Doorgaan naar hoofdcontent

'Non, mais c'est l'hallu!'

Non, mais c'est l'hallu! Niet.Te.Geloven. Vrijdagavond was onze manier van leven zoals we dat kennen in onze open samenleving 'under attack'. Met het leegschieten van kalasjnikovs op onschuldige mensen, in een restaurant, op straat, bij een concert en met (gelukkig) mislukte zelfmoordaanslagen nabij een voetbalwedstrijd heeft IS wederom een zwart en lafhartig visitekaartje afgegeven. Vrijdag in Parijs, morgen wellicht elders in Europa.
Chaos en paniek nabij La Place de la Republique

Zaterdagochtend zei de premier dat we in oorlog zijn met IS. Duidelijke taal maar hier is wel sprake van een ander soort oorlog. Zoals de bajonetten in augustus 1914 achterhaald waren, onze waterlinie in 1940 geen betekenis meer had, zo vraagt de huidige oorlog tegen terrorisme ook om een eigentijdse aanpak. Bijvoorbeeld: Een krachtige verdediging van onze normen en waarden en manier van leven, een veel strenger - Europees - asielbeleid met uiteraard een strenge handhaving daarvan, een veiligheidsdienst met slagkracht, het aanpakken van kanslozen die zich in twee werelden bevinden, strenge bewaking van de Europese buitengrenzen, een sterke defensie en - als EU - betere geopolitiek bedrijven. Om maar iets te noemen. Als we die handschoen oppakken, zonder dat we vastlopen in hopeloze naïviteit, hebben we kans dat we deze oorlog winnen. Het angstbeeld van donkere en duistere tijden met een Sharia-politie in een Europees Arabië zal ons dan bespaard blijven...


Reacties

Populaire posts van deze blog

Voorspelling

Aanstaande woensdag worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Hoewel op deze blog niet vaak meer over lokale (Katwijkse) onderwerpen wordt geschreven, wordt voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen een uitzondering gemaakt. Hoe ziet de zetelverdeling er ná 21 maart uit in de gemeenteraad van Katwijk?
In de gemeente Katwijk zijn 33 raadszetels te verdelen. De deelnemende partijen zijn:
CDA: Als collegepartij de grootste partij in de gemeenteraad met zeven zetels. Het dragen van bestuursverantwoordelijkheid levert electoraal risico op net als tussentijds vertrek van een wethouder. Dat is dit keer (ook) het geval.  ==> Voorspelling: Zes zetels. 
ChristenUnie: Hoewel de ChristenUnie ook deel uitmaakt van het college, pakt het feit dat deze partij onverwacht twee wethouders mocht leveren, gunstig uit. Kans op 'stuivertje wisselen' met het CDA is nu groter dan ooit.  ==> Voorspelling: Zeven zetels. 
SGP: De derde collegepartij moet vooral vrezen voor verdere afkalving van …

Fake-democraat

Afgelopen donderdag beschuldigde minister Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken tijdens het uitspreken van de Ien Dales-lezing de partij Forum voor Democratie van racisme. In reactie hierop besloot fractievoorzitter Thierry Baudet om aangifte te doen tegen de minister.

Ik vind het hoogst onverstandig om als minister een politieke partij, vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, te beschuldigen van racisme. Zulk soort beschuldigingen, voorzover ze al hout snijden, moet een minister overlaten aan de politieke arena. De fractie van D66 is mans/vrouws genoeg om stelling te nemen tegen alles wat deze fractie niet zint. Een minister, althans van enig niveau, past dergelijke uitspraken niet.

Gelet op de uitspraken van minister Ollongren is het maar de vraag of zij over het gewenste niveau beschikt. Het staat in ieder geval niet sterk om eerst stevige uitspraken te doen over een partij met een demoniserende lading, om vervolgens, nadat de uitspraak een reactie ontlokt, te beweren dat zij liever…

Failliet

Met de zaak rondom Howick en Lili als sprekend voorbeeld kunnen we het asielbeleid in Nederland failliet verklaren. Na procedure op procedure, leugenachtige verklaringen, vluchtadressen, een onverwachte ontknoping, een plotseling gezonde moeder en een staatssecretaris die moet onderduiken (waarbij bedreiging dus loont), is er inmiddels genoeg aanleiding om het asielbeleid op de schroothoop te gooien.

Deze zaak heeft aangetoond dat het niet humaan is om als asielzoeker eindeloos te procederen en je middelvinger op te steken naar de Nederlandse rechtsstaat. Met het constant rekken van de asielprocedures, het inzetten van kinderen als 'wapen' en met uitstekende hulp daarbij van de 'asielindustrie' en extreem-links worden automatisch schrijnende gevallen gecreëerd. 
Zeker, in vergelijking met de zaak van het heerschap Khalid Abdou Jone van de krakersgroep 'We are here' zou sprake zijn geweest van klasse-justitie. Feit is namelijk dat dit figuur ook een verblijfsver…