zaterdag 20 februari 2010

Canvassen

Vanochtend was ik - zoals al aangekondigd - te gast bij het radioprogramma Nieuwsmagazine van RTV Katwijk. Het was een kort interview maar ik heb m'n statement wel kunnen maken, denk ik. Via de website van RTV Katwijk kun je de uitzending terugluisteren. Ik zat in het blok 10.45u-11.00u. Natuurlijk was er ook weer een lijsttrekkersdebat. De verschillende meningen vliegen je om de oren deze dagen. Hopelijk blijft het voor de zwevende kiezer een beetje overzichtelijk. Het plan om gemeenten zélf te laten bepalen of de leeftijd van 16 naar 18 jaar moet om alcoholmisbruik tegen te gaan blijft waardeloos. Gelet op de val van het kabinet zal het nog wel even duren voordat de gewijzigde Drank- en Horecawet van kracht wordt. Ook mijn nominatie voor de titel Beste webpoliticus kreeg nog even aandacht. Stemmen voor deze titelstrijd kan nog steeds, tot 1 maart!

Vanmiddag - zo direct - de straat op. Het flyeren start in Rijnsburg, in winkelcentrum De Hoftuin. De boodschap is duidelijk; lagere lasten, meer blauw op straat en een betere bereikbaarheid!

2 opmerkingen:

  1. Ja we gaan ook stemmen, maar kort vraagje. Het zou toch ook interessant zijn als onze lokale volksvertegenwoordigers of fractievoorzitters eens jaarlijks door hun 'klanten' aan de tand wordt gevoeld ipv om de 4 jaar een livedebat van RTV Katwijk. Hoe denkt u daar over? PM. nog proficiat met de prijs voor de beste webpoliticus.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de felicitatie! De strijd is overigens nog niet gestreden. Op 1 maart wordt bekend wie de beste webpoliticus van Nederland is. Tot die tijd kan er nog gestemd worden.
    Uw voorstel is sympathiek. Hier ligt denk ik een kans voor RTV Katwijk om bij een oudejaarsuitzending (radio en/of tv) een debat te organiseren met alle fractievoorzitters waarin nog eens goed wordt teruggeblikt op het afgelopen jaar en wensen uit te spreken voor het volgende jaar. Verder had de Katwijksche Post anderhalf jaar geleden een rubriek 'Over de helft' waarin partijen werd gevraagd hun mening te geven over de tussenstand in de lokale politiek. Daar zou je in het vervolg ook een debat aan kunnen koppelen. Het is dus goed als regelmatig naar de kiezer/burger wordt teruggekoppeld. Natuurlijk kunnen burgers ook op een andere manier hun volksvertegenwoordigers scherp houden, bevragen (aan de tand voelen) over diverse onderwerpen. Hoe? Door lid te worden van de politieke partij naar keuze.

    BeantwoordenVerwijderen