Doorgaan naar hoofdcontent

Tip van de dag: de Katwijkse stemwijzer GR2014

Hij is er weer; de Katwijkse stemwijzer! Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen, vier jaar geleden, ging de allereerste editie 'live', slechts een paar dagen voordat de stembus openging. Voor de editie 2014 hebben de makers van de stemwijzer meer tijd uitgetrokken. Tevens is bij de samenstelling van de kieswijzer samengewerkt met het Witte Weekblad en Dichtbij.nl.

Als u uw keuze nog niet hebt bepaald, kan deze stemwijzer u zeker verder helpen en u een indicatie verschaffen. Indien u van mening bent dat ik in de gemeenteraad moet terugkeren, stem dan op lijst 4, nr. 6.

Succes ermee en maak in ieder geval gebruik van uw stemrecht!Reacties

 1. Leuke stemwijzer.

  Een versie voor mensen met dyslexie en/of laag geletterde zal ook wel handig zijn.
  Dit niveau is te hoog voor hen.

  Vriendelijke groet,

  Marjan Homan
  contactpersoon
  BC Cleijnduin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze stemwijzer is bij elkaar geraapt en rammelt aan alle kanten. De toelichting op de vragen is bijvoorbeeld al niet objectief, en zo is er nog wel meer dat niet klopt. Wanneer slaan de partijen de handen eens ineen om tot een gevalideerde stemwijzer te komen die door de gemeente wordt gefaciliteerd en die wordt samengesteld in samenwerking met de partijen? Een dorp met 62.000 inwoners verdient beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Marjan; Dank voor je reactie. Ik zal het aan de makers doorgeven!

  @Martijn; Duidelijke taal! Geef ik ook door ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Van Heerdt tot Crayevelt

  Van de zijlijn roepen is wel heel eenvoudig meneer Van Heerdt tot Crayevelt. Elk advies wordt gegenereerd door uw eigen invulgedrag/mening, gekoppeld aan de standpunten van de politieke partijen die dat ook vinden, of juist niet. Tja, niet iedereen krijgt het advies dat hij of zij verwachtte. Dat kan.
  Voor ons is een belangrijk criterium dat fractieleden op hun eigen partij uit komen en er is nog geen enkele indicatie dat dit niet zo is. Is dat bij alle andere stemwijzers ook zo?

  De toelichtingen zijn allemaal van de partijen zelf, objectiever is toch echt niet mogelijk, dus rammelt er ook niets. Er is geen andere stemwijzer waarbij zoveel toelichtingen en informatie zijn bijgevoegd. Het is ook wel spijkers op laag water zoeken door 1 toelichting van de 288 eruit te lichten en daarmee de hele site naar de prullenbak te verwijzen.
  Wellicht een tikkeltje jaloezie misschien?
  https://www.facebook.com/ProDemos/posts/452226128212312.

  StemwijzerKatwijk.nl is een no-budget project. Dit burgerinitiatief kost de inwoners van Katwijk niets. Het is een hulpmiddel om je mening(en) aan een politieke partij te verbinden. Tevens zorgt dit hopelijk ook voor een hogere opkomst bij de verkiezingen.
  We hadden het chiquer gevonden als u ons per email met constructief commentaar had benaderd. Het mailadres staat meerdere malen op de website. Elke verbetering of advies is bij ons welkom.

  Wij gaan stemmen de 19de, u ook?

  groet,
  de makers van StemwijzerKatwijk.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Marjan Homan

  Uw advies zullen wij voor de volgende keer ter harte nemen.

  groet,
  de makers van StemwijzerKatwijk.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Cultuur met een kleine of grote 'C'?

Ongeveer anderhalve maand geleden bezocht ik, zoals wel vaker, op een zaterdagmiddag de bibliotheek aan de Schelpendam. Met het plan om even een aantal kranten door te nemen, viel ik daar middenin een akoestisch mini-concert van een artiest wiens naam ik helaas ben vergeten. Er hing een leuke sfeer met dit concert, letterlijk en figuurlijk tussen de boeken. De kleinschaligheid, ook wat betreft actieve toehoorders (ongeveer 8 m/v), was prettig en stoorde mij allerminst bij het doornemen van de kranten. Cultuur met een grote 'C', wat mij betreft, vanwege de passie van de artiest en het enthousiasme van het beperkt aanwezige publiek. Ik was dan ook verbaasd toen ik na afloop vernam dat dergelijke kleinschalige optredens niet meer zouden plaatsvinden. Er was geklaagd over geluidsoverlast; einde oefening... Omdat het merendeel van de bezoekers van de hoofdbibliotheek uit Katwijk aan Zee afkomstig zijn, zullen de bezwaren waarschijnlijk wel uit die hoek afkomstig zijn. Ik neem over

Gemeenteraadsverkiezingen

Landelijke politici tijdens een debat voor de GR-verkiezingen Afgelopen vrijdag vond in Amsterdam het inmiddels beruchte Balie-debat plaats. Een weinig verheffend debat met landelijke lijsttrekkers met veel geschreeuw en weinig concrete oplossingen voor de problemen van de stad Amsterdam. Het heeft weinig toegevoegde waarde om een debat te organiseren met landelijke lijsttrekkers als het gaat om lokale verkiezingen. Bovendien heeft het dan weinig zin om een politicus van vermeend racisme te beschuldigen. Wordt de woningnood daarmee opgelost? In de beperking toont zich de meester. Lokale verkiezingen vragen om een debat met lokale lijsttrekkers die met elkaar in debat gaan over oplossingen voor lokale problemen. Gespreksstof genoeg, lijkt me. Het is tamelijk ongeloofwaardig als politici, op wie men op 21 maart niet kan stemmen, zich gaan bemoeien met gemeenteraadsverkiezingen. Ik snap het wel, maar of de lokale afdelingen van landelijke partijen er blij mee zijn en/of er iets aan

Waak voor Ottomaanse reflexen

Afgelopen week heeft Turkije opnieuw een (voor hen) strategische zet gedaan. De grens met Syrië werd overgestoken om de stad Jarablus te bevrijden van IS. Althans, dat is wat de buitenwacht moet geloven. De werkelijkheid is dat Turkije in de eerste plaats de opmars van de Koerden in Syrië wil stoppen, een corridor met IS-gebied in stand wil houden en de door Turkije gesteunde Syrische rebellengroepen eveneens de Koerden laat bestrijden.  De oorlog in Syrië is hiermee een nieuwe fase ingegaan. Een fase waarin niet de belangrijkste vijand aldaar wordt bestreden zoals IS of een regime in stand wordt gehouden, maar waarin een buurland (grote) delen van het oorlogsgebied zelf in bezit neemt. Mijn inschatting is dat Turkije niet zal rusten voordat alle Koerden die zich in Syrië bevinden, zijn verjaagd. De agenda van Erdogan reikt verder. De Turkse eis voor ontruiming van het gebied ten westen van de rivier de Eufraat is dan ook slechts een begin. Als Turkije op z'n minst het noorden v

Kier Brul jr. overleden

Help Jelte

Een jongen van acht jaar wordt in september 2009 na een woordenwisseling in elkaar getrapt, raakt kort daarna in coma en loopt een hersenbeschadiging op. Het is het verhaal van Jelte Stronkhorst . Een aangrijpend verhaal wat inmiddels de nodige aandacht heeft gehad in de landelijke media. Er zijn therapieën en trainingen die zeker kans op herstel en meer kwaliteit van leven bieden. Deze therapieën zijn echter niet in Nederland voorhanden en hier zit een prijskaartje aan verbonden. Als u direct wilt doneren, klik dan hier . U kunt ook een bedrag overmaken: Rabobank Rekeningnummer 156567059 t.n.v. Stichting Jelte. Doneer voor het herstel van Jelte!