Doorgaan naar hoofdcontent

Tip van de dag: de Katwijkse stemwijzer GR2014

Hij is er weer; de Katwijkse stemwijzer! Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen, vier jaar geleden, ging de allereerste editie 'live', slechts een paar dagen voordat de stembus openging. Voor de editie 2014 hebben de makers van de stemwijzer meer tijd uitgetrokken. Tevens is bij de samenstelling van de kieswijzer samengewerkt met het Witte Weekblad en Dichtbij.nl.

Als u uw keuze nog niet hebt bepaald, kan deze stemwijzer u zeker verder helpen en u een indicatie verschaffen. Indien u van mening bent dat ik in de gemeenteraad moet terugkeren, stem dan op lijst 4, nr. 6.

Succes ermee en maak in ieder geval gebruik van uw stemrecht!



Reacties

  1. Leuke stemwijzer.

    Een versie voor mensen met dyslexie en/of laag geletterde zal ook wel handig zijn.
    Dit niveau is te hoog voor hen.

    Vriendelijke groet,

    Marjan Homan
    contactpersoon
    BC Cleijnduin.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze stemwijzer is bij elkaar geraapt en rammelt aan alle kanten. De toelichting op de vragen is bijvoorbeeld al niet objectief, en zo is er nog wel meer dat niet klopt. Wanneer slaan de partijen de handen eens ineen om tot een gevalideerde stemwijzer te komen die door de gemeente wordt gefaciliteerd en die wordt samengesteld in samenwerking met de partijen? Een dorp met 62.000 inwoners verdient beter.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Marjan; Dank voor je reactie. Ik zal het aan de makers doorgeven!

    @Martijn; Duidelijke taal! Geef ik ook door ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Van Heerdt tot Crayevelt

    Van de zijlijn roepen is wel heel eenvoudig meneer Van Heerdt tot Crayevelt. Elk advies wordt gegenereerd door uw eigen invulgedrag/mening, gekoppeld aan de standpunten van de politieke partijen die dat ook vinden, of juist niet. Tja, niet iedereen krijgt het advies dat hij of zij verwachtte. Dat kan.
    Voor ons is een belangrijk criterium dat fractieleden op hun eigen partij uit komen en er is nog geen enkele indicatie dat dit niet zo is. Is dat bij alle andere stemwijzers ook zo?

    De toelichtingen zijn allemaal van de partijen zelf, objectiever is toch echt niet mogelijk, dus rammelt er ook niets. Er is geen andere stemwijzer waarbij zoveel toelichtingen en informatie zijn bijgevoegd. Het is ook wel spijkers op laag water zoeken door 1 toelichting van de 288 eruit te lichten en daarmee de hele site naar de prullenbak te verwijzen.
    Wellicht een tikkeltje jaloezie misschien?
    https://www.facebook.com/ProDemos/posts/452226128212312.

    StemwijzerKatwijk.nl is een no-budget project. Dit burgerinitiatief kost de inwoners van Katwijk niets. Het is een hulpmiddel om je mening(en) aan een politieke partij te verbinden. Tevens zorgt dit hopelijk ook voor een hogere opkomst bij de verkiezingen.
    We hadden het chiquer gevonden als u ons per email met constructief commentaar had benaderd. Het mailadres staat meerdere malen op de website. Elke verbetering of advies is bij ons welkom.

    Wij gaan stemmen de 19de, u ook?

    groet,
    de makers van StemwijzerKatwijk.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Marjan Homan

    Uw advies zullen wij voor de volgende keer ter harte nemen.

    groet,
    de makers van StemwijzerKatwijk.nl

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Cultuur met een kleine of grote 'C'?

Ongeveer anderhalve maand geleden bezocht ik, zoals wel vaker, op een zaterdagmiddag de bibliotheek aan de Schelpendam. Met het plan om even een aantal kranten door te nemen, viel ik daar middenin een akoestisch mini-concert van een artiest wiens naam ik helaas ben vergeten. Er hing een leuke sfeer met dit concert, letterlijk en figuurlijk tussen de boeken. De kleinschaligheid, ook wat betreft actieve toehoorders (ongeveer 8 m/v), was prettig en stoorde mij allerminst bij het doornemen van de kranten. Cultuur met een grote 'C', wat mij betreft, vanwege de passie van de artiest en het enthousiasme van het beperkt aanwezige publiek. Ik was dan ook verbaasd toen ik na afloop vernam dat dergelijke kleinschalige optredens niet meer zouden plaatsvinden. Er was geklaagd over geluidsoverlast; einde oefening... Omdat het merendeel van de bezoekers van de hoofdbibliotheek uit Katwijk aan Zee afkomstig zijn, zullen de bezwaren waarschijnlijk wel uit die hoek afkomstig zijn. Ik neem over

Kier Brul jr. overleden

Help Jelte

Een jongen van acht jaar wordt in september 2009 na een woordenwisseling in elkaar getrapt, raakt kort daarna in coma en loopt een hersenbeschadiging op. Het is het verhaal van Jelte Stronkhorst . Een aangrijpend verhaal wat inmiddels de nodige aandacht heeft gehad in de landelijke media. Er zijn therapieën en trainingen die zeker kans op herstel en meer kwaliteit van leven bieden. Deze therapieën zijn echter niet in Nederland voorhanden en hier zit een prijskaartje aan verbonden. Als u direct wilt doneren, klik dan hier . U kunt ook een bedrag overmaken: Rabobank Rekeningnummer 156567059 t.n.v. Stichting Jelte. Doneer voor het herstel van Jelte!

Reactie op ingebrachte standpunten

Hierbij mijn reactie op Kattuk.nl op standpunten van andere bezoekers, naar aanleiding van de discussie die ik daar heb aangezwengeld over een veilig Nieuwjaarsfeest: Ik ben helemaal niet op zoek naar negatieve verhalen. Ik ben ook geen tegenstander van SKA. Sterker, ik vond het jammer dat ik de rondleiding op het terrein moest missen (4 raads- of commissieleden zou overigens nog steeds te weinig zijn, maar dit terzijde). Ik maak me zorgen over de openbare orde en veiligheid bij feesten. Als er 4000 m/v op af komt dan moet dat goed worden gemanaged. En als er bij bezoekers gevoelens van onveiligheid heersen (of een andere wrange nasmaak hebben), meldt dit dan kunnen we hier volgend jaar iets mee doen! De ogen sluiten voor kwaliteitsverbetering en iemand met een kritische blik (maar met goede bedoelingen) bestempelen als een tegenstander van het Nieuwjaarsfeest is mij iets te gemakkelijk. Ik doel niet alleen op Hoek van Holland. De gebeurtenissen die daar hebben plaatsgevonden kun je o

Kunstkring '88

Vanmiddag wordt de jaarlijkse expositie van de leden van de Kunstkring '88, Duin- en Bollenstreek geopend. Wethouder Udo zal vanmiddag in het gemeentehuis - waar de expostie wordt gehouden - de opening verrichten. Diverse bekende kunstenaars verlenen aan deze expositie hun medewerking. Deze expositie verschaft u tevens een beeld van de variëteit in stijlen, kleuren en vormen van kunstwerken die de Kunstkring te bieden heeft als het gaat om kunstuitleen. In dit verband wil ik u graag wijzen op de Dag van de Kunstuitleen op 6 november a.s. Meer informatie hierover treft u aan op de website van de Kunstkring . De expositie die vanmiddag wordt geopend duurt tot en met 26 november  en is iedere werkdag te bezichtigen van 09.00 - 17.00 u. in de centrale hal van het gemeentehuis van Katwijk.