Doorgaan naar hoofdcontent

Hoeve Lentevreugd: vijfsterrenbeleving voor paard en eigenaar

Passanten op de Wassenaarseweg nabij ’t Panbos moet het de afgelopen tijd zijn opgevallen. Ter hoogte van de grens met Wassenaar, naast de oude hoeve ‘Ons Genoegen’ is sprake van opvallende nieuwbouw. Een geheel nieuw complex is uit de grond gestampt, met daarbij de nodige grondbewerking. Kortom, reuring in het weiland, pal naast natuurgebied Lentevreugd. Reuring, met paarden in de hoofdrol, want onlangs heeft paardenpension ‘Hoeve Lentevreugd’ daar haar deuren geopend.

‘Een unieke plek voor paard en ruiter’, aldus een trotse Dick van Paridon en Kim Jongeneel, de eigenaren van Hoeve Lentevreugd. Een maand geleden werd aan de eerste paarden onderdak verschaft in het gloednieuwe complex.

Hoeve Lentevreugd
Rust, ruimte en een perfecte verzorging van uw paard, dat is waar Kim en Dick nu dagelijks mee bezig zijn. ‘We bieden op Hoeve Lentevreugd een all-in concept aan’, licht Dick van Paridon toe. Bij de prijs is inbegrepen het voeren, uitmesten, het buiten en binnen zetten van de paarden (wei/paddocks) en gebruik van alle faciliteiten. Het gloednieuwe paardenpension is voorzien van een dressuurbaan (20 x 60m) voorzien van een zogeheten Agterbergbodem, overdekte stapmolen, solarium, was/poetsplaatsen  met in totaal 32 luxe boxen. Niet alleen aan de afmetingen van zo’n box (per box meer dan 10m2 ruimte) kan worden afgeleid dat dierenwelzijn in dit pension in een hoog vaandel staat. Dagelijks wordt er hard gewerkt om de aanwezige paarden een zo prettig mogelijk verblijf te bieden. ‘Dat is iets waar paardeneigenaren terecht veel waarde aan hechten’, aldus Kim Jongeneel. ‘Daarbij biedt de unieke omgeving volop mogelijkheden om heerlijk buiten te rijden of te wandelen met je paard’.

Daarnaast biedt Hoeve Lentevreugd nog andere extra’s, niet alleen voor het paard maar vanzelfsprekend ook voor de ruiter. Zo is bijvoorbeeld aan praktische zaken als zadelkasten en lockers gedacht, maar ook wordt voorzien in een kantine, ruime parkeergelegenheid en twee bedrijfsruimtes. In juni zal een ruitersportzaak (www.paardenwinkel.nl) haar deuren openen, waarbij het aanbod vanzelfsprekend zal zijn afgestemd op alles waar paard en ruiter behoefte aan hebben. Voor de andere bedrijfsruimte wordt nog naar een passende huurder gezocht.

Aan het einde van het zomerseizoen zal Hoeve Lentevreugd officieel worden geopend. Via de website www.hoevelentevreugd.nl en Facebook wordt men op de hoogte gehouden van alle actualiteiten. Kortom, genoeg mogelijkheden voor paardeneigenaren om zich een beeld te vormen van dit nieuwe paardenpension. ‘Een vijfsterren-beleving voor paarden en hun eigenaren’, vatten Dick en Kim lachend samen.

 Dit artikel verscheen op 8 mei 2014 in De Katwijksche Post.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kier Brul jr. overleden

Cultuur met een kleine of grote 'C'?

Ongeveer anderhalve maand geleden bezocht ik, zoals wel vaker, op een zaterdagmiddag de bibliotheek aan de Schelpendam. Met het plan om even een aantal kranten door te nemen, viel ik daar middenin een akoestisch mini-concert van een artiest wiens naam ik helaas ben vergeten. Er hing een leuke sfeer met dit concert, letterlijk en figuurlijk tussen de boeken. De kleinschaligheid, ook wat betreft actieve toehoorders (ongeveer 8 m/v), was prettig en stoorde mij allerminst bij het doornemen van de kranten. Cultuur met een grote 'C', wat mij betreft, vanwege de passie van de artiest en het enthousiasme van het beperkt aanwezige publiek. Ik was dan ook verbaasd toen ik na afloop vernam dat dergelijke kleinschalige optredens niet meer zouden plaatsvinden. Er was geklaagd over geluidsoverlast; einde oefening... Omdat het merendeel van de bezoekers van de hoofdbibliotheek uit Katwijk aan Zee afkomstig zijn, zullen de bezwaren waarschijnlijk wel uit die hoek afkomstig zijn. Ik neem over

Help Jelte

Een jongen van acht jaar wordt in september 2009 na een woordenwisseling in elkaar getrapt, raakt kort daarna in coma en loopt een hersenbeschadiging op. Het is het verhaal van Jelte Stronkhorst . Een aangrijpend verhaal wat inmiddels de nodige aandacht heeft gehad in de landelijke media. Er zijn therapieën en trainingen die zeker kans op herstel en meer kwaliteit van leven bieden. Deze therapieën zijn echter niet in Nederland voorhanden en hier zit een prijskaartje aan verbonden. Als u direct wilt doneren, klik dan hier . U kunt ook een bedrag overmaken: Rabobank Rekeningnummer 156567059 t.n.v. Stichting Jelte. Doneer voor het herstel van Jelte!

Reactie op ingebrachte standpunten

Hierbij mijn reactie op Kattuk.nl op standpunten van andere bezoekers, naar aanleiding van de discussie die ik daar heb aangezwengeld over een veilig Nieuwjaarsfeest: Ik ben helemaal niet op zoek naar negatieve verhalen. Ik ben ook geen tegenstander van SKA. Sterker, ik vond het jammer dat ik de rondleiding op het terrein moest missen (4 raads- of commissieleden zou overigens nog steeds te weinig zijn, maar dit terzijde). Ik maak me zorgen over de openbare orde en veiligheid bij feesten. Als er 4000 m/v op af komt dan moet dat goed worden gemanaged. En als er bij bezoekers gevoelens van onveiligheid heersen (of een andere wrange nasmaak hebben), meldt dit dan kunnen we hier volgend jaar iets mee doen! De ogen sluiten voor kwaliteitsverbetering en iemand met een kritische blik (maar met goede bedoelingen) bestempelen als een tegenstander van het Nieuwjaarsfeest is mij iets te gemakkelijk. Ik doel niet alleen op Hoek van Holland. De gebeurtenissen die daar hebben plaatsgevonden kun je o

Politieke TellSell-reclame

Met de verkiezingen voor de Provinciale Staten-verkiezingen (en indirect de Eerste Kamerverkiezingen) in het vooruitzicht, is de VVD op jacht naar de rechtse kiezer. Met een interview van Klaas Dijkhoff in de Telegraaf over het Klimaatakkoord wat hij 'niet zomaar' wil uitvoeren. Ook premier Mark Rutte liet van zich horen tijdens zijn wekelijke persconferentie, waar hij aangaf dat hij figuren die geweld (willen) gebruiken tegen hulpverleners tijdens Oud en Nieuw liefst zelf 'in elkaar zou slaan' met de toevoeging dat 'dat natuurlijk niet kan'. De kiezer koopt niet veel voor dit soort uitspraken voor de bühne. Het gedrocht wat men Klimaatakkoord noemt is een voorbeeld van naïef-linkse klimaatideologie waar de Nederlandse economie nog flink last van zal krijgen. Dit had de VVD, i.c. Klaas Dijkhoff ook kunnen weten toen hij ermee akkoord ging. Dat hij er nu, met een uitgekiende woordkeuze, publiekelijk - tijdelijk? - afstand van neemt, heeft slechts tot doel om ki