De invloed van de (lokale) politiek is verstrekkend. Vooral als het gaat om bagatelliseren van moslimterreur als uiting van volledig doorgeslagen politieke correctheid. De poging tot doodslag van de 'verwarde' man, die gistermiddag in Den Haag omstanders ernstig verwondde door hen in de keel te snijden, mag geen terreurdaad worden genoemd. Deze pure vorm van straatterreur is onmiddellijk afgedaan als een daad van een verwarde man, die - dat dan weer wel - een bekende was van de politie.
Welke richtlijnen de politie heeft meegekregen is niet bekend, maar het is wel opmerkelijk dat deze straatterreur, waarbij termen als 'allahu akbar' worden gebezigd en de politie door omstanders van een zekere afkomst worden uitgescholden en zeker van één slachtoffer de keel wordt doorgesneden, niet als terreurdaad mag worden aangemerkt. Terwijl het dat vrijwel zeker wél was, afgaande op de berichten van ooggetuigen.
Deze ooggetuigen spreken van een man die kalm een vooropgezet plan uitvoert en dus helemaal niet verward overkomt, maar dit voorval is volgens de politie en de burgemeester wél het werk van een 'verwarde man', zonder verdere hints. De aankondiging van een uitgebreid onderzoek is dan weer opmerkelijk, want het voorval werd voorgesteld als een overzichtelijke gebeurtenis. Tevens is de grootschalige politie-inzet opmerkelijk, gelet op de mededeling dat er verder toch niet zoveel aan de hand was.
Je kunt als politiek en politie 'downplayen' tot je een ons weegt, maar dat is een kortzichtige en korte termijn-aanpak. Dit soort twijfelachtige 'niksaandehand-berichtgeving' zorgt voor tegenovergestelde effecten. Net als bij dat geval met een Islamiet die met een lage bloedsuikerspiegel onschuldige toeristen (uit Israel) aanrijdt...Een groter wantrouwen jegens politiek en politie, die - even gechargeerd - wél alert is op boetes uitschrijven, een groter wantrouwen jegens de islamitische gemeenschap, aanwakkering van tweedeling in de maatschappij, een groter gevoel van onveiligheid én een grove aantasting van het rechtsgevoel, vooral bij de slachtoffers en hun naasten.
Ten koste van alles bagatelliseren van terreur is pure struisvogelpolitiek en ronduit gevaarlijk gelet op de net genoemde maatschappelijke effecten. Het is hoog tijd dat een meer realistische koers wordt gevaren. Problemen los je op door ze allereerst te benoemen. Zeker op een dag als vandaag waarop de moord op Pim Fortuyn, die pijnlijke problemen benoemde, wordt herdacht. Er is volop werk aan de winkel om geloofwaardig te blijven, zeker bij het handhaven van de openbare orde.
https://www.administratienl.nl/
BeantwoordenVerwijderen