maandag 15 februari 2010

YouTube - VVD Katwijk

Hoera! YouTube bestaat vijf jaar! Deze videowebsite waarop je kosteloos filmpjes kunt uploaden, downloaden en bekijken is inmiddels een begrip geworden. Dit is nog zwak uitgedrukt.

YouTube heeft een revolutie heeft ontketend als het gaat om de wijze waarop we televisie bekijken en beleven. YouTube heeft het mogelijk gemaakt dat iedereen als het ware zelf in de televisie kruipt. Met behulp van YouTube is iedereen in staat om zelf een televisiezender te worden waarop men zijn/haar eigen boodschap kan uitzenden ("broadcast yourself"). Deze boodschap kan dan weer gedeeld worden met anderen. Daarnaast komt nog het feit dat je zelf kunt bepalen wanneer je wat wilt zien. Een trend die zich ook heeft doorgezet naar de ‘traditionele televisie’. Ook hier bepalen gebruikers steeds meer wanneer en wat ze willen bekijken.

Het gebruik van YouTube is in de loop der jaren sterk toegenomen. Volgens oprichter Chad Hurley worden er nu dagelijks meer dan 1 miljard pageviews gegenereerd en iedere minuut wordt er meer dan 24 uur aan videomateriaal geüpload.

Over uploaden gesproken. Sinds vandaag is de campagnefilm van de VVD Katwijk ook via YouTube te bewonderen. Neem een kijkje, zou ik zeggen! En laat eens weten wat je ervan vindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten