Doorgaan naar hoofdcontent

Omgekeerde wereld

De onlusten aan de grens tussen de Gazastrook en Israël laten andermaal zien dat terreur loont, als je handig gebruik maakt van de omstandigheden. Terreurorganisatie Hamas weet al jarenlang door eenvoudige trucs de staat Israël in het verdomhoekje te zetten. 

Tijdens de Gaza-oorlog werd door Hamas in de Gaza-strook kanonnen en ander geschut met het grootste gemak op daken van ziekenhuizen en scholen geplaatst. Met het uitschakelen van dat geschut door Israël, met daarbij het vernielen van het gebouw met alle slachtoffers van dien, was het makkelijk om Israël als kwade genius af te schilderen. En dat terwijl Hamas bewust het risico had ingecalculeerd dat er slachtoffers zouden gaan vallen. Dus eigenlijk werden er Palestijnen door Hamas opgeofferd voor de doeleinden van de Hamas-leiding. Uitbuiting in optima forma, want de Gaza-strook is bepaald niet te vergelijken met Koeweit, terwijl in theorie de vergelijking niet eens mank hoeft te gaan. Alleen de bankrekeningen van de Hamas-leiding zijn goed gevuld, mede dankzij ontwikkelingshulp van Westerse landen. 

Hoe dan ook, in de afgelopen dagen zien we dat een zelfde soort trucje wordt toegepast. Iedereen, de Hamas-leiding incluis, weet dat Israël haar grenzen bewaakt. Nogal wiedes. Door het zenden van 'demonstranten' naar de grens wordt dus een Israëlische reactie uitgelokt, welke uiteraard terroristische activiteiten keihard de kop indrukt. De 'demonstranten' zijn dus feitelijk kanonnenvoer, op pad gestuurd dankzij jarenlang zorgvuldig opgebouwde ongebreidelde haat jegens Israël. De praktische uitwerking is opnieuw nogal wrang. Israël krijgt het etiket van agressor, die Palestijnen tegenhoudt die terug willen naar 'hun' land. Het is de omgekeerde wereld. Waarom wordt Hamas (IS-light) niet aangesproken op hun miserabele bestuur van de Gaza-strook? Om maar iets te noemen. 

De claim op Israelisch grondgebied ligt overigens een stuk genuanceerder, maar bij degenen die niet worden gehinderd door enige kennis, 'scoort' dit goed. Gelet op het aantal landen met een dubieuze staat van dienst op het gebied van mensenrechten, maar desondanks wél zitting hebben in de VN-mensenrechtenraad, is het maar beter om de schouders op te halen bij kritische geluiden uit deze hoek. Dat geldt ook voor dubieuze geluiden uit het door islamofascisme aangestoken Turkije. En het geldt ook voor de extreem-linkse Federica Morgherini, hoge vertegenwoordiger voor buitenlands beleid en veiligheidszaken van de Europese Unie. Het fel bekritiseren van Israël, maar de andere kant opkijken als het gaat om de feitelijke dictatuur van het Hamas-regime, maakt het allemaal niet zo geloofwaardig. 

Betekent dit dat Israël een superstaat is waar alles goed gaat en nooit fouten worden gemaakt? Nee, natuurlijk niet. Maar het is wél de enige democratische rechtsstaat in het Midden-Oosten die dat predikaat verdient. Het zou helpen als internationale organisaties en de Europese Unie hun gekleurde bril zouden afzetten en stoppen met morele hypocrisie en sponsoring van terreur. Dat helpt een oplossing én het welzijn van de Palestijnen in de Palestijnse Gebieden geen stap vooruit.  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Voorspelling

Aanstaande woensdag worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Hoewel op deze blog niet vaak meer over lokale (Katwijkse) onderwerpen wordt geschreven, wordt voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen een uitzondering gemaakt. Hoe ziet de zetelverdeling er ná 21 maart uit in de gemeenteraad van Katwijk?
In de gemeente Katwijk zijn 33 raadszetels te verdelen. De deelnemende partijen zijn:
CDA: Als collegepartij de grootste partij in de gemeenteraad met zeven zetels. Het dragen van bestuursverantwoordelijkheid levert electoraal risico op net als tussentijds vertrek van een wethouder. Dat is dit keer (ook) het geval.  ==> Voorspelling: Zes zetels. 
ChristenUnie: Hoewel de ChristenUnie ook deel uitmaakt van het college, pakt het feit dat deze partij onverwacht twee wethouders mocht leveren, gunstig uit. Kans op 'stuivertje wisselen' met het CDA is nu groter dan ooit.  ==> Voorspelling: Zeven zetels. 
SGP: De derde collegepartij moet vooral vrezen voor verdere afkalving van …

Fake-democraat

Afgelopen donderdag beschuldigde minister Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken tijdens het uitspreken van de Ien Dales-lezing de partij Forum voor Democratie van racisme. In reactie hierop besloot fractievoorzitter Thierry Baudet om aangifte te doen tegen de minister.

Ik vind het hoogst onverstandig om als minister een politieke partij, vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, te beschuldigen van racisme. Zulk soort beschuldigingen, voorzover ze al hout snijden, moet een minister overlaten aan de politieke arena. De fractie van D66 is mans/vrouws genoeg om stelling te nemen tegen alles wat deze fractie niet zint. Een minister, althans van enig niveau, past dergelijke uitspraken niet.

Gelet op de uitspraken van minister Ollongren is het maar de vraag of zij over het gewenste niveau beschikt. Het staat in ieder geval niet sterk om eerst stevige uitspraken te doen over een partij met een demoniserende lading, om vervolgens, nadat de uitspraak een reactie ontlokt, te beweren dat zij liever…

Verward of psychisch gestoord?

"Laten we alerter zijn op verwarde mensen". Aldus een psychiater naar aanleiding van de eenmansactie van Tarik Z. van afgelopen donderdag. Helemaal mee eens, althans, met het advies om meer alert te zijn. Over het hanteren van de term 'verwardheid' heb ik zo m'n twijfels. Is dat wel een term die de lading dekt?

Als we de (digitale) Dikke Van Dale erop naslaan, zien we dat dit begrip twee betekenissen heeft:
1. Door elkaar liggend; in de war
2. Onduidelijk, onsamenhangend.

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik moet moeite doen om deze betekenis te verbinden aan de acties van iemand die uit een GGZ-instelling ontsnapt, Bart van U. de al genoemde Tarik Z.  of al die figuren die voorbij komen in de zoekresultaten als je zoekt op 'verwarde man'. Als je de acties of pogingen bekijkt van al die figuren komt de term 'verward' toch wel heel vriendelijk en onschuldig over, terwijl daar geenszins sprake van is.

Een snelle blik in dezelfde (digitale) Dikke …