en YouTube volgen en bereiken (zie ook de rechterkolom).

Na eerder de verkiezingen van de Beste Europese Webpoliticus (2009) en de Beste Webpoliticus in 2006 georganiseerd te hebben, volgt www.bestewebpoliticus.nl dit jaar de gemeenteraadsverkiezingen.

U voelt ‘em al aankomen…behalve voor de Gemeenteraadsverkiezingen kan er dus ook een stem op mij worden uitgebracht als beste lokale webpoliticus. Stem vanaf 14 februari via deze link maar ga vooral stemmen op 3 maart 2010 a.s. Natuurlijk op de VVD lijst 5 - nr. 4, voor een beter Katwijk…

Reacties

  1. Ik neem aan dat je jezelf dan groen en geel ergert aan de internetsite van vvdkatwijk. Vergeleken bij de andere partijen een grote misser.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste G. van Rijn,
    Gelukkig ondergaat deze website binnenkort een gedaantewisseling, die niet te vroeg komt, dat klopt!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wat volgt er op de Arabische Lente?

Na de omwentelingen in Tunesië en Egypte heeft de Arabische Lente vaste grond onder de voeten gekregen. Toezeggingen van de Marokkaanse koning, een nieuwe premier in Jordanië en een geldinjectie van de koning van Saoedi-Arabië zijn voorbeelden van maatregelen die de onrust in die landen enigszins tot bedaren hebben gebracht, zeker in vergelijking met de situatie in andere landen in de Arabische wereld. In Libië, Syrië en Jemen is de situatie immers behoorlijk uit de hand gelopen of dreigt dit te gebeuren. Hopelijk met meer vrijheid voor de bevolking als uitkomst. Mijn nieuwjaarswens voor meer vrijheid in o.a. deze drie landen dreigt gevolg te krijgen en dat is positief.

De tussenstand is nu dat de opstandelingen in Libië, mede dankzij het militair ingrijpen conform VN-resolutie 1973, voorzichtig aan terrein winnen. In Syrië was het afgelopen weekend vooral in het zuiden van dat land onrustig. Omdat het regime de onrust kennelijk niet meer kan ontkennen - ook in Damascus was het onrust…

Bagatelliseren tot kunst verheven

De invloed van de (lokale) politiek is verstrekkend. Vooral als het gaat om bagatelliseren van moslimterreur als uiting van volledig doorgeslagen politieke correctheid. De poging tot doodslag van de 'verwarde' man, die gistermiddag in Den Haag omstanders ernstig verwondde door hen in de keel te snijden, mag geen terreurdaad worden genoemd. Deze pure vorm van straatterreur is onmiddellijk afgedaan als een daad van een verwarde man, die - dat dan weer wel - een bekende was van de politie. 
Welke richtlijnen de politie heeft meegekregen is niet bekend, maar het is wel opmerkelijk dat deze straatterreur, waarbij termen als 'allahu akbar' worden gebezigd en de politie door omstanders van een zekere afkomst worden uitgescholden en zeker van één slachtoffer de keel wordt doorgesneden, niet als terreurdaad mag worden aangemerkt. Terwijl het dat vrijwel zeker wél was, afgaande op de berichten van ooggetuigen. 
Deze ooggetuigen spreken van een man die kalm een vooropgezet plan u…

Stank voor dank

De Turkse inval in Afrin, in Noord-Syrië en wat als Koerdisch gebied kan worden aangeduid, moet scherp worden veroordeeld. De Koerden hebben een belangrijk aandeel gehad in het elimineren van IS. Het mag niet zo zijn dat juist de Koerden nu het onderspit delven in een uiterst cynisch geopolitiek spelletje. Een typisch geval van 'stank voor dank' en dat hebben de Koerden aldaar niet verdiend. De Turkse agressiepolitiek vraagt om een krachtige reactie vanuit 'Brussel', zeker als men nog steeds de ambitie heeft om 'Europese waarden' te exporteren. Voor het zwijgen en de andere kant opkijken zal anders op termijn een zware prijs worden betaald, vrees ik.

Burgemeester van het afgebrande dorp

De burgemeester van Den Haag heeft de twijfelachtige eer om 'burgemeester van het afgebrande dorp' te worden. Bijna was het al gelukt. Afgelopen week, toen het op Oudejaarsavond vreselijk misging in Scheveningen. De immense stapels hout, gecombineerd met een krachtige westenwind die was voorspeld, zorgden voor gevaarlijk 'vliegvuur'. De beelden gingen de hele wereld over. Door een wonder waren er geen doden te betreuren.

Het grote belang van openbare orde en veiligheid werd vrij gemakkelijk ingewisseld om 'de boel rustig te houden'. Het bleek al vrij snel dat dit een nederlagen-strategie was. Oogluikend toestaan van zeer onveilige situaties en het afschuiven van de schuld op de bouwers maakt niet echt een sterke indruk. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, zullen we maar zeggen. Een voor de hand liggende waarborging van de veiligheid met het al dan niet afgeven van een evenementenvergunning bleek een stap te ver. Wanbestuur in optima forma. Feitelijk is e…

Cultuur met een kleine of grote 'C'?

Ongeveer anderhalve maand geleden bezocht ik, zoals wel vaker, op een zaterdagmiddag de bibliotheek aan de Schelpendam. Met het plan om even een aantal kranten door te nemen, viel ik daar middenin een akoestisch mini-concert van een artiest wiens naam ik helaas ben vergeten. Er hing een leuke sfeer met dit concert, letterlijk en figuurlijk tussen de boeken. De kleinschaligheid, ook wat betreft actieve toehoorders (ongeveer 8 m/v), was prettig en stoorde mij allerminst bij het doornemen van de kranten. Cultuur met een grote 'C', wat mij betreft, vanwege de passie van de artiest en het enthousiasme van het beperkt aanwezige publiek. Ik was dan ook verbaasd toen ik na afloop vernam dat dergelijke kleinschalige optredens niet meer zouden plaatsvinden. Er was geklaagd over geluidsoverlast; einde oefening...

Omdat het merendeel van de bezoekers van de hoofdbibliotheek uit Katwijk aan Zee afkomstig zijn, zullen de bezwaren waarschijnlijk wel uit die hoek afkomstig zijn. Ik neem overi…