Doorgaan naar hoofdcontent

Herhaalde oproep: Meneer Bleker, tear down this wall!

Wat ben ik benieuwd naar dat telefoongesprek! Het is nu al hét telefoongesprek van 2011, en dat zegt wat. Welk telefoongesprek bedoel ik? Ik bedoel het telefoongesprek wat de lijsttrekker van het CDA voor de Provinciale Staten in Zuid-Holland (mevrouw Spies) heeft gevoerd met Henk Bleker, staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie. Kan de inhoud van dat gesprek worden opgevraagd in het kader van de Wet Openbaarheid van Bestuur? Als de opnamen van dit telefoongesprek op Marktplaats worden aangeboden, laat het me weten!

Ik vermoed dat in dat telefoongesprek met geen woord is gerept over de Kamervragen, gesteld door Kamerleden Helma Lodders en Charlie Aptroot. Verder ben ik benieuwd met wie mevrouw Spies vandaag een gesprek heeft over de Westerbaan. Waarschijnlijk om het ongeloofwaardige en misplaatste experiment van management-by-telephone naar de achtergrond te drukken. Veel succes!

Succes, dat is wat dit hoofdpijndossier nodig heeft. Geen mislukte verkiezingsstunts. Daarom, meneer Bleker van het CDA, verdoe niet langer uw tijd met commentaar op voorstellen van gedoogpartner PVV, bevorder de leefbaarheid in een woonwijk, neem afscheid van hypocriete natuurgrenzen, voer duidelijke telefoongesprekken, en ga Kamervragen beantwoorden..: Meneer Bleker, tear down this wall!!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voorspelling

Aanstaande woensdag worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Hoewel op deze blog niet vaak meer over lokale (Katwijkse) onderwerpen wordt geschreven, wordt voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen een uitzondering gemaakt. Hoe ziet de zetelverdeling er ná 21 maart uit in de gemeenteraad van Katwijk?
In de gemeente Katwijk zijn 33 raadszetels te verdelen. De deelnemende partijen zijn:
CDA: Als collegepartij de grootste partij in de gemeenteraad met zeven zetels. Het dragen van bestuursverantwoordelijkheid levert electoraal risico op net als tussentijds vertrek van een wethouder. Dat is dit keer (ook) het geval.  ==> Voorspelling: Zes zetels. 
ChristenUnie: Hoewel de ChristenUnie ook deel uitmaakt van het college, pakt het feit dat deze partij onverwacht twee wethouders mocht leveren, gunstig uit. Kans op 'stuivertje wisselen' met het CDA is nu groter dan ooit.  ==> Voorspelling: Zeven zetels. 
SGP: De derde collegepartij moet vooral vrezen voor verdere afkalving van …

Fake-democraat

Afgelopen donderdag beschuldigde minister Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken tijdens het uitspreken van de Ien Dales-lezing de partij Forum voor Democratie van racisme. In reactie hierop besloot fractievoorzitter Thierry Baudet om aangifte te doen tegen de minister.

Ik vind het hoogst onverstandig om als minister een politieke partij, vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, te beschuldigen van racisme. Zulk soort beschuldigingen, voorzover ze al hout snijden, moet een minister overlaten aan de politieke arena. De fractie van D66 is mans/vrouws genoeg om stelling te nemen tegen alles wat deze fractie niet zint. Een minister, althans van enig niveau, past dergelijke uitspraken niet.

Gelet op de uitspraken van minister Ollongren is het maar de vraag of zij over het gewenste niveau beschikt. Het staat in ieder geval niet sterk om eerst stevige uitspraken te doen over een partij met een demoniserende lading, om vervolgens, nadat de uitspraak een reactie ontlokt, te beweren dat zij liever…

Failliet

Met de zaak rondom Howick en Lili als sprekend voorbeeld kunnen we het asielbeleid in Nederland failliet verklaren. Na procedure op procedure, leugenachtige verklaringen, vluchtadressen, een onverwachte ontknoping, een plotseling gezonde moeder en een staatssecretaris die moet onderduiken (waarbij bedreiging dus loont), is er inmiddels genoeg aanleiding om het asielbeleid op de schroothoop te gooien.

Deze zaak heeft aangetoond dat het niet humaan is om als asielzoeker eindeloos te procederen en je middelvinger op te steken naar de Nederlandse rechtsstaat. Met het constant rekken van de asielprocedures, het inzetten van kinderen als 'wapen' en met uitstekende hulp daarbij van de 'asielindustrie' en extreem-links worden automatisch schrijnende gevallen gecreëerd. 
Zeker, in vergelijking met de zaak van het heerschap Khalid Abdou Jone van de krakersgroep 'We are here' zou sprake zijn geweest van klasse-justitie. Feit is namelijk dat dit figuur ook een verblijfsver…