Doorgaan naar hoofdcontent

Herhaalde oproep: Meneer Bleker, tear down this wall!

Wat ben ik benieuwd naar dat telefoongesprek! Het is nu al hét telefoongesprek van 2011, en dat zegt wat. Welk telefoongesprek bedoel ik? Ik bedoel het telefoongesprek wat de lijsttrekker van het CDA voor de Provinciale Staten in Zuid-Holland (mevrouw Spies) heeft gevoerd met Henk Bleker, staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie. Kan de inhoud van dat gesprek worden opgevraagd in het kader van de Wet Openbaarheid van Bestuur? Als de opnamen van dit telefoongesprek op Marktplaats worden aangeboden, laat het me weten!

Ik vermoed dat in dat telefoongesprek met geen woord is gerept over de Kamervragen, gesteld door Kamerleden Helma Lodders en Charlie Aptroot. Verder ben ik benieuwd met wie mevrouw Spies vandaag een gesprek heeft over de Westerbaan. Waarschijnlijk om het ongeloofwaardige en misplaatste experiment van management-by-telephone naar de achtergrond te drukken. Veel succes!

Succes, dat is wat dit hoofdpijndossier nodig heeft. Geen mislukte verkiezingsstunts. Daarom, meneer Bleker van het CDA, verdoe niet langer uw tijd met commentaar op voorstellen van gedoogpartner PVV, bevorder de leefbaarheid in een woonwijk, neem afscheid van hypocriete natuurgrenzen, voer duidelijke telefoongesprekken, en ga Kamervragen beantwoorden..: Meneer Bleker, tear down this wall!!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voorspelling

Aanstaande woensdag worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Hoewel op deze blog niet vaak meer over lokale (Katwijkse) onderwerpen wordt geschreven, wordt voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen een uitzondering gemaakt. Hoe ziet de zetelverdeling er ná 21 maart uit in de gemeenteraad van Katwijk?
In de gemeente Katwijk zijn 33 raadszetels te verdelen. De deelnemende partijen zijn:
CDA: Als collegepartij de grootste partij in de gemeenteraad met zeven zetels. Het dragen van bestuursverantwoordelijkheid levert electoraal risico op net als tussentijds vertrek van een wethouder. Dat is dit keer (ook) het geval.  ==> Voorspelling: Zes zetels. 
ChristenUnie: Hoewel de ChristenUnie ook deel uitmaakt van het college, pakt het feit dat deze partij onverwacht twee wethouders mocht leveren, gunstig uit. Kans op 'stuivertje wisselen' met het CDA is nu groter dan ooit.  ==> Voorspelling: Zeven zetels. 
SGP: De derde collegepartij moet vooral vrezen voor verdere afkalving van …

Fake-democraat

Afgelopen donderdag beschuldigde minister Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken tijdens het uitspreken van de Ien Dales-lezing de partij Forum voor Democratie van racisme. In reactie hierop besloot fractievoorzitter Thierry Baudet om aangifte te doen tegen de minister.

Ik vind het hoogst onverstandig om als minister een politieke partij, vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, te beschuldigen van racisme. Zulk soort beschuldigingen, voorzover ze al hout snijden, moet een minister overlaten aan de politieke arena. De fractie van D66 is mans/vrouws genoeg om stelling te nemen tegen alles wat deze fractie niet zint. Een minister, althans van enig niveau, past dergelijke uitspraken niet.

Gelet op de uitspraken van minister Ollongren is het maar de vraag of zij over het gewenste niveau beschikt. Het staat in ieder geval niet sterk om eerst stevige uitspraken te doen over een partij met een demoniserende lading, om vervolgens, nadat de uitspraak een reactie ontlokt, te beweren dat zij liever…

Verward of psychisch gestoord?

"Laten we alerter zijn op verwarde mensen". Aldus een psychiater naar aanleiding van de eenmansactie van Tarik Z. van afgelopen donderdag. Helemaal mee eens, althans, met het advies om meer alert te zijn. Over het hanteren van de term 'verwardheid' heb ik zo m'n twijfels. Is dat wel een term die de lading dekt?

Als we de (digitale) Dikke Van Dale erop naslaan, zien we dat dit begrip twee betekenissen heeft:
1. Door elkaar liggend; in de war
2. Onduidelijk, onsamenhangend.

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik moet moeite doen om deze betekenis te verbinden aan de acties van iemand die uit een GGZ-instelling ontsnapt, Bart van U. de al genoemde Tarik Z.  of al die figuren die voorbij komen in de zoekresultaten als je zoekt op 'verwarde man'. Als je de acties of pogingen bekijkt van al die figuren komt de term 'verward' toch wel heel vriendelijk en onschuldig over, terwijl daar geenszins sprake van is.

Een snelle blik in dezelfde (digitale) Dikke …